Köpa.se Logo
x
569 056
PRODUKTER
x
1 542
KATEGORIER
Swedish Strop Paste - Strigelpasta

Swedish Strop Paste är en svensktillverkad pasta som används för att polera och vässa knivblad. Den appliceras på en läderstrigel och finns i olika kornstorlekar för att uppnå en rakbladsvass egg.

89 kr

Slipmaskiner
Verktyg
Knivtillbehör
AstroSwedenKöp produkten hos AstroSweden
Liknande produkter
240 grit Våtslipsten
992 kr
Bagaren och Kocken

Denna praktiska våtslipsten från Satake är perfekt för att uppnå en bra grundslipning som reparerar skador i knivens blad. Den gör inte bladet ordentligt skarpt och kan därför med fördel kombineras med en finare slipsten som t.ex. 1200 och 3000 grit för att uppnå en bra skarphet. Våtslipstenen har 240 grits, eller korn, vilket betyder att den är en grov slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare. 

Slipsten #400
559 kr
Bagaren och Kocken
En mycket grovkornig slipsten som används för att slipa riktigt slöa knivar och för att ta bort eventuella skador i eggen. Grovleken gör att man snabbt arbetar fram en ny egg. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd.
 
Material: Keramisk slipsten.
Classic Späntkniv
595 kr
AstroSweden
Här är en äkta klassisk hantverkskniv som varit en del av den svenska hantverkstraditionen i över ett sekel. Bladet av återvunnet svenskt rostfritt stål har exemplariska egenskaper för den som behöver spänta ved till mindre stickor. De två spolformade rödbetsade björkskaften med ett 2,5 mm tjockt blad av återvunnet svenskt rostfritt stål gör att du kan spänta ved för att enklare tända brasan. Enkelt eggskydd av polymer. De karaktäristiska hantverksknivarna med rödbetsade björkskaft introducerades först för omkring hundra år sedan med ambitionen att efterlikna en exklusiv mahognyskaftad kniv. Sedan dess har Morakniv Classic vuxit till att bli en av de mest älskade livsstilsknivarna i världen. En tidlös Morakniv i sin renaste form. Generationer av slöjdare och hantverkare har genom tiderna använt, personifierat och förädlat knivarna efter eget behov, vilket gjort Morakniv Classic till en del av oförglömliga minnen och en oumbärlig del av framtiden. Tillverkad i Mora, Sverige. Morakniv är ett lokalt familjeägt företag som känner stor stolthet och ett lika stort ansvar för att utveckla och förvalta de produkter som har blivit starka symboler för såväl Mora som Sverige. En äkta kniv från Morakniv är alltid tillverkad i Mora, Sverige. Specifikation * Knivtyp: Späntkniv * Ståltyp: Rostfritt stål * Rak Bladform * Bladlängd: 115 mm * Bladtjocklek: 2,5 mmEj anpassad för tändstål * Flexgrad: Stiff * Eggskydd av Polymer * Knivlängd: 363 mm * Grepp av trä * Fattning: Högerhänt, Vänsterhänt * Nettovikt: 153,0 g
Stekspade 24 cm
99 kr
AstroSweden
Stabilotherm Stekspade 24 cm - passar lika bra i skogen som i köket. Stekspade med fint handtag i bokträ som kommer bli finare ju mer du använder den. Stekspaden är tillverkad i rostfritt stål och är lagom hård för att kunna vända stekta ägg och pannkakor, men samtidigt följsam för stekpannor som inte är helt plana. Tack vare det lilla formatet så fungerar den bra även till ditt stormkök. Använd den till din jägarstekpanna, passar ner i förvaringspåsen. * Material: Rostfritt stål/bok * Längd: 24 cm * Vikt: 62 gram
Slipsten J3000/8000
995 kr
Bagaren och Kocken

Slipa dina knivar regelbundet med våtslipstenen från tyska Wüsthof och utrusta köket med högkvalitativa knivar. Slipstenen har två sidor: en med fina korn (3000) och en med superfina korn (8000). Detta gör att stenen passar utmärkt till slipning av knivens egg och polering av bladets sidor.

Slipstenen blötläggs i vatten före användning och bör torkas av när du är klar. Stenen mäter 20 cm på längden, 6 cm på bredden och 3 cm på höjden. Den levereras med livstidsgaranti och säkrar optimala resultat. Slipstenen från Wüsthof är verkligen något för dig som alltid vill ha skarpa knivar nära till hands i köket.

10.000 grit Våtslipsten
1647 kr
Bagaren och Kocken

 

Denna praktiska 10.000 grit våtslipsten från Satake är perfekt till att uppnå extra bra skarphet och polering av redan skarpa knivar. En slipsten är den bästa slipmetoden om du vill göra en stålkniv ordentligt skarp - och denna våtslipsten från Satake är inget undantag. Våtslipstenen har 10.000 grits eller korn, vilket betyder att den är en finkornig slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare.

Våtslipstenen kan därför med fördel kombineras med en 1200 gris våtslipsten.  

Slipstenar Premiumkit
1499 kr
Bagaren och Kocken

Mareld Grinding Stones Premium är en högkvalitativ uppsättning med tre kombinationsstenar som täcker ett brett spektrum av kornstorlekar, från 300 till 13000. Dessa slipstenar är oumbärliga för att uppnå en perfekt egg på dina knivar.

Det första steget är stenen med kornstorlek 300/1500. Den här stenen används för att reparera en skadad egg eller skapa en helt ny egg från grunden. Den tar bort ojämnheter och ger kniven en grundläggande skärpa.

Nästa steg är slipstenen med kornstorlek 4000/8000. Denna sten är utformad för att ge en riktigt bra repa på knivens egg. Stenens finare korn hjälper till att ta bort små repor och ger kniven en mycket vass och hållbar egg.

Det sista steget i processen är slipstenen med kornstorlek 10000/13000. Denna sten är utformad för att polera upp eggen och göra den rakbladsvass. Den finaste kornstorleken på denna sten ger en otroligt vass egg som är perfekt för exakta snitt och skärningar.

För att underlätta slipningen levereras Mareld Grinding Stones Premium med en vinklad slipstenshållare tillverkad av bambu. Hållaren ger en bättre arbetsvinkel och gör det lättare att hålla kniven i rätt position under slipningen.

Tårtspatel
115 kr
Bagaren och Kocken

Dekorera dina kakor med smörkräm och ser till att den ligger fint och slätt med hjälp av tårtspateln från Nordic Ware. Den praktiska spateln är tillverkad av rostfritt stål och har ett handtag av massiv bok, vilket är ergonomiskt och ligger skönt i handen. Den kommer med 5 års garanti och det rekommenderas att den rengörs för hand.

Den smarta tårtspateln är perfekt för dekoration av kakor, tårtor, cupcakes med mera. Med detta praktiska redskap kan du vara säker på att smörkrämen kommer ligga precis som du vill ha den.

Eldstål Masurbjörk
305 kr
AstroSweden
Eldstål med handtag i oljad masurbjörk. Detta är en serie eldstål designat av Casströms i Lappland. De högkvalitativa eldstålen är tillverkade i Österrike. Varför nöja sig med ett eldstål i plast när man kan känna naturens närvaro i äkta vara! Diametern på själva eldstålet är i "army" storlek på ca 9,5 mm och det betyder att det håller för ca 12000 skrapningar. Storleken gör att den sitter bra i handen utan att du slinter. Total längd ca 11 cm. Eldstålet har en stretchbar rem med själva skrapan som gör att du får kontroll. "Hur gör man" Först skrapar du bort eventuell skyddsfärg från eldstålet med skrapan eller ryggen på kniven. För att du ska lyckas med att göra upp eld med eldstål så är det förberedelser som gäller. Se till att ha ordnat den ved du behöver till eldstaden och självklart att den är torr. Vad är mest lättantändligt i naturen, ja det varierar på vart du befinner dig. Har du med dig en tampong så kan du "fluffa till" den så funkar den utomordentligt. Men ska du använda tändmaterial från naturen så gäller det att veta vad som brinner. Längst ner på granen brukar det finnas massor med döda torra kvistar, bryt av dem och "rugga" till dem. Torrt gräs, näver från björk, torr mossa kan funka och samma sak gäller här att "rugga" till materialet. Samla ihop det som du ska tända med i en hög och håll dig själv som vindskydd. Enklast är att sitta på knä och att du har eldstålet mot tändmaterialet så det inte åker iväg. Börja med att dra skrapan sakta längs med eldstålet så det INTE gnistrar, upprepa detta tills du får en mängd. När du känner dig redo så drar du till hastigt och bestämt så det gnistrar ordentligt. Du kan få upprepa tills det börjar brinna. När det väl tar sig så gäller det att vara snabb, lyft in tändmaterialet i elden och fyll sakta på med större tändmaterial som kvistar och mindre ved. Du kan självklart även använda eldstålet till att tända ditt gaskök och liknande.
Brynpasta PA-70
99 kr
AstroSweden
Brynpastan används tillsammans med Tormeks läder­bryn­skivor. Lädrets unika kvaliteter tillsammans med brynpastan kommer effektivt ta bort råeggen som uppstått vid slipningen, helt utan utan att eggen skadas. Samtidigt kommer den även polera slipfasen till dess slutliga finish. Brynpastan består av en kombination av mikroslipmedel och polerande komponenter (medelkornstorlek är 3 mikro). En påstrykning räcker för 5-10 verktyg. Arbeta in brynpastan i lädret. Lädret kommer bli mjukare och mer effektivt efter varje gång du använder brynpastan. När du har en ny läderbrynskiva, impregnera den då först med en lätt maskinolja, så att den får rätt textur och kan absorbera brynpastan. Om du arbetar i torrt klimat kan du efter en tid behöva impregnera brynskivan med några droppar olja igen innan du använder bryn­pastan. Låt inte brynpastan torka utan droppa på mer olja om det behövs.
1200 grit Våtslipsten
1499 kr
Bagaren och Kocken

 

Denna praktiska 1200 grit våtslipsten från Satake är en bra allroundsten, som ger skarphet. En slipsten är den bästa slipmetoden om du vill göra en stålkniv ordentligt skarp - och denna våtslipsten från Satake är inget undantag. Våtslipstenen har 1200 grits, eller korn, vilket betyder att den är en lite grövre slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare. 

Våtslipstenen kan därför med fördel kombineras med en 3000 grit våtslipsten som ger ännu mera skarphet. 

Fältstrigel
249 kr
AstroSweden
En strigel används för att underhålla och skapa den absoluta skärpan på knivens egg. Strigeln är lätt att använda och om den används efter varje tillfälle kniven har använts så bibehålls skärpan längre och det gör att du inte behöva slipa kniven lika ofta med andra grövre slipverktyg som till exempel diamantbrynen. Du använder strigeln genom att lägga knivens egg mot lädret och dra kniven i knivryggensriktning (ifrån eggen) . Upprepa proceduren cirka 20 gånger på varje sida. Ena sida har en grövre yta och den andra en finare. På den grövre sidan kan man om man vill applicera slippasta för ökad slipeffekt. Striglarna från Casström är handgjorda av italienskt vegetabiliskt garvat 3,5 mm tjockt läder och har en kärna av europeisk vaxad ek. Striglarna finns i två olika storlekar: Fältstrigeln har ett smidig format, perfekt att alltid ha med sig i fält. Vikt: 60g. Dim: ca 13x3x1,7cm. Paddelstrigeln har en större yta att arbeta på och är perfekt hemma eller i baslägret. Vikt: 200g. Dim: ca 28x4,5x3cm inkl handtag.
Kasumi Dubbelsidig Slipsten 3000/8000
1716 kr
Bagaren och Kocken
Slipsten från Kasumi som hjälper dig att underhålla dina knivar på bästa sätt. Slipstenen har en kombination av två slipstenar med olika grovheter av mycket god kvalitet som ger din knivar den slutliga finishen. #8000 vit superfin grit som används för att polera eggen efter slipning. #3000 gul fin grit, används för att underhålla vassa knivar. Med en polerat knivsegg får man perfekt resultat varje gång och kniven glider fint igenom råvaran.  
Strigel i läder
795 kr
Bagaren och Kocken

Få vassa knivar på ett enkelt sätt tack vare denna läderrem från Surudoi. Lädret sitter på ett stycke trä som du kan slipa dina knivar på - detta kallas stropping. Utöver att göra dina knivar vassare så kommer redskapet också jämna till kanter eller skrapa bort stålpartiklar.

Dessutom är denna metod ett mycket skonsamt sätt att underhålla dina knivar på. Samtidigt behöver du varken brynjärn eller slipsten - den smarta läderremen gör jobbet åt dig. Redskapet mäter 37 x 6 x 2,5 cm. och är naturligtvis gjord av trä och läder. Rengör med en fuktig trasa.

Diamantslipstål, 25 cm
299 kr
Bagaren och Kocken

Med det här slipstålet från Essentials är det enkelt att hålla dina knivar i toppskick. Det allsidiga slipstålet är tillverkat av rostfritt stål, belagt med industriella diamanter som bryner ner slöa knivar på nolltid. Använd det regelbundet för att bibehålla skärpan i dina knivar och underlätta dina sysslor i köket.

Slipstålet har ett säkert och greppvänligt handtag i slitstark hårdplast. Kan användas på de flesta knivar, med undantag för keramiska eller tandade knivar. Torka av stålet med en fuktig trasa efter användning Knivar som inte längre upplevs vassa efter att du brynt dem behöver slipas med våtsten eller lämnas in för att få en ny egg.

Knivslip med grov- & finslipning samt polering
299 kr
Bagaren och Kocken

Med den här knivslipen från Essentials får du en smidig och lättanvänd slip som låter dig kombinera både grovslipning, finslipning och polering. Den har ett greppvänligt handtag och en halkfri gummibas, så att slipen är säker och bekväm att använda. Slipens tre olika grovlekar gör att du enkelt kan använda den både för att slipa upp slöa knivar och att underhålla knivar som redan är vassa.

För säker användning, placera kniven på ett fast underlag medan du slipar. Använd slipen genom att först arbeta upp en råegg med diamantspåret. Skärp sedan eggen på spåret i tungsten och avsluta genom att polera eggen med hjälp av det keramiska spåret. Torka av knivslipen med en fuktig trasa efter användning. Bör ej blötläggas eller diskas i diskmaskin.

Knivslipen kan användas till de allra flesta knivarna i köket. Den ska ej användas för keramiska knivar, sågtandade knivar och japanska knivar.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.