
Denna sauteuse från Culimat, designad i samarbete med Mathias Dahlgren, är tillverkad i rostfritt stål och har en jämn värmefördelning. Den är lämplig för alla typer av spisar och perfekt för att tillaga såser och risrätter.

Kopparsauteuse som rymmer 1,5 liter. Sauteusen är tillverkad med trelagersprincipen. Först ett lager kopparplåt utvändigt, sen ett lager aluminium och sist ett lager rostfritt stål invändigt vilket gör sauteusen lätt att hålla ren. Koppar och aluminiumplåten leder värmen bra och gör att sauteusen snabbt blir varm och håller en jämn värme
Handtaget är av gjutet rostfritt stål.
Kan användas på alla typer av värmekällor inklusive induktion.
Handdisk rekommenderas för att skona kopparplåten
G.R.Y.M serien med kokkärl i vacker koppardesign är framtagen av designerduon Carl & Carl.

En behändig liten stekpanna i rostfritt stål från Culimat. Stekpannan ingår i serien Mathias Dahlgren Edition. Den 3,5 mm tjocka 5-lager botten sprider värmen jämnt utmed hela pannan så maten inte bränns fast så lätt.
Serien Mathias Dahlgren Edition från Culimat är en linje högkvalitativa stek- och kokkärl i rostfritt stål som har tagits fram i samarbete med den kända svenska stjärnkocken Mathias Dahlgren. Produkterna är framtagna för att klara av de tuffa utmaningar som kan uppstå i ett restaurangkök. Med en tjock och slitstark stomme i rostfritt stål samt fastsvetsade handtag med bekväma grepp kommer dessa stekpannor och kokkärl att bli långvariga kamrater i köket.
Mathias Dahlgren är hittills den enda svensken som vunnit den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or, även känd som Kock-VM. Han har även totalt 3 stycken stjärnor i Guide Michelin och har blivit utsedd till kockarnas kock hela 8 gånger.
Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion och kan även användas i ugnen upp till 260°C.
Stekpannan finns även i 24 och 28 cm i diameter.
Material: Rostfritt Stål
Diameter: 20 cm
Höjd: 4,6 cm


En funktionell stekpanna i rostfritt stål med beläggning från Culimat. Stekpannan ingår i serien Mathias Dahlgren Edition. Den slitstarka 8-lager botten sprider värmen jämnt utmed hela pannan så maten inte bränns fast så lätt.
Serien Mathias Dahlgren Edition från Culimat är en linje högkvalitativa stek- och kokkärl i rostfritt stål som har tagits fram i samarbete med den kända svenska stjärnkocken Mathias Dahlgren. Produkterna är framtagna för att klara av de tuffa utmaningar som kan uppstå i ett restaurangkök. Med en tjock och slitstark stomme i rostfritt stål samt fastsvetsade handtag med bekväma grepp kommer dessa stekpannor och kokkärl att bli långvariga kamrater i köket.
Mathias Dahlgren är hittills den enda svensken som vunnit den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or, även känd som Kock-VM. Han har även totalt 3 stycken stjärnor i Guide Michelin och har blivit utsedd till kockarnas kock hela 8 gånger.
Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion.
Stekpannan finns även i 20 och 28 cm i diameter.
Material: Rostfritt Stål
Diameter: 24 cm
Höjd: 4,9 cm

Denna fina, lilla traktörpanna från Mauviels Cook Style-kollektion är perfekt till portionsservering eller såser. Pannan är tillverkad i rostfritt stål med en magnetisk femlagers-konstruktion som gör att den passar extra bra på induktionshällen. Traktörpannan kan diskas i maskin och likt övriga produkter från Mauviel levereras den med livstidsgaranti.

Ska du laga en god pepparsås till biffarna, eller en krämig vitvinssås till fisken? Då är sautépannan Black 5 från Demeyere ett utmärkt val. Pannan är tillverkad av reptålig rostfritt stål, med en keramisk beläggning på utsidan som är eldfast och tål värme upp till 400°C. Tack vare den genomtänkta 5-lagerskonstruktionen får du en otrolig värmefördelning, så att det blir enkelt att nå ett optimalt resultat. Passar alla typer av hällar, även på gasolgrill eller på induktionsplattan. Pannan har även extra stora handtag, vilket gör att de är enkla att bära även med tjocka grillvantar. Tål maskindisk.

Den här skärbrädan från Culimat Mathias Dahlgren Edition har en elegant och exklusiv design, tillverkad i stavlimmat ändträ av nordisk ek. Skärbrädan är behandlad med ekologisk linfröoljan och har ett utdragbart bleck i rostfritt stål. Den mäter 50 x 25 centimeter, vilket ger designen en nätt och kompakt touch som enkelt får plats på bänken. Ta hand om skärbrädan genom att torka av den med en fuktig trasa och se till att den är helt torr innan den ställs undan. Förvara torrt, och olja in med vegetabilisk olja vid behov.
Så här säger Mathias Dahlberg om skärbrädan:
"Varför en skärbräda i en ny form? Privat i hemmaköket har jag ofta upplevt att då bänkskivan är 60 cm tar den stora skärbrädan onödigt mycket plats av arbetsytan. Med en smalare bräda kan jag t.ex. ställa en salladsskål framför brädan och arbeta både mer effektivt och med bättre överblick över vart jag är på väg i processen.
Det lilla blecket under skärbrädan gör det snabbt och enkelt att skrapa av tex brödsmulor eller morotsskal och snabbt komma vidare i arbetet med matlagningen. Stavlimmat dvs stående s.k. 'ändträ' av ek ger en stryktålig yta som bara blir vackrare med åren. Ändträ är dessutom bra för knivens egg. Tänk på att olja in brädan ibland över natten.Nån gång per år kan den behöva slipas med sandpapper för att då upplevas som ny igen.
Det sitter små gummitassar under brädan mot bänken. Det gör att skärbrädan blir stabil att arbeta med och du slipper en skärbräda som rör på sig under arbetet. Hoppas du får mycket glädje av din nya skärbräda i köket!"

Det här gastroblecket med galler är en del av Culimat Mattias Dahlgren Edition, en serie som är framtagen av Culimat i nära samarbete med den legendariske kocken och krögaren själv. Culimat står för materialkunskap och utveckling, medan Mathias står för erfarenhet och kunskap vad gäller prestanda, utformning och användning. Resultatet? Högkvalitativa produkter som hjälper dig att utveckla din matlagning och lyckas i köket.
Blecket är tillverkat av rostfritt stål och finns i två storlekar. I förpackningen medföljer även ett rutgaller, vilket är perfekt att låta råvaran vila på före eller efter tillagning. Gallret kan med fördel även användas under själva tillagningen för att lyfta råvaran från blecket. Du kan då använda blecket för att fånga upp steksaft, som sedan till exempel kan vispas ner i en sås. Blecket är ugnssäkert och tål maskindisk.
"På mina restauranger använder jag och mina kollegor hela tiden rostfria gastrobleck/stekbleck med fint galler. I ugnen för att värmen fördelas jämnt runt råvaran jag lagar oavsett om det handlar om kött, fisk, skaldjur eller grönsaker. Utanför ugnen i köket för avrinning och avsvalning av de råvaror som lagats. Fördelen med finmaskigt galler är att det fungerar utmärkt även när man arbetar med mindre råvaror. Tex om man vill elda på och hastigt bränna av färsk sparris eller små råa räkor med gasolbrännaren. En stryktålig produkt som tål både hög värme och att köras i diskmaskinen. Lycka till i köket!"
– Mathias Dahlgren

Designad med öga för kvalité och effektivitet, och med modern kulinarisk teknologi blir denna Cook Style kvalitetskastrull från Mauviel ett nöje att arbeta med. Kastrullen är tillverkad med 5 lager som inte bara gör den enkel att jobba med och rengöra, men också ger en snabb och effektiv värmefördelning. Du sparar både tid och energi jämfört med traditionella kastruller med sandwich-boten, då Cook Style från Mauviel är 50 % mer effektiv. Kastrullen har en elegant design med en praktisk droppfri hällkant. Den kan användas på alla värmekällor, inklusive induktion.

Culimat vattentät köksvåg 5kg/0,1g är en digital köksvåg som är designad för att mäta både torra och flytande ingredienser med hög precision. Denna köksvåg har en fyrkantig plattform av rostfritt stål som är lätt att rengöra och tålig mot vatten och fukt. Köksvågen har en LCD-skärm med vit bakgrundsbelysning och svarta siffror som visar vikten i kilogram och gram. Köksvågen har också en funktion som gör det möjligt att nollställa vågen mellan varje ingrediens som läggs till. Köksvågen har en viktkapacitet på 0,1 gram till 5 kilogram, och en noggrannhet på 0,1 gram.
Köksvågen drivs av två AAA-batterier som inte ingår i förpackningen. Köksvågen är ett perfekt redskap för dig som vill ha exakta mätningar när du bakar eller lagar mat, och som uppskattar en stilren och modern design. Köksvågen är utvecklad i samarbete med stjärnkocken Mathias Dahlgren, som rekommenderar användningen av en köksvåg för att uppnå bästa möjliga resultat i köket.


Praktisk och slitstark stekspade tillverkad av nordiskt trä som behandlats med naturlig kallpressad linolja. Oljan tränger in i träets porer, vilket gör den betydligt starkare och framhäver träets struktur. Det fungerar perfekt för alla typer av kastruller och stekpannor.
För att förlänga dess livslängd rekommenderar vi att du oljar in din stekspade regelbundet och endast diskar den för hand.

Det här gastroblecket med galler är en del av Culimat Mattias Dahlgren Edition, en serie som är framtagen av Culimat i nära samarbete med den legendariske kocken och krögaren själv. Culimat står för materialkunskap och utveckling, medan Mathias står för erfarenhet och kunskap vad gäller prestanda, utformning och användning. Resultatet? Högkvalitativa produkter som hjälper dig att utveckla din matlagning och lyckas i köket.
Blecket är tillverkat av rostfritt stål och finns i två storlekar. I förpackningen medföljer även ett rutgaller, vilket är perfekt att låta råvaran vila på före eller efter tillagning. Gallret kan med fördel även användas under själva tillagningen för att lyfta råvaran från blecket. Du kan då använda blecket för att fånga upp steksaft, som sedan till exempel kan vispas ner i en sås. Blecket är ugnssäkert och tål maskindisk.
"På mina restauranger använder jag och mina kollegor hela tiden rostfria gastrobleck/stekbleck med fint galler. I ugnen för att värmen fördelas jämnt runt råvaran jag lagar oavsett om det handlar om kött, fisk, skaldjur eller grönsaker. Utanför ugnen i köket för avrinning och avsvalning av de råvaror som lagats. Fördelen med finmaskigt galler är att det fungerar utmärkt även när man arbetar med mindre råvaror. Tex om man vill elda på och hastigt bränna av färsk sparris eller små råa räkor med gasolbrännaren. En stryktålig produkt som tål både hög värme och att köras i diskmaskinen. Lycka till i köket!"
– Mathias Dahlgren

Praktisk och slitstark stekspade tillverkad av nordiskt trä som behandlats med naturlig kallpressad linolja. Oljan tränger in i träets porer, vilket gör den betydligt starkare och framhäver träets struktur. Det fungerar perfekt för alla typer av kastruller och stekpannor.
För att förlänga dess livslängd rekommenderar vi att du oljar in din stekspade regelbundet och endast diskar den för hand.

En fantastisk sauteuse i rostfritt stål från Culimat. Sauteusen ingår i serien Mathias Dahlgren Edition. En sauteuse är bra att använda till känslig mat som lätt bränns fast såsom gröt, risotto och såser då de runda kanterna leder bort värmen från botten.
Serien Mathias Dahlgren Edition från Culimat är en linje högkvalitativa stek- och kokkärl i rostfritt stål som har tagits fram i samarbete med den kända svenska stjärnkocken Mathias Dahlgren. Produkterna är framtagna för att klara av de tuffa utmaningar som kan uppstå i ett restaurangkök. Med en tjock och slitstark stomme i rostfritt stål samt fastsvetsade handtag med bekväma grepp kommer dessa stekpannor och kokkärl att bli långvariga kamrater i köket.
Mathias Dahlgren är hittills den enda svensken som vunnit den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or, även känd som Kock-VM. Han har även totalt 3 stycken stjärnor i Guide Michelin och har blivit utsedd till kockarnas kock hela 8 gånger.
Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion och kan även användas i ugnen upp till 260°C.
Sauteusen finns även i en mindre variant med 18 cm i diameter.
Material: Rostfritt Stål
Diameter: 20 cm
Volym: 2 liter
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.