
Detta robusta stekbord är tillverkat av gjutjärn och är perfekt för att laga mat över öppen eld. Med sitt långa skaft och trähandtag kan du säkert tillaga allt från varma smörgåsar till hamburgare. Rengör den enkelt med varmt vatten och en borste.

Elegant slev i en praktisk kombination av ekträ och silikon från Eva Solos tidlösa köksserie Nordic Kitchen. Denna slev är ett perfekt redskap när du vill röra om i grytor och vända råvaror i stekpannan. Eller varför inte använda den till helgens bullbakning? Tack vare slevens platta topp går den utmärkt att även använda som slickepott!
Precis som namnet antyder är serien Nordic Kitchen inspirerad av klassisk skandinavisk design och den nordiska naturen. Den svala kontrasten mellan ekträ och svart silikon ger ett tidlöst uttryck, men är också en praktisk detalj under matlagningen. Silikonet har en lätt avstötande effekt, vilket förhindrar maten från att fastna samtidigt som sleven den blir enkel att rengöra. Dessutom skyddar det beläggningen från onödiga repor och slitage!
För bästa hållbarhet är det rekommenderat att du smörjer in handtaget med olja.
Specifikationer
Färg: Svart/Trä
Material: Silikon och ek
Längd: 20 cm
Bredd: 8,4 cm
Tål ej maskindisk

Med Mareld Stekbordet kan du ta din matlagning till en ny nivå, både inomhus och utomhus. Stekbordet är tillverkat i gjutjärn, vilket gör det hållbart och värmetåligt. Det kan användas på alla slags värmekällor, inklusive spis, grill och eld. Stekbordet mäter 42,5 x 23,5 cm. Har du induktionshäll kan kontakten vara bättre med den räfflade sidan ner.
Mareld Stekbordet är vändbart, med en slät och en räfflad sida. Den släta sidan är perfekt för att steka smash burgers, mackor, ägg och pannkakor. Den räfflade sidan är idealisk för att grilla kött, fisk och grönsaker. Stekbordet har två handtag som gör det lätt att hantera.
Tack vare att stekhällen är gjord av gjutjärn håller den värmen länge och fördelar den jämnt över hela ytan. Detta ger dig goda resultat varje gång.

Jägarstekpanna Original S2 är en vidareutveckling av Jägarstekpanna Original S1. Storleken är perfekt för 1-2 personer, beroende på hur mycket magen kurrar. Denna modell är utrustad med ett hopfällbart rörhandtag som kan förlängas med en pinne som finns i naturen. Stabilotherms Jägar-stekpannor är tillverkade i Sverige av kolstål. Materialet är lämpligt för användning över eld eftersom det tål mycket höga temperaturer. Ju mer du använder pannan, desto bättre blir stekegenskaperna.
När Kaj Rosander skapade den första Jäger-stekpannan i Småland i slutet av 80-talet för att steka lite bacon över öppen eld, hade han ingen aning om att pannan skulle bli en så populär produkt. Idag, mer än 30 år senare, säljs den fortfarande i nästan oförändrad form. Diska stekpannan med varmt vatten och använd inte maskindiskmedel. Den tål inte maskindisk. Torka av stekpannan med hushållspapper och gärna med lite matolja för att förhindra rost. Förvara den på en torr plats. Om du tar väl hand om din Jägar-stekpanna kommer den att hålla i generationer.
Viktigt - Före första användning
Börja med att diska stekpannan väl med varmt vatten och lite diskmedel innan den används första gången. Torka sedan stekpannan väl så att den blir helt torr. (Observera att modellerna S1-S4 levereras med ett tunt skyddande lager olja, som diskas bort i steget ovan.) Bränn sedan in den nya stekpannan för att ge den dess naturliga non-stick-beläggning.
Smörj in stekpannan med ett tunt lager matolja och låt det brinna av vid hög temperatur. Placera stekpannan direkt i elden. Låt den stå tills oljan börjar ryka och ändra färg. Upprepa proceduren 3-5 gånger. Om stekpannan börjar bli torr, stryk på ytterligare ett tunt lager olja.
En riktigt välbränd gjutjärnspanna har en brunsvart färg, ofta ljusare i kanterna. Med tiden blir den bara mörkare och vackrare. Detta behöver bara göras en gång.

Satake Stekbord i gjutjärn på 47,5x27 cm är ett mångsidigt och slitstarkt redskap som lyfter din utomhusmatlagning till en ny nivå. Gjutjärnets naturliga förmåga att hålla och fördela värme jämnt gör att du enkelt kan tillaga både kött och grönsaker med perfekta resultat, oavsett var på stekbordet de ligger. Med sin robusta konstruktion och stora yta kan du tillaga flera ingredienser samtidigt, vilket är idealiskt för grillning och matlagning över öppen eld.
Stekbordet är kompatibelt med både induktionshällar och gas, vilket gör det till ett flexibelt verktyg för både inomhus- och utomhusbruk. Dess slitstarka gjutjärn tål höga temperaturer och är byggt för att hålla i många år. För att bevara stekbordets kvalitet rekommenderas handdisk och noggrann torkning efter användning.
Oavsett om du grillar eller lagar mat över öppen eld, ger Satake Stekbord dig en autentisk och pålitlig matlagningsupplevelse med jämna och välsmakande resultat.

Ett riktigt, "gammaldags" järn som kan användas till så mycket! Du kan värma det på elden eller på grillen och göra saftiga hamburgare med perfekt yta. Järnet kan också användas för att tillaga läckra smörgåsar eller till och med våfflor! Låshaken håller ihop järnets båda halvor på ett säkert sätt.
Gjutjärnets utmärkta materialegenskaper gör det möjligt att steka kött och sedan använda restvärmen för bakning eller annan matlagning. Själva järnet väger 2,7 kg.
För rengöring kan de två halvorna separeras vid gångjärnet och rengöras individuellt. Efter användning måste det rengöras för hand under varmt, rinnande vatten.

Weber vill göra det enkelt för alla att grilla oavsett om man bor på landsbygden med uteplats eller mitt i stan med balkong. Därför har de tagit fram elgrillen Lumin med praktiskt stativ: en multifunktionsgrill som kan nå temperaturer på över 315 °C, tina frysta råvaror, varmhålla mat, grilla, röka, ångkoka och koka. Elgrillen Lumin har du alltså nytta av både före, under och efter grillningen. När du tinar frysta råvaror med ångsystemet förvärms grillen. När det är dags att grilla får du till perfekta grillränder. Lockets utformning gör det enkelt att tillaga plattare råvaror, som biff och fisk. När grillningen är klar kan du varmhålla maten tills det är dags för servering.
Fettuppsamlingstrågen på framsidan gör det enkelt att hålla grillen ren. Du kan förvara Lumin på ett lättillgängligt ställe tack vare den platsbesparande designen och det hopfällbara stativet. När stativet är uppfällt finns det gott om extrautrymme och praktiska krokar att hänga grillredskapen i. Att den även har en modern porslinsemaljerad utsida av stål gör det lättare att låta den få pryda din uteplats tills det är dags att använda den igen.

Tillaga olika rätter och råvaror på det massiva stekbordet från Gourmetstål, som fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion, grill och över en öppen eld. Du kan tillexempel steka stora mängder kött eller tillaga en pizza på stekbordet. Plattan är handgjord av varmvalsat kolstål från Västerbotten i Sverige med malm från Norrbotten, Sverige.
Med stekbordet från Gourmetstål får du en perfekt stekyta och hög flexibilitet, då plattan är perfekt till råvaror med stora ytor, såsom en laxsida. Dessutom är stekbordet ett unikt och roligt sätt att laga mat på - perfekt som underhållning för gästerna. Dessutom kan du ta bort stekbordet från värmekällan till matbordet för att hålla maten varm.

En solid och robust stekpanna som, liksom alla Stabilotherms stekpannor, är tillverkad i Sverige av svenskt kolstål. Pannans storlek gör den perfekt för större sällskap. De höga kanterna gör pannan särskilt lämplig för t.ex. grytor eller risotto. Pannan är utrustad med två vikbara handtag.
Diska stekpannan endast med varmt vatten och använd inte maskindiskmedel. Den tål inte maskindisk. Torka av pannan med hushållspapper och gärna lite matolja för att förhindra rost. Förvara den på en torr plats. Om du tar hand om din Jägar-stekpanna på rätt sätt kommer den att hålla i generationer.
Före första användning
Börja med att diska stekpannan väl med varmt vatten och lite diskmedel innan du använder den för första gången. Torka sedan stekpannan väl så att den blir helt torr. Den nya stekpannan bör sedan brännas in för att ge den dess naturliga non-stick-beläggning.
Applicera ett tunt lager matolja på pannan och låt det brinna av vid hög temperatur. Placera stekpannan direkt i elden. Låt den stå tills oljan börjar ryka och ändra färg. Upprepa proceduren 3-5 gånger.
Om stekpannan börjar torka ut, applicera ytterligare ett tunt lager olja. Detta görs bara en gång. En riktigt välbränd panna blir brunsvart, ofta lite ljusare runt kanterna. Med tiden blir den bara mörkare och vackrare.

Fyrkantig Grillpanna 25cm x 25 cm med stålhandtag samt kraftiga räfflor i botten. Stålhandtag möjliggör efterstekning i ugn eller förvärmning av pannan i ugn, lämpar sig också mycket bra för gasspis.
28 cm diagonalt.
Bottendiameter som ligger mot plattan 22 cm.
För att få tydliga grillränder på maten ska du låta den ligga ett par minuter på grillpannan innan den vändes. När maten släpper lätt från pannan är den klar att vändas. Det är alltså inte nödvändigtvis ett tecken på att maten har brännt fast när den fastnar lätt i grillpannans räfflor Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Skötselråd:
- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.


Nu blir det ännu lättare att laga grytor, stekt potatis, grönsaker, bacon och mycket mer på grillen. Det här stekbordet passar perfekt i grillarna Baron™ och Crown™ från Broil King®. Stekbordet är tillverkat av tåligt gjutjärn med matt emaljfinish och har höga kanter som hindrar mat, fett och vätska från att falla ner i grillen.
Det slitstarka gjutjärnet gör att stekbordet enkelt håller i flera generationer om du tar hand om det på rätt sätt. Du håller det fint länge genom att diska det för hand efter avslutad användning och torka av det med en trasa.

Stabilotherm Wood Stove Stack är en enkel och flexibel brännare för utomhusmatlagning. Ett alternativ till klassiska utekök med sin flexibilitet och enkelhet. Levereras med en förvaringspåse i nät. Som bränsle är det bäst att använda flis, pellets eller briketter, samt det som finns i naturen - kvistar, grenar, bark med mera.
Stabilotherm-kaminen är tillverkad av rostfritt stål men väger bara 350 gram och tar liten plats när den är packad. Den har en diameter på 13 centimeter och en höjd på 7 centimeter. När den är hopfälld är måtten Ø13 x 14 centimeter.

Rektangulär grillpanna med stålhandtag och kraftiga räfflor i botten - utmärkt till att grilla hel fisk m.m. Stålhandtag möjliggör efterstekning i ugn eller förvärmning av pannan i ugn, lämpar sig också mycket bra för gasspis.
För att få tydliga grillränder på maten ska du låta den ligga ett par minuter på grillpannan innan den vändes. När maten släpper lätt från pannan är den klar att vändas. Det är alltså inte nödvändigtvis ett tecken på att maten har bränt fast när den fastnar lätt i grillpannans räfflor.
Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Skötselråd:
- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.

Med den här stekpannan i gjutjärn från HOLM får du oändliga möjligheter i köket. Den passar för användning på alla hällar, inklusive induktion, men kan även användas såväl i ugnen som på grillen. Gjutjärn är ett praktiskt material för stekning eftersom det behåller och fördelar värmen jämnt och effektivt. Det är dock ej lämpligt för matlagning med sura livsmedel, till exempel tomater och citronsaft.
Stekpannan är tillverkad av gjutjärn med rå yta. Vid användning på glashäll är det därför viktigt att inte skjuta pannan fram och tillbaka på spisen, utan istället lyfta pannan när du ska flytta på den. Handdisk med varmt vatten rekommenderas, även innan första användning. Se till att pannan är helt torr innan du ställer undan den. Skötselråd medföljer.

Längtar du efter att lyfta din matlagning både inomhus och utomhus? Satsa på ett stekbord från Kockums Jernverk. Den här varianten är tillverkad av 4 mm svenskt kolstål som fungerar på alla typer av värmekällor, på grillen och över öppen eld. Utöver matlagningen kan du även lyfta fram stekbordet för stilfull servering och varmhållning på middagsbordet. Perfekt för att smasha burgare, tillaga grönsaker och steka större stycken av kött och fisk.
Stekbordet har två rejäla handtag och vinklade kanter som hindrar fett och vätska från att rinna ut, samtidigt som du enkelt kommer åt att arbeta med maten. Stålets tjocklek är optimerad för att ge dig ett bord som både hettas upp snabbt och lagrar värme effektivt. Det är dessutom förinbränt med vegetabiliska oljor, så att du kan börja använda stekbordet direkt. Om du vill ta med dig matlagningen ut i naturen kan du komplettera stekbordet med en praktisk eldställning från samma märke. Stekyta 45x22 centimeter.
Skötselråd: Låt stekbordet svalna innan rengöring. Rengör med hett vatten utan diskmedel, torka sedan torrt och smörj in med olja. Förvaras torrt. Bör aldrig diskas i diskmaskin.

En flexibel grill med en låg vikt på endast 1,5 kg att ta med på resan. Tillverkad i rostfritt stål med utfällbara ben. Perfekt för utomhusmatlagning där det finns gott om plats för både stekpanna och gryta samtidigt. Levereras med en ordentlig förvaringspåse som gör det enklare att bära och förvara grillen efteråt. Den användbara ytan är stor med en längd på 44 centimeter, bredd 32 centimeter och höjd 16,5 centimeter. Rengör i varmt vatten efter användning.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.