Staub gjutjärnsgryta röd 28 cm, 6,7 liter Staub- En smak för kvalité Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation. Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass. Staubs unika gjutjärnsgrytor Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli! Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. Kan användas på alla värmekällor, även induktion. Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. Skötselråd Handdisk rekommenderas Bra att veta Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger.
Staub Rund Gryta 28 cm 6,7 liter Röd
2 339 kr
Köp den hos Bagaren och Kocken