
Denna japanska förskärarkniv från Kai Shun Classic White-serien är idealisk för att skära kött och större grönsaker. Kniven är tillverkad med en kärna av VG-MAX stål och 32 lager Damaskusstål, vilket ger ett unikt mönster. Handtaget är gjort av pakkaträ och har en ergonomisk design för optimal komfort.




Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Bladets längd: 10,5 cm
Alla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre!

Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.
Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.

Den här japanska univeralkniven ingår i serien Shun Classic White från KAI – märkets mest exklusiva knivkollektion. En universalkniv är perfekt för alla uppgifter som kräver exakta snitt. Vissa kockar använder den som en större skalkniv, medan andra föredrar att använda universalkniven som ett nättare alternativ till en kockkniv. Den kan användas för att skära det mesta: grönsaker, kött, ost och mycket mer. Den lätt böjda formen tillåter måttligt gungande snitt och ger exakthet, samtidigt som bladlängden på 15 centimeter gör att den passar till så gott som allt.
Kniven är helt tillverkad i Japan. Den har en kärna av högkvalitativt VG-MAX-stål, omgiven av 32 lager Damaskusstål på varje sida. Damaskusstålet ger varje blad ett unikt vackert mönster, en extrem hårdhet på 61 HRC +/- 1 och exceptionellt lång hållbarhet. Det hårda bladet bladet slipas manuellt, vilket ger en oöverträffad skärpa och låter kniven glida igenom även hårdare råvaror.
Handtaget är tillverkat av lätt pakkaträ, ergonomiskt format och polerat till en blank finish. Det ligger bekvämt i handen, medan tvärsnittet på 10,4 centimeter visar den traditionella japanska kastanjeformen. Tack vare bladets skärpa ihop med den välbalanserade vikten är kniven rolig att använda, så att du kan få mycket uträttat i köket utan att tröttna. Efter avslutad användning: Diska och torka för hand. Förvara gärna i knivställ eller på knivmagnet med spetsen nedåt.
Shun Classic White från KAI är en av världens mest uppskattade serie knivar i Damaskusstål. Shun betyder ungefär "höjden av perfektion" och varje kniv i serien får sin unika personlighet genom att Damaskusstålets naturliga skönhet framhävs. Inspirationen till hantverket är hämtat från samurajtraditionen och knivarna slipas för hand. Du får en kniv med exceptionell kraft som håller länge i köket.

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
Bladets längd: 15 cm

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
Bladets längd: 25,5 cm

Hos KAI hittar du knivar i världsklass. Den här brödkniven har skärande kanter åt bägge hållen, vilket gör att den skär igenom även hårdare bröd med lätthet. Till skillnad från en tandad kniv kan den här vågtandade kniven dessutom användas även för att skära kött eller fisk utan att förstöra fibrerna. Kniven har ett tålig kärna av det rostfria kvalitetsstålet VG-MAX, med 32 lager Damaskusstål på varje sida vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. Bladet har även extremt hög hårdhet, 61 HRC +/- 1, och exceptionellt lång hållbarhet.
Den här utgåvan i KAI Shun Classic White-serien är deras allra mest exklusiva. Shun betyder “på toppen av perfektion” och seriens knivar är tillverkade på samma sätt som ett samurajsvärd. Tack vare den manuella slipningen kan varje Shun-kniv skära igenom hårda material med bara en lätt handrörelse. Handtaget är tillverkat av lätt pakkaträ som fått en ergonomisk form och polerats till en blank finish. Tvärsnittet på 12,2 centimeter visar den traditionella japanska kastanjeformen och handtaget ligger perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen hela vägen in, så att handtaget ligger perfekt mot bladet och ger en optimal känsla.
Kniven är hård, rak och noggrant balanserad. Det gör att kniven håller sig i linje när du skär och inte spårar ur av sig själv, så att du kan undvika skador. Du får en hög grad av kontroll över knivbladet – en av de största fördelarna med en professionellt tillverkad kökskniv. Med andra ord får du en kniv du inte tröttnar på i första taget. Diska och torka kniven för hand för att bibehålla den på bästa sätt. Förvara gärna i knivställ eller på knivmagnet.
Shun Classic är en av världens mest uppskattade serier med knivar av Damaskusstål. Den är därför högt ansedd såväl bland proffskockar som ambitiösa hobbykockar. Varje Shun-kniv får sin individuella karaktär genom Damaskusbladets naturliga skönhet. Var och en av dem kan ses som en blandning av bruksföremål och konstverk, som förenar hantverk, funktion och design. Inspirationen är hämtad från den urgamla japanska svärdtraditionen, vilket innefattar många steg och gör knivarna ganska dyra att tillverka. Men det ger dem också en exceptionell kraft i köket, som varar i generationer.


Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Bladets längd: 16,5 cm
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.

Den här kiritsuken i serien Classic från Kai Shun finns i flera storlekar och kombinerar en oöverträffad anatomi med ett tåligt blad som är både hårt och flexibelt tack vare sin högkvalitativa hybridkomposition. VG MAX-stål med en hårdhet på 61 HRC (±1) utgör hela klingans kärna ända ut till eggen. Kärnan är sedan innesluten i 32 lager damaskusstål.

Liten japansk skalkniv i serien Shun Classic White från KAI, en premiumserie som är märkets allra mest exklusiva. Shun betyder ungefär "höjden av perfektion" och kniven är ett utmärkt val såväl för proffs som för hängivna hemmakockar. Det konvexa bladet ihop med den manuella slipningen ger kniven en ojämförlig skärpa, vilket gör att den enkelt skär även hårdare råvaror. Kniven har en kärna av det rostfria kvalitetsstålet VG-MAX, omgiven av 32 lager Damaskusstål på varje sida. Det ger varje blad ett vackert mönster, en extremt hög hårdhet på 61 HRC +/- 1 och en exceptionellt lång hållbarhet.
Knivens skärpa ihop med den välbalanserade vikten låter dig blomma ut som matkonstnär och låter dig jobba länge i köket utan att tröttna. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, ergonomiskt format och polerat till en blank finish. Handtaget ligger bekvämt i handen och tvärsnittet på 10,4 centimeter visar den traditionellt japanska kanstanjeformen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget, så att den ligger perfekt mot bladet och ger optimal känsla när du skär.
Liten men naggande god – skalkniven är suverän för att skala och skära mindre grönsaker, svamp, frukt, örter och annat smått. Knivens konstruktion ihop med bladlängden på 9 centimeter följer dina handrörelser och gör vad den ska, så att du får absolut kontroll i varje steg. Efter avslutad användning: Diska och torka för hand. Förvara gärna i knivställ eller på knivlist med spetsen nedåt.
Shun Classic White-serien från KAI är en av världens mest uppskattade knivserierna av Damaskusstål, högt ansedd både hos proffs och hobbykockar. Det unika Damaskusmönstret ger varje kniv en unik karaktär. Man kan säga att varje kniv i serien är som en kombination av ett bruksföremål och ett konstverk, som förenar hantverk, funktion och design på ett oslagbart sätt. Inspirationen till hantverket är hämtad från den japanska samurajtraditionen, vilket ger knivar med exceptionell kraft i köket som håller länge.

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
Bladets längd: 19 cm

Santokukniv av högsta kvalitet från Kai är ett viktigt verktyg till köket när det kommer till olika skäruppgifter. Shun Premier kniven gör det möjligt att skära utan besvär oavsett vilken ingrediens det gäller. Kniven är tillverkad i rostfritt stål med en hårdhet på HRC 61. Det ergonomiska handtaget är gjord på laminerat pakkaträ av valnöt, som ger en fin design.
Det rekommenderas att du använder kniven på en skärbräda av plast eller trä. Du bör också undvika att skära i ben eller frysta ingredienser. Det kan vara en god idé att slipa stålet med en slipsten av diamant - gärna direkt efter användning varje gång. Santokukniven skall diskas för hand direkt efter användning och den borde antingen stå i en knivblock eller på en magnetlist. Knivbladet mäter 18 cm och handtaget mäter 12 cm.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.