Köpa.se Logo
x
569 056
PRODUKTER
x
1 542
KATEGORIER
Diamond Rånjärn 908

Åviken Diamond rånjärn 908 är ett vackert rånjärn i rostfritt stål med plattor av tjock aluminium och non-stick beläggning. Det har ett elegant mönster från Hallingdal i Norge och är perfekt för att göra dekorativa glasstrutar och desserter.

509 kr

Bakmaskin
Köksredskap
Våffeljärn
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Crispy Cone rånjärn 15 cm
466 kr
Bagaren och Kocken

Med Crispy Cone rånjärn från tyska Cloer har du möjligheten att göra dina egna glassrån – ett smart, enkelt och smidigt val för glassentusiasten. Järnets plattor mäter 15 centimeter och är utrustade med non-stick-beläggning, vilket bidrar till en jämn värmefördelning men också gör att rånet är enkelt att ta ut när det är färdigt. Tack vare beläggningen behövs också mindre fett vid tillagning och plattorna rengörs enkelt med en fuktig trasa.

Rånjärnets plattor har ett stilrent mönster som låter dig göra klassiska glasstrutar med ett rutigt mönster och dekorativ kant. Järnet är även enkelt att använda, med en vridknapp som enkelt låter dig välja mellan de sex värmenivåerna. En indikationslampa meddelar när tillagningen är klar och järnet har en invändig kant där eventuella rester och spill samlas upp. Rånjärnet är även utrustad med en praktisk sladdförvaring. Sladden lindas helt enkelt runt järnet, som sedan kan förvaras stående på handtagen.

RÅ matpincett, gun metallic
329 kr
Bagaren och Kocken

Tång i serien RÅ från Rosendahl. Tången är tillverkad av rostfritt stål med en slitstark blågrå beläggning. Den balanserad designen med optimal fjädring ger dig ett bra grepp om maten, så att du kan manövrera som en riktig proffskock i köket. Tål maskindisk. 

Köksredskapen i Rosendahls serie RÅ är skapade i samarbete med den kända danska kocken Jesper Vollmer. Med sin mångåriga erfarenhet som professionell kock i bagaget har han designat en rad användarvänliga produkter. Du får köksredskap med bra grepp, perfekt balans och ett enkelt nordiskt formspråk.

Raw desserttallrik, skogsbrun
169 kr
Bagaren och Kocken
Tallrik i modernt stengods med en touch av 70-talets nostalgi. Här kombineras det råa och naturliga utseendet med en snygg, enkel design i neutrala nordiska nyanser. Produkterna är handgjorda och det ger varje produkt ett unikt utseende.
Specifikationer:
- Tål diskmaskin
- Tål mikrovågsugn
- Tål frost
Smörgåsjärn Älg
287 kr
Bagaren och Kocken

Smörgåsjärnet från Hällmark är perfekt för att använda över öppen eld då den är tillverkad av gjutjärn. Smörgåsjärnet finns att välja i två olika mönster: Älg- eller Björnmönster.

Aida RAW liten skål metallisk brun 9,5x4,5 cm.
65 kr
Bagaren och Kocken
Vill du gärna dekorera matbordet med ett unikt element som förenar det rustika och naturliga ska du investera i denna eleganta skål från Aida RAW-serien. Skålen är tillverkad av handgjort stengods som säkrar en unik look och en nordisk nyans som passar perfekt in i moderna skandinaviska hem. Tål ugn, maskindisk och mikro.
RAW rektangulär tallrik metallisk brun 23,5 cm.
199 kr
Bagaren och Kocken

Denna tallrik från Aida RAW har ett avlångt utseende och sticker därför ut från mängden. Tallriken är perfekt till servering av allt från förrätter och huvudrätter till desserter, och den garanterar dessutom en elegant presentation tack vare sitt unik utseende. Något annat som gör tallriken unik är materialet; den är nämligen tillverkad i handgjort stengods och det finns inte ett exemplar som är det andra likt. Den metalliska bruna färgen passar dessutom perfekt in i det nordiska hemmet. Tål maskindisk.

RÅ redskapshållare, 15,5 cm, svart
379 kr
Bagaren och Kocken

Rymlig redskapshållare i serien RÅ från Rosendahl. Redskapshållaren är tillverkad av glaserat stengods med en stilren gjutjärnslook, typisk för RÅ-seriens balans mellan estetik och praktiska egenskaper. Tål att diskas i diskmaskin. Perfekt när du vill få plats med alla dina köksredskap på samma ställe utan att kompromissa med inredningen i köket. 

Köksredskapen i Rosendahls serie RÅ är framtagna tillsammans med den kända danska kocken Jesper Vollmer. Med sin mångåriga erfarenhet som professionell kock i bagaget har han designat en rad stilrena och användarvänliga produkter. Du får köksredskap med bra grepp, perfekt balans och ett enkelt nordiskt formspråk.

Raw djup tallrik i stengods 19,4 cm, skogsbrun
229 kr
Bagaren och Kocken
En härligt djup tallrik i modernt stengods med en touch av 70-talets nostalgi. Här kombineras det råa och naturliga utseendet med en snygg, enkel design i neutrala nordiska nyanser. Produkterna är handgjorda och det ger varje produkt ett unikt utseende.
Specifikationer:
- Tål diskmaskin
- Tål mikrovågsugn
- Tål frost
Äggostform
199 kr
Bagaren och Kocken
Bohusläns landskapsrätt.

Äggostestjärnan från Flatön;
 
Mått: D: 25 cm H:  4 cm.
 
Äggostestjärnan från Flatön är en äggostform där gamla tiders vackra mönster kombineras med moderna matrials lättskötta egenskaper. För att göra äggost krävs speciella formar. En äggostform måste ha hål där vasslan kan rinna ut. Förr var formen oftast gjord i trä, handskuren i ett vackert mönster. Äggostestjärna och äggosteros var vanliga namn på formarna. Idag är de kulturföremål och finns på museum- eller vårdas ömt inom släkten.
 
Originalet till denna äggostform kommer från Flatön och är i björk. Den gjordes i slutet på 1800-talet av Martin Andersson till gården Väster. Där har den använts i flera generationer och har med tiden fått en fin blank yta. ”Får ej säljas” skrev farmor. Den uppmaningen följer vi gärna. Istället har vi nu gjort en likadan i ett lättskött material som passar för dagens hushåll.
Materialet är polypropen.Produkten är möjlig att återvinna. 
 
Recept medföljer.
 
Recept på Karl Alfreds Äggost.
Receptet kommer från Orust i Bohuslän.
 
2 l standardmjölk
3 dl vispgrädde
6 dl gräddfil
10st ägg
 
Värm mjölk och vispgrädde, men låt det inte koka.
Vispa ihop ägg och gräddfil till en fin massa.
När mjölk och vispgrädde uppnått 60 grader hälls äggsmeten i.
Rör om tills det börjar skära sig, när massan börjar klumpa sig, ta av kastrullen från spisen.
Låt stå 5-10 minuter.
 
Använd en hålslev och ös upp hälften av massan i en äggostform. Strö över 2 msk socker och lägg i resten av massan. Avsluta med att strö över ytterligare 2 msk socker.
 
Låt stå över natten.
 
Ät äggosten med hallon, hjortron eller drottningsylt.
 
 
 

More Dricksglas 44 cl 4-pack
449 kr
Bagaren och Kocken

Orrefors More glas är ett klassiskt designat glas med en tunn kant för att din drickupplevelse ska bli så njutningsfull som möjligt. Kollektionen är designad av Erika Lagerbielke.Erika Lagerbielke har under två decennier ritat glas som fångat både kritikers och konsumenters hjärtan. Bland succéerna finns t.ex serviserna Intermezzo, Merlot och Difference som alla är prisbelönta. Färger och slipade detaljer är utmärkande för Lagerbielke, inom både konstglas och kollektion.

RAW djup tallrik i stengods 19,4 cm, metallisk brun
189 kr
Bagaren och Kocken
En härligt djup tallrik i modernt stengods med en touch av 70-talets nostalgi. Här kombineras det råa och naturliga utseendet med en snygg, enkel design i neutrala nordiska nyanser. Produkterna är handgjorda och det ger varje produkt ett unikt utseende.
Specifikationer:
- Tål diskmaskin
- Tål mikrovågsugn
- Tål frost
Våffeljärn Elegance 910.6 Sound
894 kr
Bagaren och Kocken

Åviken Elegance Sound 910.6 är ett dubbelt våffeljärn som är en riktig storsäljare och som blivit lite av en modern klassiker. Det ger två våfflor eller åtta mindre våffelhjärtan åt gången – perfekt för barnkalaset, eller när du snabbt vill kunna grädda våfflor åt hela familjen.

Elegance Sound våffeljärn är tillverkat av högkvalitativt rostfritt stål och aluminium med non-stick-beläggning, vilket gör dels att våfflorna inte fastnar under gräddningen och dels att våffeljärnet är enkelt att rengöra. Järnets höga effekt på 1600 watt ger en jämn värme som effektivt gräddar även tjockare laggar och ger dina våfflor en härligt frasig yta.

Järnet är självklart utrustad med justerbar termostat, så att du kan anpassa gräddningen efter dina egna preferenser. Det värms upp på bara cirka sju minuter och gräddar våfflorna på ungefär två minuter. En indikatorlampa visar när järnet är klart för användning och en ljudsignal meddelar när våfflorna är färdiggräddade. Järnet är utrustat med ett värmeisolerat handtag för säker användning. När du är klar med järnet kan du förvara det på högkant, så att det tar minimalt med plats i skåpen.

ÅVIKEN Rånjärn Singel Diamond 1000W
649 kr
TheMobileStore
Rånjärn 908.6 från Åviken är perfekt för att göra krispiga glasstrutar/dessertrån med fint mönster som är hämtat från Hallingdal i Norge år ca 1750 Enkelt rånjärn med plattor tillverkade av tjock gjuten aluminium med non-stick beläggning som ger jämn värme på hela plattan. Rånjärn 908.6 har en indikationslampa som lyser när järnet är klart att användas. Termostaten är reglerbar så att du själv kan reglera temperaturen för bästa resultat. Effekten är hela 1000W. När våffeljärnet ställs undan kan det förvaras på högkant för att spara plats. - Singel krumkake järn - Tjock aluminium botten för utmärkt värmefördelning - Non stick beläggning - Justerbar termostat - Kan förvaras vertikalt - 1000 watt - Indikatorlampa som visar när järnet är klar för användning - Mönster som erhållits från Hallingdal år 1750 Tillverkare: ÅVIKEN Tillverkare Art. Nr: 908.6 EAN: 7053680908640 Färg: Svart                
Rånjärn 15 cm rund
1119 kr
Bagaren och Kocken

Rånjärn 15 cm runt.

Recept på frasiga rån:

Frasiga Rån
Ca 20 st

Det här behövs:
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl (knappt)
100 g smält smör

Gör så här:
1. Blanda samman vatten, socker och halva mängden mjöl. Rör till en jämn smet. Sikta ner resterande mjöl under omrörning. Rör till sist ner smöret.
2. Hetta upp järnet. Smörj det första gången om det inte är väl ingräddat. Det kan behövas fler gånger.
3. Bred ut smeten, lägg ihop och pressa samman. Grädda till ljusbruna rån och rulla ihop genast. Använd ev. tunna bomullshandskar om du är känslig för värme.

Kan även formas över en tekopp till en skål, som sen man kan fylla med frukt och glass. Jättegott!

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Saltkar med lock 15 cl.
194 kr
Bagaren och Kocken

RÅ saltkaret är tillverkad av keramik med ett lock av ask som passar perfekt till de andra RÅ produkterna. Keramikunderdelen har en rustik yta av gjutjärn och går att köra i diskmaskin. Köksserien RÅ fokuserar på de bra redskapen och den användarvänliga nordiska designen.

RAW hög skål, 19,5 cm, arctic white
171 kr
Bagaren och Kocken

Vacker hög skål med repsäker glasyr i serien RAW från danska Aida, tillverkad i stengods med en rå och naturlig skandinavisk look. Varje skål tillverkas för hand, vilket gör att ingen skål är precis likadan en annan utan har subtila variationer i glasyr och struktur. Skålen är ugnssäker och kan mikras, frysas och diskas i diskmaskin. Perfekt som salladsskål, fruktskål eller som serveringsskål.

Skålen är 8 centimeter hög och har en diameter på 19,5 centimeter.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.