Bohusläns landskapsrätt.Äggostestjärnan från Flatön; Mått: D: 25 cm H: 4 cm. Äggostestjärnan från Flatön är en äggostform där gamla tiders vackra mönster kombineras med moderna matrials lättskötta egenskaper. För att göra äggost krävs speciella formar. En äggostform måste ha hål där vasslan kan rinna ut. Förr var formen oftast gjord i trä, handskuren i ett vackert mönster. Äggostestjärna och äggosteros var vanliga namn på formarna. Idag är de kulturföremål och finns på museum- eller vårdas ömt inom släkten. Originalet till denna äggostform kommer från Flatön och är i björk. Den gjordes i slutet på 1800-talet av Martin Andersson till gården Väster. Där har den använts i flera generationer och har med tiden fått en fin blank yta. ”Får ej säljas” skrev farmor. Den uppmaningen följer vi gärna. Istället har vi nu gjort en likadan i ett lättskött material som passar för dagens hushåll.Materialet är polypropen.Produkten är möjlig att återvinna. Recept medföljer. Recept på Karl Alfreds Äggost.Receptet kommer från Orust i Bohuslän. 2 l standardmjölk3 dl vispgrädde6 dl gräddfil10st ägg Värm mjölk och vispgrädde, men låt det inte koka.Vispa ihop ägg och gräddfil till en fin massa.När mjölk och vispgrädde uppnått 60 grader hälls äggsmeten i.Rör om tills det börjar skära sig, när massan börjar klumpa sig, ta av kastrullen från spisen.Låt stå 5-10 minuter. Använd en hålslev och ös upp hälften av massan i en äggostform. Strö över 2 msk socker och lägg i resten av massan. Avsluta med att strö över ytterligare 2 msk socker. Låt stå över natten. Ät äggosten med hallon, hjortron eller drottningsylt.
PILLIVUYT S.A., Mehun-sur-Yevre, Frankrike. Grundlagd 1818. I dag en modern fabrik, men fortfarande görs många detaljer för hand.PILLIVUYT framställer själv sin porslinsmassa med ett innehåll av flint och kvarts, som tillsammans med en extremt hård glasyr och en bränning vid min. 1430° C gör PILLIVUYT extra starkt och hållbart. PILLIVUYT-porslinet är mycket slag- och stöttåligt, och tål stora temperaturskillnader. Alla delar är ugnsfasta och särskilt anpassade till mikrovågsugn - går även att ta direkt från frys till ugn (från -30°C till +350°C).Glasyren är garanterat fri från bly och kadmium, samt syrafast. Färgen ändras inte, och den är helt oporöss - d.v.s mycket hygienisk och lätt att rengöra.
Ett set med två Ugnsfasta formar från Pyrex med hela 10 års garanti! Formarna är rektangulära i formen och gjorda i glas. De är snygga, såväl som praktiska att servera i. Den
Det är svårt att motstå den underbara doften av hembakat. Hos Le Creuset älskar vi att baka och därför har vi med utgångspunkt i vår mångåriga expertis av
Fyra stycken portionsformar för äggost. Nu kan du på ett snyggt sätt servera en egen liten äggost till alla dina gäster. Denna portionsform i tre våningar gör att varje
23 x 23 x 4,5 cm Det är svårt att motstå den underbara doften av hembakat. Hos Le Creuset älskar vi att baka och därför har vi med utgångspunkt i vår m&
Det är svårt att motstå den underbara doften av hembakat. Hos Le Creuset älskar vi att baka och därför har vi med utgångspunkt i vår mångåriga expertis av
Det är svårt att motstå den underbara doften av hembakat. Hos Le Creuset älskar vi att baka och därför har vi med utgångspunkt i vår mångåriga expertis av