
Denna kockkniv från Kai Shun Classic-serien är tillverkad med ett vackert damaskusstål och en kärna av V10-Goldstål, vilket ger en otrolig skärpa och hållbarhet. Handtaget är gjort av Pakka-wood och har en traditionell japansk D-form. En perfekt kniv för att skära allt från kött till grönsaker.

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
Bladets längd: 20,5 cm

Eleganta knivar till hemmakocken som enbart nöjer sig med det bästa av det bästa. Och att kalla Kai Shuns Classic-knivar för "bra" är en underdrift. Knivarna är handgjorda i Japan av skickliga specialister och deras vassa blad är tillverkade i VG-Max-stål med 34 lager av japanskt Damaskusstål. Knivarna är slipade i en exakt vinkel på 16° och skär enkelt genom hårda råvaror som smör. I setet får du en kockkniv med blad på 20 cm, en universalkniv med blad på 15 cm, samt en skalkniv med ett blad på 8,5 cm. Knivarna levereras i ett elegant etui som gör setet till en perfekt present till den köksintresserade vännen.

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre!

Denna kockkniv i två olika storlekar, så att du klarar av alla kökets uppgifter. Den mindre kniven på 15,5 cm. är perfekt för att hacka och snitta mindre grönsaker, som paprika, tomater och lök. Den större kniven på 20 cm. är gjord för att både skära kött samt hacka större grönsaker.
Kniven är en del av Premier-serien från Kai Shun, som är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivens blad är tillverkat av 32 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX, som är en vidareutveckling av VG-10. Dessutom har knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ och är gjord så att det passar till både höger- och vänsterhänta.


Kai Shun Nagare förskärare är utmärkt till att skiva kött. Eggen på kniven är tillverkad av två sorters stål som varvats och tillsammans bildar ett 72-lagers Damaskus stål. Unikt och otroligt hållbart. Knivarna ur Shun Nagare-kollektionen är en fröjd att arbeta med och passar både hemma och i professionella kök.
Specifikationer:
- Hårdhet på 61 HRC +/- 1
- Handtag i svartgrått Pakka-trä
- 72-lagers Damaskus stål

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.

Denna kniv är en skalkniv som är perfekt anpassad till de mindre uppgifterna i köket som att skära örter eller som skalkniv. Skalkniven tillhör serien Premier från Kai Shun och är en exklusivare utgåva av Classic knivarna. Kniven blad är tillverkad av 65 lager rostfritt stål med en hård kärna av VG-MAX som är en vidare utveckling av VG-10. Dessutom har serien en tsuchime-yta som ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammare. Skaftet är tillverkat av amerikansk valnöt så ger kniven både ett exklusivt utseende samt ett behagligt grepp. Till och med skaftet är universellt och passar därför till både höger- och vänsterhänta.

Den här kiritsuken i serien Classic från Kai Shun finns i flera storlekar och kombinerar en oöverträffad anatomi med ett tåligt blad som är både hårt och flexibelt tack vare sin högkvalitativa hybridkomposition. VG MAX-stål med en hårdhet på 61 HRC (±1) utgör hela klingans kärna ända ut till eggen. Kärnan är sedan innesluten i 32 lager damaskusstål.

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
Bladets längd: 17,5 cm

Med den stora japanska kockkniven i serien Shun Classic White från KAI får du en kraftfull universalkniv som passar för alla typer av råvaror i köket. Det stora, långa bladet gör att du kan skära mer med färre drag, till exempel flera morötter på en gång istället för en åt gången. Perfekt när du ska laga mat åt många, men det vassa bladet låter dig även enkelt finhacka mindre råvaror. Det långa bladet på 20,5 centimeter ger dig extra kraft, något som kommer väl till pass när du ska hantera större köttstycken.
Kniven är helt tillverkad i Japan, där varje Shun-kniv slipas manuellt. Den har en kärna av V10 Gold-stål, med 35 lager Damaskusstål på varje sida. Damaskusstålet ger inte bara varje blad ett unikt och vackert mönster. Du får även en exceptionell hårdhet på 61 HRC +/- 1, hög flexibilitet och otroligt lång hållbarhet. Trots sin storlek har den här japanska kniven ett tunt blad och väger bara 319 gram, vilket gör den lättare och enklare att använda än en motsvarande europeisk kockkniv. Just därför utsågs den här kniven till Bäst i test 2019 av Aftonbladet, efter att ett stort antal professionella kockar fått säga sitt.
Knivens handtag är tillverkat av lätt pakkaträ, ergonomiskt format och polerat till en snygg blank finish. Handtaget ligger bekvämt och säkert i handen och tvärsnittet på 12,2 centimeter visar den traditionella japanska D-formen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget, så att den ligger intill bladet för optimal känsla och full kontroll. Kniven är stark, rak och balanserad så att kniven inte spårar ur av sig själv, vilket ger dig en säkrare skärupplevelse. Du får en mästerligt tillverkad kökskniv som du inte tröttnar på i första taget. Diska och torka kniven för hand för att behålla skärpan så länge som möjligt. Förvara gärna i knivställ eller på knivmagnet.
KAI Shun Classic är en av världens mest uppskattade knivserier av Damaskusstål. Genom Damaskusbladets naturliga skönhet får varje Shun-kniv en individuell karaktär, som förfinas genom att den slipas för hand. Knivarna kan därför ses som en blandning av ett bruksföremål och ett konstverk, som förenar hantverk, funktion och design. Inspirationen till serien är hämtad från japansk samuraj-tradition, vilket gör att mycket krut läggs på produktionsprocessen. Med andra ord en kniv med exceptionell kraft i köket, som håller i generationer.


Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Bladets längd: 9 cm
Alla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.


Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.