
Denna robusta kolstålspanna är designad för att tåla höga temperaturer och frekvent användning, perfekt för både professionella kockar och hemmakockar. Pannan blir bara bättre med tiden och utvecklar en naturlig non-stick yta ju mer den används.

Stekpannor av lyonnaisetyp är kraftiga kolstålspannor som används i franska resturangkök och hushåll. Man kan säga att dessa pannor är motsvarigheten till de på våra breddgrader mer vanliga gjutjärnsstekpannorna. En fördel med kolstålspannorna är att de inte är lika tunga som gjutjärnstekpannorna.
En kolstålsstekpanna är inte blank och fin, den är grov och ju mer man använder den ju svartare blir den invändigt. Rengör den bara med några droppar diskmedel och varm vatten, ju mer den används dessto bättre blir den.
Kolstålet avger järn till maten vilket ger naturligt järnberikad mat.
Innan du använder stekpannan första gången är det viktigt att du steker in den:
Rengör pannan med mycket varmt vatten. Häll ca 1 mm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter. Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper. Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den. Diska aldrig stekpannan i diskmaskinen.
Våra lyonnaise stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten.
Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, man måste dock vara försiktig med effekten på induktionsspisen, om man värmer för snabbt och kraftigt finns det risk att pannan slår sig. Man ska inte heller hälla kallt vatten i en varm stekpanna.

Kärlet är tillverkat med trelagersprincipen, rostfritt stål på insidan för hygienisk matlagning och enkelt underhåll. Aluminiumkärna för låg vikt och god värmespridning. Rostfritt hölje för enkelt underhåll och lång hållbarhet. Fungerar på alla spisar, inklusive induktion. Handtag gjutna i rostfritt stål för god hållbarhet, ergonomi och utseende.
Tvätta ur produkten med vatten och diskmedel för att bli av med eventuellt damm. Använd endast på låg till mellanhög värme - hög värme kan skada produkten. Hetta aldrig upp en tom rostfri produkt på spisen. Tillsatt endast salt efter att vattnet i kastrullen/grytan har börjat koka.
Använd vatten och diskmedel för rengöring alternativt diskmaskin. Ifall mat fastnar i produkten vid matlagning, fyll med vatten och diskmedel och låt stå ett tag för att lösa upp matrester.

Den här stekpannan i gjutjärn från Skottsberg levererar en rad fantastiska egenskaper i köket. Pannan är förkryddad, vilket innebär att den är inbränd med vegetabilisk olja för att vara redo att användas direkt. Den tål dessutom höga temperaturer, vilket gör den väl lämpad för att steka fisk, kött, potatis, pannkakor och wraps, eller varför inte för att göra läcker paella eller steka bröd?
Stekpannan är tillverkad i en enda gjutning av lätt och slitstark järnmalm. Eftersom pannan värms upp mycket snabbt är det viktigt att du låter den värmas gradvis på plattan, för att undvika att botten blir skev. Stekpannans handtag är ihåligt, vilket gör att det håller sig svalt och kan greppas enkelt även när stekpannan är varm.
Med en gjutjärnspanna från Skottsberg får du en högkvalitativ panna som värms upp snabbt och säkerställer optimal värmefördelning. Den är kompatibel med många typer av värmekällor: gas, el, keramik, induktion och öppen eld. Den finns dessutom i flera storlekar, så att du kan hitta en panna för varje tillfälle i köket.


Lyonnaise Mineral B är toppmodellen från De Buyer med extra tjock plåt som fördelar värmen bra och klarar av induktionshäll utan problem. Den här pannan är en äkta fransk restaurangstekpanna helt i kolstål och är förbehandlad med naturligt bivax.
Stekpannan klarar av att vara i ugnen, maxtemperatur 200 grader.
Innan första användning ska den stekas in. Gör på följande sätt:
1. Rengör stekpannan med mycket varmt vatten. Häll i ca 1 mm matolja och värm tills oljan börjar ryka.
2. Botten ska bli lite brun.
3. Häll ut oljan och torka ur med hushållspapper. Nu är den klar för användning. Ju mer den används ju bättre blir den och diska den aldrig i diskmaskinen.
Deras produkter är garanterat fria från giftiga ämnen och stekpannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten. De har tillverkat professionella köksredskap i Frankrike sedan 1830. Kvalitetsredskap för krävande kockar.
Vikt: 2,15 kg.
Plåttjocklek: 3 mm.
Diameter överkant: 28 cm.
Diameter botten: 21 cm.

Den här stekpannan i gjutjärn från Skottsberg levererar en rad fantastiska egenskaper i köket. Pannan är förkryddad, vilket innebär att den är inbränd med vegetabilisk olja för att vara redo att användas direkt. Den tål dessutom höga temperaturer, vilket gör den väl lämpad för att steka fisk, kött, potatis, pannkakor och wraps, eller varför inte för att göra läcker paella eller steka bröd?
Stekpannan är tillverkad i en enda gjutning av lätt och slitstark järnmalm. Eftersom pannan värms upp mycket snabbt är det viktigt att du låter den värmas gradvis på plattan, för att undvika att botten blir skev. Stekpannans handtag är ihåligt, vilket gör att det håller sig svalt och kan greppas enkelt även när stekpannan är varm.
Med en gjutjärnspanna från Skottsberg får du en högkvalitativ panna som värms upp snabbt och säkerställer optimal värmefördelning. Den är kompatibel med många typer av värmekällor: gas, el, keramik, induktion och öppen eld. Den finns dessutom i flera storlekar, så att du kan hitta en panna för varje tillfälle i köket.




Få den perfekta stekytan på alla matvaror tack vare Garonne stekpannan från Pillivuyt Gourmet. Stekpannan är gjord av robust och hållbart lättviktsgjutjärn och är anpassad för matlagning vid höga temperaturer. Materialet ger även en jämn värmefördelning och stekpannan kan användas på alla sorters spisar.
Stekpannan har även Whitford Xylan+ non-stick beläggning som låter dig använda minimalt med stekfett. Beläggningen ser även till att rengöringen blir enklare då inget bränner fast. Garonne stekpannan har även ett ergonomiskt, nitat handtag som håller sig kallt under matlagningen. Stekpannan kommer med två års garanti och handdisk rekommenderas då den inte tål diskmaskin.

Stekpannor av lyonnaisetyp är kraftiga kolstålspannor som används i franska resturangkök och hushåll.
Man kan säga att dessa pannor är motsvarigheten till de på våra breddgrader mer vanliga gjutjärnsstekpannorna.
En fördel med kolstålspannorna är att de inte är lika tunga som gjutjärnstekpannorna.
En kolstålsstekpanna är inte blank och fin, den är grov och ju mer man använder den ju svartare blir den invändigt.
Rengör den bara med några droppar diskmedel och varm vatten, ju mer den används dessto bättre blir den.
Kolstålet avger järn till maten vilket ger naturligt järnberikad mat.
Innan du använder stekpannan första gången är det viktigt att du steker in den:
Rengör pannan med mycket varmt vatten
Häll ca 1 cm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter
Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper
Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den. Diska aldrig stekpannan i diskmaskinen
Våra lyonnaise stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten
Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, man måste dock vara försiktig med effekten på induktionspisen, om man värmer för snabbt och kraftigt finns det risk att pannan slår sig. Man ska inte heller hälla kallt vatten i en varm stekpanna.


de Buyer Lyonnaise Mineral B är toppmodellen från de Buyer med extra tjock plåt som fördelar värmen bra och klarar av induktion utan problem. Detta är en äkta fransk restaurangstekpanna helt i kolstål som blir bättre ju mer man använder den. Pannan är förbehandlad med naturligt bivax. Stekpannan klarar att vara i ugnen, max temperatur 200 grader. Innan första användning ska pannan stekas in.
Gör på följande sätt: Rengör pannan med mycket varmt vatten. Häll ca 1 mm matolja i pannan och värm tills oljan börjar ryka. Botten ska bli lite brun. Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper. Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den.
Diska aldrig stekpannan i diskmaskinen. de Buyers stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten. de Buyer har tillverkat proffesionella köksredskap i Frankrike sedan 1830. Kvalitetsredskap för krävande kockar! Handtaget är 19,8 cm.
Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion. Pannan kan brukas i ugnen MEN max 10 minuter och 200 grader. Handtaget har en belägnning av epos som kan skadas om den för för mycket värme.


Skäm bort dina gäster med en kall och uppfriska drink. Luigi Bormiolis Palace ölglas/ longdrink-glas har en elegant och tidlös design. Det är lätt att hantera, vilket gör det idealiskt för varje tillfälle. Palace serien är en del av Accademia-kollektionen som utvecklats för vinälskare och professionella.
Glasteknologin som Luigi Bormioli har använt är mer hållbar och tåligare. Glasmassan SON.hyx®, är fullständigt transparent. Hållbarheten för mekaniska stötar är +105% och kantens hållbarhet är förstärkt med +37,5%. Hållbarheten är här ökad med 140% i t.ex. samband med vridning. Du kan diska glasen 1.000 gånger i diskmaskinen utan förändringar. Det rekommenderas att du använder ett program på max. 55°C. Det är 25 års garanti för hack på kant och fot, såväl som missfärgning och skuggor som följd av maskindisk.

Oval traktörpanna med rostfria handtag.
Mått: 36 cm x 26 cm.
Höjd 4,8 cm.
de Buyer Lyonnaise Mineral B är toppmodellen från de Buyer med extra tjock plåt som fördelar värmen bra och klarar av induktion utan problem. Detta är en äkta fransk restaurangstekpanna helt i kolstål som blir bättre ju mer man använder den. Pannan är förbehandlad med naturligt bivax.
Traktörpannan klarar att vara i ugnen, max temperatur 200 grader.
Innan första användning ska pannan stekas in.
Gör på följande sätt:
Rengör pannan med mycket varmt vatten. Häll ca 1 cm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter. Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper. Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den.
Diska aldrig stekpannan i diskmaskinen.
de Buyers stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten. de Buyer har tillverkat proffesionella köksredskap i frankrike sedan 1830.
Kvalitetsredskap för krävande kockar.
Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion.
Vikt: 1 kg.
Plåttjocklek 2,5 mm.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.