Enkla tips för att välja rätt webbtjänster när du köper på nätet

Billigt

Internet har gjort vardagen betydligt enklare på många sätt. Ett bra exempel är biljettbokning. I stället för att ringa till arrangören av en idrottshändelse, en teaterföreställning eller liknande, för att försöka få tag på biljetter, kan du med några enkla knapptryck beställa hem biljetter på arrangörens hemsida eller hos någon av de biljettsajter som finns.

En annan fördel med nätet är ju utbudet, både av olika produkter och av företag som säljer produkterna. Ju fler företag som erbjuder en viss produkt, desto större blir konkurrensen. Resultatet blir att produkterna blir billigare! För många typer av produkter kan du få rejäla rabatter bara genom att handla på nätet i stället för i en butik på stan. I vissa fall kan du till och med få helt gratis produkter. Nätet är nämligen en utmärkt marknadsföringskanal för många företag som vill lansera nya produkter.

Om du köper billiga produkter hos en e-handlare som du litar på behöver du inte tänka efter särskilt noga innan du godkänner din varukorg och betalar för produkterna. Handlar du däremot hos en e-handlare som du inte känner till sedan tidigare, och som visar sig ha extremt bra erbjudanden, bör du göra vissa efterforskningar. Om något är för bra för att vara sant är det förmodligen också det.

Se också till att du vet vad du betalar för när du handlar billiga produkter. Vissa företag som erbjuder gratisprodukter, eller produkter till kraftigt rabatterade priser, har nämligen som affärsidé att binda kunderna på långa abonnemang.

Hittar du mycket förmånliga priser på nätauktionerna kan du med fördel ställa frågor till säljaren om produkternas äkthet. Det gäller särskilt märkeskläder, smycken och liknande produkter som kan vara piratkopierade eller helt enkelt falska.

5 saker att tänka på

  • Undersök om du måste teckna abonnemang för att få produkten gratis eller till rabatterat pris
  • Undersök produktens äkthet. Är det en kopia?
  • Kom ihåg att vara kritisk till erbjudanden som verkar för bra för att vara sanna.
  • Handla hos välrenommerade nätbutiker
  • Om du handlar på en auktionssajt – se till att få en bra kontakt med säljaren

3 butiker du bör överväga
Star4
Groupon - köpa billigt
  • STORA rabatter på populära produkter

Groupon - köpa billigt

Affärsidén bakom Groupon är att företag på ett enkelt sätt ska kunna nå ut till nya kunder, samtidigt som medlemmarna ska kunna dra nytta av fina erbjudanden. Hos Groupon får du stora rabatter på bland annat upplevelser, restaurangbesök och skönhetsbehandlingar. Tyvärr är det mer ovanligt med rabatter på erbjudanden utanför storstäderna.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star4
Tradera - köpa billigt
  • Ett närmast komplett utbud av produkter
  • Auktionsmodellen kan ofta ge mycket låga priser

Tradera - köpa billigt

På auktionssajten Tradera finns allt. Här kan du både köpa och sälja begagnade produkter. Utbudet av produkter, även inom de smalaste kategorierna, är mycket stort.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star4
Fyndiq
  • Riktigt, riktigt billigt
  • Roligt att leta fynd

Fyndiq

Fyndiq är en e-butik som samlar produkter som alla är till utförsäljning och till kraftigt reapris. Här kan du fynda bland en massa olika överskottsprodukter.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Butiker som säljer webbtjänster
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
members.com
members.com
Members.com är en shoppingklubb där du med några få knapptryck kan bli medlem. Genom Members får du sedan exklusiva erbjudanden från olika företag som anslutit sig till kraftigt reducerade priser. Dessa kampanjer är tids och/eller volymbegränsade. Ett smidigt sätt för dig att ta del av fantastiska erbjudanden till fina priser, bli medlem hos Members redan idag.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer webbtjänster? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Webbtjänster du kan köpa nu