
Denna filékniv har ett flexibelt blad tillverkat av rostfritt stål och ett handtag av gummi och plast. Handtaget är utformat för att ge ett bra grepp och maximal komfort vid användning. Materialen är giftfria, steriliserbara och tål maskindisk.

Denna klassiska slaktkniv från Victorinox är perfekt för att dela och skära rått kött. Knivbladet är vasst nog att skära genom brosk och småben, och tack vare den böjda designen är kniven enkel och effektiv att använda. Dessutom är det breda bladet gjort av rostfritt högkvalitets stål och är 18 cm. långt.
Kniven är en del av Butcher's Knives Fibrox-serien, vilket innebär att den har ett handtag av plast med en grov yta. Detta gör att du lätt och säkert hålla i kniven även om händerna skulle vara blöta.


En skärbräda är ett oumbärligt verktyg i köket och letar du efter en stor yta att skära på har du kommit rätt. Skärbrädan från Mareld mäter 53 x 30,5 centimeter, har en tjocklek på 1,4 centimeter och är tillverkat av PE-plast. Du får med andra ord en robust skärbräda som passar bra för att skära grönsaker, fisk eller kött. Produkten tål även diskmaskin, du får med andra ord en lätthanterlig vän i köket.
Mareld är ett svenskt varumärke som har ett brett utbud av köksredskap och porslin. Produkterna från Mareld är designade och utvecklade med kvalitet och hållbarhet i fokus. Företaget brinner för att du som köpare ska omges av god kvalitet i vardagen och att produkterna ska ha en lång livslängd. Speciellt gjord för dig som är intresserad av mat och kök, och som uppskattar skandinavisk design.

En stor och lätt böjlig filékniv, bladet är 20 cm långt och den har ett Fibroxhandtag. En bra storlek som gör det enkelt att arbeta med lite större fisk och fågel. Med den här i köket blir det svårt att skilja proffs från amatörer, nu är det tid att utöka knivredskapen.
Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.
Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.
Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.

Med en bra filékniv blir det betydligt enklare att klara uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller stycka kyckling. Den här filékniven från Mareld har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision under användning. Knivens låga profil med smalt blad gör dessutom att den lämpar sig väl även för att skiva skinka eller tranchera kött. Du får med andra ord en kniv som enkelt låter dig ta nästa steg i köket och bli en ännu vassare hemmakock.
Marelds köksknivar har en design som bottnar i tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål, med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger dig en tålig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp vid behov. Handtaget är tillverkat av svart pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under hårt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehämmande egenskaper.
För att bevara din kockkniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.
Vi rekommenderar att du underhåller kniven med skärpstål och slipar eggen med våtsten vid behov. För underhållsslippning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.


En filékniv från Victorinox som är något mindre än brukligt. Bladlängden som är 16 cm ger vid handen en mycket smidig och lättanvänd filékniv när noggrannhet är av vikt. Passar både proffs- och hemmakocken, en mycket högkvalitativ och populär precisionskniv.
Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.
Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.
Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.


En extra bred kockkniv från Victorinox, den passar både proffskocken och hemmakocken. Bladets längd är 20 cm och handtaget är ergonomiskt utformat av Fibrox som ger ett bra grepp. En kockkniv som trots det breda bladet är mycket smidig att arbeta med.
Kniven hackar, tärnar och skär allt från fisk, fågel, kött till frukt och grönt. Kockkniven är ett måste och med den i köket blir det inga knivigheter.
Vi tycker att en kockkniv som denna är obligatorisk att ha i hemmet.
Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.
Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.
Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.


Den flexibla urbeningskniven från Victorinox gör livet i köket lite enklare när kött ska benas ur. Det böjda bladet är 15 cm. och är tillverkat av högkvalitets rostfritt stål, så du kan vara säker på att det är en utmärkt produkt.
Dessutom är kniven en del av Butcher's Knives Fibrox-serien, vilket innebär att särskilt slaktaren kommer ha nytta av kniven. Handtaget är gjort av ett praktiskt plastmaterial som har en grov yta, vilket gör att kniven ligger säkert i handen vid användning - oavsett om dina fingrar är blöta eller torra.

En laxkniv med följsamt blad som är perfekt att skära upp tunna skivor lax med. Bladets längd är 30 cm. Laxknivens handtag är ergonomiskt utformat i materialet Fibrox som ger ett bra grepp i alla miljöer.
Lång tids erfarenhet har utformat en perfekt laxkniv och med klingans böjlighet och optimala härdning blir det ett givet val av proffsverktyg till alla och envars kök.
Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.
Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.
Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.

En otroligt effektiv styckningskniv. Ett ergonomiskt fibroxhandtag som gör att den är enkel att arbeta med och bladet är 22 cm.
Styckningskniven är ett utomordentligt redskap när hängmörat kött av svin, nöt, lamm och fjäderfä skall styckas. Köttet separeras lätt i från ben och senor och styckas till filéer, stekar, grytbitar, karréer och entrecote.
Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.
Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.
Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.

Mareld Akio Filékniv, 19 cm, är designad för uppgifter som kräver precision och flexibilitet, exempelvis att filéa fisk eller stycka fågel. Knivens medelmjuka flex gör det lättare att följa konturer och ben vid arbetet.
Bladet är tillverkat av 1.4116 rostfritt stål, vilket ger kniven den flexibilitet som behövs för att klara mer detaljerade uppgifter. Detta skiljer den från övriga 67-lagers damaskusknivar i serien. Handtaget, tillverkat av svart pakkaträ, är fuktbeständigt och hygieniskt anpassat för köksanvändning.

Filékniv med flexibelt blad och skaft i maple wood, bladlängd 16 cm.
Maple wood ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i rostfritt stål med god skärpa.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.