Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
Grilljärn

Detta robusta stekbord är tillverkat av gjutjärn och är perfekt för att laga mat över öppen eld. Med sitt långa skaft och trähandtag kan du säkert tillaga allt från varma smörgåsar till hamburgare. Rengör den enkelt med varmt vatten och en borste.

425 kr

Köksredskap
Grilltillbehör
Gjutjärnspannor
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
BBQ grillgaller large
425 kr
Bagaren och Kocken

En flexibel grill med en låg vikt på endast 1,5 kg att ta med på resan. Tillverkad i rostfritt stål med utfällbara ben. Perfekt för utomhusmatlagning där det finns gott om plats för både stekpanna och gryta samtidigt. Levereras med en ordentlig förvaringspåse som gör det enklare att bära och förvara grillen efteråt. Den användbara ytan är stor med en längd på 44 centimeter, bredd 32 centimeter och höjd 16,5 centimeter. Rengör i varmt vatten efter användning.

Grillplatta/Stekplatta Vändbar Gjutjärn 43 x 24 cm
999 kr
Bagaren och Kocken

Den släta sidan är optimal för varma mackor, ägg och pannkakor, medan den räfflade sidan perfekt för grillning av hamburgare, fisk och grönsaker. Plattan levereras instekt och färdig att användas. 

Material: Gjutjärn
Längd: 43 cm
Bredd: 24 cm

Skötselråd

- Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.

Hjälp! Min panna har rostat!?!
När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan). 

Hur steker man in en produkt?
- Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel.
- Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan.
- Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan. 
- Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.
Stekbord med Kant, 39 x 34 cm
1245 kr
Bagaren och Kocken

Ta din matlagning till nya nivåer med stekbordet från Gourmetstål. Det är perfekt för smashburgare eller annat gott och kan användas på både på spisplattan, på grillen eller över öppen eld. Stekbordet kan också användas till att servera maten på, eftersom den då kommer hålla sig varm längre. På köpet medföljer ett recepthäfte och en förvaringspåse till stekbordet.

För att bibehålla ytan så länge som möjligt, rekommenderas att du rengör stekbordet för hand.

Smörgåsjärn med älgmotiv
375 kr
Bagaren och Kocken

Med detta smörgåsjärn kan du förvandla den enklaste smörgås till en riktig godbit - några brödskivor, skinka, ost och en tomatskiva. Lägg det i elden i några minuter och du har trollat fram en delikatess!

Smörgåsjärnet är tillverkat av högkvalitativt gjutjärn, vilket ger extra smak och en touch av järn till din mat. Järnet har också en älg på ytan, vilket skapar ett fint skogsmotiv på din smörgås.

Lumin elgrill med ställning
7999 kr
Bagaren och Kocken

Weber vill göra det enkelt för alla att grilla oavsett om man bor på landsbygden med uteplats eller mitt i stan med balkong. Därför har de tagit fram elgrillen Lumin med praktiskt stativ: en multifunktionsgrill som kan nå temperaturer på över 315 °C, tina frysta råvaror, varmhålla mat, grilla, röka, ångkoka och koka. Elgrillen Lumin har du alltså nytta av både före, under och efter grillningen. När du tinar frysta råvaror med ångsystemet förvärms grillen. När det är dags att grilla får du till perfekta grillränder. Lockets utformning gör det enkelt att tillaga plattare råvaror, som biff och fisk. När grillningen är klar kan du varmhålla maten tills det är dags för servering. 

Fettuppsamlingstrågen på framsidan gör det enkelt att hålla grillen ren. Du kan förvara Lumin på ett lättillgängligt ställe tack vare den platsbesparande designen och det hopfällbara stativet. När stativet är uppfällt finns det gott om extrautrymme och praktiska krokar att hänga grillredskapen i. Att den även har en modern porslinsemaljerad utsida av stål gör det lättare att låta den få pryda din uteplats tills det är dags att använda den igen.

Stekspade 24 cm
99 kr
AstroSweden
Stabilotherm Stekspade 24 cm - passar lika bra i skogen som i köket. Stekspade med fint handtag i bokträ som kommer bli finare ju mer du använder den. Stekspaden är tillverkad i rostfritt stål och är lagom hård för att kunna vända stekta ägg och pannkakor, men samtidigt följsam för stekpannor som inte är helt plana. Tack vare det lilla formatet så fungerar den bra även till ditt stormkök. Använd den till din jägarstekpanna, passar ner i förvaringspåsen. * Material: Rostfritt stål/bok * Längd: 24 cm * Vikt: 62 gram
Wood Stove Stack brännare
450 kr
Bagaren och Kocken

Stabilotherm Wood Stove Stack är en enkel och flexibel brännare för utomhusmatlagning. Ett alternativ till klassiska utekök med sin flexibilitet och enkelhet. Levereras med en förvaringspåse i nät. Som bränsle är det bäst att använda flis, pellets eller briketter, samt det som finns i naturen - kvistar, grenar, bark med mera.

Stabilotherm-kaminen är tillverkad av rostfritt stål men väger bara 350 gram och tar liten plats när den är packad. Den har en diameter på 13 centimeter och en höjd på 7 centimeter. När den är hopfälld är måtten Ø13 x 14 centimeter.

Grillpanna Gjutjärn Fyrkantig 25cm x25cm Stålhandtag
749 kr
Bagaren och Kocken

Fyrkantig Grillpanna 25cm x 25 cm med stålhandtag samt kraftiga räfflor i botten. Stålhandtag möjliggör efterstekning i ugn eller förvärmning av pannan i ugn, lämpar sig också mycket bra för gasspis.

28 cm diagonalt.

Bottendiameter som ligger mot plattan 22 cm.

För att få tydliga grillränder på maten ska du låta den ligga ett par minuter på grillpannan innan den vändes. När maten släpper lätt från pannan är den klar att vändas. Det är alltså inte nödvändigtvis ett tecken på att maten har brännt fast när den fastnar lätt i grillpannans räfflor Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.


Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.

Stekbord 32 x 32 cm.
949 kr
Bagaren och Kocken

Tillaga olika rätter och råvaror på det massiva stekbordet från Gourmetstål, som fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion, grill och över en öppen eld. Du kan tillexempel steka stora mängder kött eller tillaga en pizza på stekbordet. Plattan är handgjord av varmvalsat kolstål från Västerbotten i Sverige med malm från Norrbotten, Sverige.

Med stekbordet från Gourmetstål får du en perfekt stekyta och hög flexibilitet, då plattan är perfekt till råvaror med stora ytor, såsom en laxsida. Dessutom är stekbordet ett unikt och roligt sätt att laga mat på - perfekt som underhållning för gästerna. Dessutom kan du ta bort stekbordet från värmekällan till matbordet för att hålla maten varm.

Stekbord 39 x 34 cm.
949 kr
Bagaren och Kocken

Tillaga olika rätter och råvaror på det massiva stekbordet från Gourmetstål, som fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion, grill och över en öppen eld. Du kan tillexempel steka stora mängder kött eller tillaga en pizza på stekbordet. Plattan är handgjord av varmvalsat kolstål från Västerbotten i Sverige med malm från Norrbotten, Sverige.

Med stekbordet från Gourmetstål får du en perfekt stekyta och hög flexibilitet, då plattan är perfekt till råvaror med stora ytor, såsom en laxsida. Dessutom är stekbordet ett unikt och roligt sätt att laga mat på - perfekt som underhållning för gästerna. Dessutom kan du ta bort stekbordet från värmekällan till matbordet för att hålla maten varm.

Grill och Stekplatta Gjutjärn Vändbar
739 kr
Bagaren och Kocken

En härlig och praktisk grill- och stekplatta från Skeppshult som är räfflad på ena sidan och slät på den andra. Stekplattan är praktisk och enkel att förvara när den inte används. Den fungerar även på induktionshäll. 
För att få tydliga grillränder på maten ska du låta den ligga ett par minuter på grillpannan innan den vänds. När maten släpper lätt från pannan är den klar att vändas. Det är alltså inte nödvändigtvis ett tecken på att maten har bränt fast när den fastnar lätt i grillpannans räfflor.

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett så kallat Natural non-stick skydd, utan tillsättning av några kemikalier.

Deras gjutjärnspannor tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Mått: 35,5 x 32,5 cm.

Traveler stekbord
679 kr
Bagaren och Kocken

Ett robust emajlerat gjutjärn till till Weber Traveler grill. Den gör det möjligt att på ena halvan av din grill steka till exempel ägg & bacon eller nån god smashburgare.

The Viking III Drinkglas 40 cl.
617 kr
Bagaren och Kocken

The Viking III från Zieher har fått inspiration från en vikingahjälm och är en helt ny tolkning på ett klassiskt cocktailglas. Glaset munblåses på Ziehers fabriker i Tyskland och kontrolleras därefter för hand för att säkerställa att kvalitetskraven uppnås. Det här glaset rymmer 40 cl och tillverkas av blyfritt kristallglas, därför bör det ej diskas i diskmaskin.

Smörgåsjärn
476 kr
Bagaren och Kocken

Med dessa gjutjärnsformar kan du tillaga oförglömliga varma toastmackor direkt på elden eller grillen. Du kan också grädda frasiga våfflor eller saftiga hamburgare. Låshaken håller ihop de båda halvorna på ett säkert sätt. Gjutjärnets egna utmärkta materialegenskaper gör det möjligt att steka gott, saftigt kött och använda restvärmen för bakning och annan matlagning. Placera den helt enkelt på elden eller ovanpå en het grill.

För rengöring kan de två halvorna separeras vid gångjärnet och rengöras individuellt.

Skogspanna 46 cm
845 kr
Bagaren och Kocken

En solid och robust stekpanna som, liksom alla Stabilotherms stekpannor, är tillverkad i Sverige av svenskt kolstål. Pannans storlek gör den perfekt för större sällskap. De höga kanterna gör pannan särskilt lämplig för t.ex. grytor eller risotto. Pannan är utrustad med två vikbara handtag.

Diska stekpannan endast med varmt vatten och använd inte maskindiskmedel. Den tål inte maskindisk. Torka av pannan med hushållspapper och gärna lite matolja för att förhindra rost. Förvara den på en torr plats. Om du tar hand om din Jägar-stekpanna på rätt sätt kommer den att hålla i generationer.

Före första användning

Börja med att diska stekpannan väl med varmt vatten och lite diskmedel innan du använder den för första gången. Torka sedan stekpannan väl så att den blir helt torr. Den nya stekpannan bör sedan brännas in för att ge den dess naturliga non-stick-beläggning.

Applicera ett tunt lager matolja på pannan och låt det brinna av vid hög temperatur. Placera stekpannan direkt i elden. Låt den stå tills oljan börjar ryka och ändra färg. Upprepa proceduren 3-5 gånger.

Om stekpannan börjar torka ut, applicera ytterligare ett tunt lager olja. Detta görs bara en gång. En riktigt välbränd panna blir brunsvart, ofta lite ljusare runt kanterna. Med tiden blir den bara mörkare och vackrare.

Stekbordtång
279 kr
Bagaren och Kocken

Greppa, vänd eller flytta känslig mat på stekbordet med Webers stekbordstång. Den vinklade designen gör det även bekvämt att hålla i pappershanddukar för rengöring eller inbränning av stekbordet. 

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.