Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
Akio kockkniv, 21 cm

Mareld Akio kockkniv är en mångsidig kniv för alla typer av köksuppgifter. Den är tillverkad med damaskusteknik och har ett handtag av pakkaträ. Kniven är designad för att vara välbalanserad och ge ett säkert grepp.

1199 kr

Köksknivar
Knivar
Kockknivar
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Knivset, 5 knivar
1990 kr
Bagaren och Kocken

Set om fem högkvalitativa köksknivar från Mareld, designade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en kockkniv, santoku-kniv, brödkniv, universalkniv och skalkniv.

Knivarna i den här serien är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg som tål tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den har en viss flexibilitet och enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Tack den stilrena formen ihop med det vackra ljusa träslaget kan du låta knivarna stå framme i knivblocket eller hänga på en knivlist. Dels som ett estetiskt element i köket, men även som inspiration för att laga mat och prova nya härliga rätter i köket.

Kockkniv, bladlängd 21 cm. En bra kockkniv är kökets stora allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, något som gör den mycket solid och stabil. Eftersom handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, får du enkelt ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.

Santoku, bladlängd 18 cm. Santoku-kniven är en klassisk japansk knivtyp med hög precision, här tillverkad med europeisk stålhårdhet. Santoku betyder direktöversatt tre uppgifter, vilket antingen kan tolkas som att den passar till kött, fågel och fisk, eller till att skära, strimla och tärna. Oavsett hur du väljer att tolka det så är santokun ett bra val i köket när du förbereder både vardagsmat och mer avancerade rätter.

Brödkniv, bladlängd 23 cm. Den här brödkniven från Mareld har en vass, tandad egg som låter dig skära perfekta skivor av de flesta sorters bröd. Den har ett bra grepp och är framtagen för att ge dig ett bra grepp. På så vis får du full kontroll över tjockleken på brödskivorna, oavsett om du skär mjukt och fluffigt formbröd eller surdegsbröd med segt inre och krispig skorpa.

Universalkniv, bladlängd 13 cm. Universalkniven är lite som ett mellanting av en skalkniv och en mindre kockkniv. Tack vare det relativt smala bladet kommer den väl till pass när du vill hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök och schalottenlök. Den är även ett bra alternativ om du är mer bekväm med en mindre kniv i köket. 

Skalkniv, bladlängd 9 cm. Skalkniven är ofta både kökets minsta och kökets mest använda kniv. Den kommer väl till pass för mycket, till exempel att rensa svamp, hacka örter och chili, skala potatis eller öppna förpackningar. Skalkniven är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll när du hackar och skär.

För att bibehålla skicket på dina knivar rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem direkt efteråt med en kökshandduk. Förvara gärna knivarna på knivlist eller i knivställ för att de ska hålla skärpan så länge som möjligt. Vi rekommenderar även att du underhåller eggen med ett slipstål eller bryne då och då. Nedan kan du läsa fler skötselråd.

5 knivar, Knivset
1990 kr
Bagaren och Kocken

Set om fem högkvalitativa köksknivar från Mareld, designade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en kockkniv, santoku-kniv, filékniv, universalkniv och skalkniv.

Knivarna i den här serien är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg som tål tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den har en viss flexibilitet och enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Tack den stilrena formen ihop med det vackra ljusa träslaget kan du låta knivarna stå framme i knivblocket eller hänga på en knivlist. Dels som ett estetiskt element i köket, men även som inspiration för att laga mat och prova nya härliga rätter i köket.

Kockkniv, bladlängd 21 cm. En bra kockkniv är kökets stora allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, något som gör den mycket solid och stabil. Eftersom handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, får du enkelt ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.

Santoku, bladlängd 18 cm. Santoku-kniven är en klassisk japansk knivtyp med hög precision, här tillverkad med europeisk stålhårdhet. Santoku betyder direktöversatt tre uppgifter, vilket antingen kan tolkas som att den passar till kött, fågel och fisk, eller till att skära, strimla och tärna. Oavsett hur du väljer att tolka det så är santokun ett bra val i köket när du förbereder både vardagsmat och mer avancerade rätter.

Filékniv, bladlängd 16 cm. Med en bra filékniv blir det betydligt enklare att klara uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller stycka kyckling. Den här filékniven från Mareld har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision under användning. Knivens låga profil med smalt blad gör dessutom att den lämpar sig väl även för att skiva skinka eller tranchera kött. Du får med andra ord en kniv som enkelt låter dig ta nästa steg i köket och bli en ännu vassare hemmakock.

Universalkniv, bladlängd 13 cm. Universalkniven är lite som ett mellanting av en skalkniv och en mindre kockkniv. Tack vare det relativt smala bladet kommer den väl till pass när du vill hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök och schalottenlök. Den är även ett bra alternativ om du är mer bekväm med en mindre kniv i köket. 

Skalkniv, bladlängd 9 cm. Skalkniven är ofta både kökets minsta och kökets mest använda kniv. Den kommer väl till pass för mycket, till exempel att rensa svamp, hacka örter och chili, skala potatis eller öppna förpackningar. Skalkniven är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll när du hackar och skär.

För att bibehålla skicket på dina knivar rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem direkt efteråt med en kökshandduk. Förvara gärna knivarna på knivlist eller i knivställ för att de ska hålla skärpan så länge som möjligt. Vi rekommenderar även att du underhåller eggen med ett slipstål eller bryne då och då. Nedan kan du läsa fler skötselråd.

Akio Nakiri Grönsakskniv svart, 17 cm
1299 kr
Bagaren och Kocken

Mareld Akio Nakiri Grönsakskniv, 17 cm, är en idealisk kniv för att snabbt och precist hacka och skära grönsaker. Med sitt raka blad och platta spets är Nakiri-kniven utformad för att enkelt skära genom både hårda och mjuka grönsaker med minimal ansträngning. Kniven har en stilren design och är noggrant balanserad för att ge ett bekvämt grepp och maximal kontroll. Perfekt för både professionella kockar och hemmakockar som vill ta sin grönsakshantering till nästa nivå.

Marelds knivserie Akio är tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.

Knivarnas handtag är gjort av svart pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket låter dig få ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i svart trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.

Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.

Akio Svart Santokukniv Olivslipad, 18 cm
1099 kr
Bagaren och Kocken

Mareld Akio Santokukniv Olivslipad är en mångsidig och populär japansk kockkniv, perfekt för alla typer av köksuppgifter. Santoku betyder "tre uppgifter", och kniven är utmärkt för att skära, tärna och strimla, vilket gör den idealisk för kött, fisk, grönsaker och fågel. Den här kniven från Marelds Akio-serie har en bladlängd på 18 centimeter, vilket ger den en perfekt storlek för både enklare och mer avancerade uppgifter i köket.

Bladet är olivslipat, vilket innebär att det har små fördjupningar som gör att livsmedel som frukt, grönsaker och ost lättare släpper från bladet under skärning. Den funktionella designen, tillsammans med den exceptionella skärpan, gör denna Santokukniv till ett utmärkt val för både vardagsmatlagning och mer avancerade rätter.

Marelds knivserie Akio är tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.

Knivarnas handtag är gjort av svart pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket låter dig få ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i svart trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.

Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.

Akio knivset, 4 delar
2899 kr
Bagaren och Kocken

Set om fyra suveräna köksknivar från Marelds Akio-serie. I setet ingår en kockkniv (21 cm), en skalkniv (9 cm) och två santoku-knivar (13 och 18 cm). Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett tåligt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Tack vare det vackra Damaskus-bladen ihop med det ljusa träslaget kan du med fördel låta knivarna hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration. Du får fyra knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka och tärna.

Santoku-kniven är kanske den allra mest populära typen av japanska kockknivar. I setet ingår två santokus, med bladlängd på 13 och 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Översatt direkt betyder det tre uppgifter, något som vissa menar att santoku-kniven kan användas till kött, fågel och fisk, medan andra menar att det betyder att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett får du två funktionella och vackra santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.

Med en riktigt vass kockkniv blir matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.

Skalkniven är ofta kökets minsta och billigaste kniv, men även en av de mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.

Köksknivar tillverkade enligt japansk smidestradition har en högre hårdhet än europeiska och den ligger på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig skarpa längre, men i gengäld kräver lite mer underhåll. Vi rekommenderar att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit för regelbunden underhållsslipning och avslutar med att polera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för ett riktigt sylvasst resultat.

Akio knivset, 5 delar
3990 kr
Bagaren och Kocken

Set om fem högkvalitativa köksknivar från Marelds Akio-serie. I setet ingår två santoku-knivar (13 och 18 cm), en stor kockkniv (21 cm), en liten skalkniv (9 cm) och en smal universalkniv (13 cm).

Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger vackert mönster som är unikt för varje kniv. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Knivarna är noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka och tärna. Tack vare den vackra designen kan du dessutom låta dem hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration.

Santoku-kniven är kanske en mest populära japanska kockkniven. I setet får du två av de mest använda storlekarna, med bladlängd på 13 och 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det tre uppgifter. Vissa menar därför att santoku-kniven kan användas till både kött, fågel och fisk, menar andra tänker att det innebär att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett tolkning får du här två funktionella och vackra santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.

En riktigt vass kockkniv gör matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.

Skalkniven är ofta den minsta och billigaste i köket, men även en av de allra mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.

Universalkniven har en smalare utformning och hamnar därför någonstans mittemellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Ett bra alternativ för yngre kockar eller för dig som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Ako universalkniv får du en nätt men kraftfull kniv med stora många möjligheter – perfekt för att skära, hacka eller tärna mindre grönsaker som vitlök eller schalottenlök. 

Köksknivar tillverkade enligt japansk smidestradition har en högre hårdhet än europeiska och den ligger på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassare längre, men i gengäld kräver lite mer underhåll. För underhållsslipning rekommenderar vi att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit. För avslutande polering av eggen kan du sedan komplettera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för ett riktigt sylvasst resultat.

3 delar, Knivset
990 kr
Bagaren och Kocken

Set om tre högkvalitativa knivar från Mareld, tillverkade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en medelstor kockkniv, en filékniv och en skalkniv. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg med viss flexibilitet som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Handtagen är gjorda av pakkaträ, ett lätt, hårt och kompakt material som passar perfekt i köket på grund av sina vattenavvisande och bakteriehämmande egenskaper.

Kockkniv, bladlängd 21 cm. En stabil kockkniv är kökets allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, vilket gör att den smidigt klarar även större uppgifter i köket. Handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, så att du får ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.

Filékniv, bladlängd 16 cm. Med en bra filékniv blir det betydligt enklare att klara uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller stycka kyckling. Den här filékniven från Mareld har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision under användning. Knivens låga profil med smalt blad gör dessutom att den lämpar sig väl även för att skiva skinka eller tranchera kött. Du får med andra ord en kniv som enkelt låter dig ta nästa steg i köket och bli en ännu vassare hemmakock.

Skalkniv, bladlängd 9 cm. Kökets mest använda kniv – skalkniven är liten men naggande god. Den kan användas för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar, skala potatis och mycket mer. Den är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll medan du hackar och skär.

Vi rekommenderar att du diskar knivarna för hand och torkar av dem med en kökshandduk efter användning. Förvara gärna på knivlist eller i knivställ för att bibehålla skärpan. Vi rekommenderar även att du skärper eggen då och då med ett slipstål eller ett bryne. Du hittar fler underhållsråd nedan.

Akio Knivset, 5 knivar, svart
3990 kr
Bagaren och Kocken

Detta kompletta Mareld Akio-knivset innehåller fem knivar som täcker alla dina behov i köket: en 21 cm kockkniv, två Santokuknivar på 18 cm och 13 cm, en 13 cm universalkniv och en 9 cm skalkniv. Oavsett uppgiftens storlek eller detaljeringsgrad har du de rätta verktygen för att lyfta dina kulinariska färdigheter till nya höjder.

Den 21 cm långa kockkniven är mångsidig och robust, perfekt för stora skäruppgifter som kött och grönsaker där både precision och styrka är avgörande. Santokuknivarna, på 18 cm och 13 cm, kompletterar varandra genom att erbjuda effektiv skärning av större ingredienser, medan den mindre kniven ger noggrannhet för finare detaljer som örter och mindre grönsaker. Den 13 cm långa universalkniven är idealisk för daglig användning och ger dig kontroll vid vanligare skäruppgifter som frukt och grönsaker, medan den kompakta 9 cm skalkniven säkerställer precision för mindre och mer delikata uppgifter som att skala och putsa.

Knivarna är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål, vilket garanterar långvarig skärpa och hållbarhet. Deras ergonomiska design kombinerat med en elegant svart finish ger inte bara ett stilfullt utseende, utan också ett bekvämt och säkert grepp som gör matlagningen enklare och mer effektiv.

Kockkniv + Skärbräda
799 kr
Bagaren och Kocken

I det här setet från Mareld ingår både kockkniv och en stor skärbräda – köksutrustning som gör det både enkelt och roligt att lyckas i köket.

En kockkniv är kökets allt-i-allo. Den här varianten har en bladlängd på 21 centimeter. Det gör att den räknas som en något mindre variant, men den är inte mindre kraftfull för det. Tack vare sitt lite bredare blad är kniven nämligen mycket solid och stabil. Handtaget buktar ut något kring mitten och smalnar sedan av mot bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett hur du vill hålla den.

Med en bra kockkniv är det väl bäst att ha en bra yta att skära på också? Då är den här stora skärbrädan från Mareld ett bra val. Den mäter 53 x 30,5 centimeter och är 1,5 centimeter hög. Den är tillverkad av PE-plast – ett robust material som passar för att skära såväl grönsaker som fisk och kött. Skärbrädan tål maskindisk, medan kockkniven helst bör diskas för hand efter användning.

Mareld är ett svenskt varumärke som erbjuder ett brett utbud av köksutrustning och porslin. Deras produkter utvecklas med hållbarhet, design och kvalitet i fokus. De brinner för att du som köpare ska omges av god kvalitet i vardagen och kan välja produkter med lång livslängd. Ett bra val för dig som gärna spenderar tid i köket och som uppskattar skandinavisk design.

Akio Knivset, 6 knivar, svart
4990 kr
Bagaren och Kocken

Detta omfattande Mareld Akio-knivset innehåller sex knivar som säkerställer att du har rätt verktyg för varje uppgift i köket. Setet inkluderar en 21 cm kockkniv, en 20 cm brödkniv, två Santokuknivar på 18 cm och 13 cm, en 13 cm universalkniv och en 9 cm skalkniv, som tillsammans ger dig full flexibilitet och precision i matlagningen.

Den 21 cm långa kockkniven är den mångsidiga kniven i köket som hanterar allt från att skära kött till att skära grönsaker med lätthet. Den robusta 20 cm långa brödkniven gör det enkelt att skära igenom även de mest knapriga skorpor och säkerställer jämna skivor varje gång.

De två Santokuknivarna på 18 cm och 13 cm för med sig japansk precision till ditt kök, där den större kniven är idealisk för mångsidiga uppgifter, medan den mindre ger ökad kontroll vid finare hackuppgifter. Den 13 cm långa universalkniven är perfekt för vardagens snabba uppgifter som att skära frukt och grönsaker, och den kompakta 9 cm långa skalkniven erbjuder oöverträffad precision för små uppgifter som att skala eller trimma mindre ingredienser.

Alla knivar i setet är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål, vilket säkerställer skärpa och hållbarhet över tid. De ergonomiska svarta handtagen ger både komfort och stabilitet under matlagningen, så att du kan arbeta med full kontroll och säkerhet.

Avspärrningsband Blå/Vit Polis
119 kr
Partykungen
OBS! Bakom den här avspärrningen försiggår årets bästa fest. Vågar du smyga under avspärrningarna för att delta? 

Avspärrningsband Blå/Vit Polis är en blå och vit-randig avspärrningstejp som påminner om den polisen brukar sätta upp vid brottsplatser. Perfekt till festen, halloween eller när ni ska leka tjuv och polis där hemma! 

  • Material: Plast
  • Mått: 75 mm x 200 m
Akio skalkniv, 9 cm
499 kr
Bagaren och Kocken

Liten men naggande god, det är Mareld Akio skalkniv i ett nötskal. Skalkniven är ofta den minsta och billigaste bland köksknivarna, men är inte oviktig för den sakens skull – tvärtom. Ofta är skalkniven en av kökets mest använda knivar, eftersom det jämt och ständigt dyker upp uppgifter där den kan komma till användning. Allt från att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna paket eller skala potatis. Tack vare sin nätta storlek är den smidig att använda och superenkel att diska.

Mareld Akio är en serie knivar tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger dem ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassa länge, men kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.

Knivarnas handtag är tillverkat av ljust pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat på midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på knivlist.

Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du slipar eggen vid behov med hjälp av en slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.

Akio knivset, 6 delar
3990 kr
Bagaren och Kocken

Set om 6 köksknivar av hög kvalitet ur serien Akio från Mareld. I setet ingår två santoku-knivar (13 och 18 cm), en stor kockkniv (21 cm), en liten skalkniv (9 cm), en brödkniv (20 cm) och en smal universalkniv (13 cm). Du får ett gediget set knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka, finhacka och tärna.

Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. De har en hårdhet på 60-62 HRC, högre än traditionella europeiska knivar, vilket gör att de håller sig skarpa längre. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.

Med en riktigt vass kockkniv blir matlagningen både roligare och enklare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en stabil, vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.

Brödkniven i setet har en bladlängd på 20 centimeter, vilket är mer än nog för de flesta typer av bröd. En skarpa, tandade eggen ger dig perfekta skivor av såväl formbröd som surdegsbröd med hård skorpa och segt luftigt inre. Perfekt både för frasigt bröd från bageriet och för rykande färskt bröd direkt från din egen ugn.

Santoku-kniven är kanske den allra mest populära japanska kockkniven. I setet ingår två santokus, med bladlängd på 13 respektive 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Översatt direkt betyder det tre uppgifter, något som vissa menar att santoku-kniven kan användas till kött, fågel och fisk, medan andra menar att det betyder att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett får du två snygga och funktionella santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.

Skalkniven är ofta den minsta och billigaste kniven i köket, men även en av de mest frekvent använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.

Universalkniven har en smalare design och en bladlängd på 13 centimeter. Den kan därför ses som ett mellanting mellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Ett bra alternativ för yngre kockar eller för dig som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Akio universalkniv får du en nätt men kraftfull kniv med stora många möjligheter – perfekt för att skära, hacka eller tärna mindre grönsaker som vitlök eller schalottenlök.

Akio brödkniv, 20 cm
999 kr
Bagaren och Kocken

Brödkniven är ofta den kniv man tar för givet i köket – kanske är en riktigt bra brödkniv helt enkelt något man behöver hålla i handen för att uppskatta. Akio brödkniv från Mareld är 20 centimeter lång, vilket är mer än tillräckligt för de flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen ger perfekta skivor av såväl formbröd som av surdegslimpa med hård skorpa och segt fluffigt inre. Perfekt både för lyxigt bröd från bageriet och rykande färska bröd direkt ur din egen ugn. Duka fram påläggen, det är dags för frukost!

Mareld Akio-serien har blad som är tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger dem ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassa länge, men kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.

Knivarnas handtag är tillverkade av ljust pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat på midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på knivlist.

Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du slipar eggen vid behov med hjälp av en slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.

Möhippa Fotoram Diamantring
199 kr
Partyhallen.se
Ta riktigt fina bilder tillsammans på din möhippa med denna super stora fotoram i form av en diamantring! En riktigt häftig fotoram som snyggt kan användas tillsammans med matchande möhippa photo props. Denna enorma diamantring blir inte heller bara en superkul fotorekvisita att använda med foto props, utan den blir även en riktigt snygg möhippa dekoration till firandet. Möhippa Fotoram Diamantring innehåller en stor fotoram att hålla upp med händerna framför sig till fotografier. Fotoramen är i form av en stor diamantring i skimrande roséguld med detaljer och texten "I Do Crew" i pastell ljusrosa. Instruktioner för att sätta ihop ramen finns på förpackningen. Info om Möhippa Fotoram Diamantring: - Material: Papp. - Mått: 74 (H) x 59 (B) cm.
Akio santokukniv 18 cm, svart
1099 kr
Bagaren och Kocken

Santoku-kniven är kanske den allra mest populära sorten bland de japanska kockknivarna. Namnet "santoku" härstammar från de japanska orden "san", som betyder tre, och "toku", som betyder uppgifter. Direktöversatt blir namnet alltså "tre uppgifter", men det råder delade meningar om vilka uppgifter som avses. Vissa menar att det betyder att kniven är lämplig för kött, fågel och fisk, medan andra ser den som idealisk för att skära, tärna och hacka. Den här santokun från Mareld Akio-serien har en bladlängd på 18 centimeter, vilket gör den till ett mångsidigt och praktiskt alternativ för de flesta uppgifterna – ett utmärkt val i köket för både vardagsmatlagning och för mer avancerade rätter.

Mareld Akio är en serie knivar som är noggrant utvalda för att kunna uppfylla alla tänkbara behov i köket. Knivarna är tillverkade med hjälp av 67-lagers damaskusteknik, vilket ger knivbladen ett mönster som både är vackert och faktiskt helt unikt varje kniv. Bladen har en hårdhet på 60-62 HRC vilket innebär att de håller sig vassa under lång tid, men behöver lite extra kärlek vid slipning. Du rekommenderas därför köra din Akio-kniv över ett diamantslipstål innan varje användning. Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt, lätt och tålig material som är både vattenavvisande och bakteriehämmande. Handtagets form är rundad i mitten och smalnar av mot bolstret, så att du får ett stadigt grepp om kniven oavsett vilken teknik du använder.

Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt kan du se till att de håller sig i toppskick i många år framöver. Regelbundet underhåll med slipstål samt våtstensslipning av eggen vid behov rekommenderas. För slipning med våtsten kan du till exempel använda Mareld Slipsten 1000/3000, som lämpar sig särskilt väl för underhållsslipning. Om du vill nå en riktigt rakbladsvass egg kan du avsluta slipningen med en sten med finare grit, till exempel Mareld Slipsten 4000/8000.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.