Enkla tips för att välja rätt webbtjänster när du köper på nätet

Billigt

Internet har gjort vardagen betydligt enklare på många sätt. Ett bra exempel är biljettbokning. I stället för att ringa till arrangören av en idrottshändelse, en teaterföreställning eller liknande, för att försöka få tag på biljetter, kan du med några enkla knapptryck beställa hem biljetter på arrangörens hemsida eller hos någon av de biljettsajter som finns.

En annan fördel med nätet är ju utbudet, både av olika produkter och av företag som säljer produkterna. Ju fler företag som erbjuder en viss produkt, desto större blir konkurrensen. Resultatet blir att produkterna blir billigare! För många typer av produkter kan du få rejäla rabatter bara genom att handla på nätet i stället för i en butik på stan. I vissa fall kan du till och med få helt gratis produkter. Nätet är nämligen en utmärkt marknadsföringskanal för många företag som vill lansera nya produkter.

Om du köper billiga produkter hos en e-handlare som du litar på behöver du inte tänka efter särskilt noga innan du godkänner din varukorg och betalar för produkterna. Handlar du däremot hos en e-handlare som du inte känner till sedan tidigare, och som visar sig ha extremt bra erbjudanden, bör du göra vissa efterforskningar. Om något är för bra för att vara sant är det förmodligen också det.

Se också till att du vet vad du betalar för när du handlar billiga produkter. Vissa företag som erbjuder gratisprodukter, eller produkter till kraftigt rabatterade priser, har nämligen som affärsidé att binda kunderna på långa abonnemang.

Hittar du mycket förmånliga priser på nätauktionerna kan du med fördel ställa frågor till säljaren om produkternas äkthet. Det gäller särskilt märkeskläder, smycken och liknande produkter som kan vara piratkopierade eller helt enkelt falska.

5 saker att tänka på

 • Undersök om du måste teckna abonnemang för att få produkten gratis eller till rabatterat pris
 • Undersök produktens äkthet. Är det en kopia?
 • Kom ihåg att vara kritisk till erbjudanden som verkar för bra för att vara sanna.
 • Handla hos välrenommerade nätbutiker
 • Om du handlar på en auktionssajt – se till att få en bra kontakt med säljaren

3 butiker du bör överväga
Star4
Fyndiq
 • Riktigt, riktigt billigt
 • Roligt att leta fynd

Fyndiq

Fyndiq är en e-butik som samlar produkter som alla är till utförsäljning och till kraftigt reapris. Här kan du fynda bland en massa olika överskottsprodukter.

Rabattkod: = Fyndiqs 100 bästa fynd!

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Sparköp Poster - billigt
 • Garanterat billigast på sina produkter
 • Mycket stort utbud
 • Nästan alltid REA på något

Sparköp Poster - billigt

Sparköp Postorder är ett onlinevaruhus som har allt möjligt där den gemensamma nämnaren är att allt är superbilligt. Man får mellanskillnaden tillbaka om man hittar något som är billigare!

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star3
Outl1 - billiga (större) produkter
 • Även fri expressfrakt (köp över 1500 kr)

Outl1 - billiga (större) produkter

Outl1 är ett onlinevaruhus för lite större produkter som tex utemöbler, växthus, maskiner inom sport och fritid, apparater till hemmet, vitvaror och mycket annat. De har högkvalitetsprodukter som ofta är 40-70% billigare än ordinarie pris samt fri frakt vid köp över 1500 kr.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Billigt
Kod Sista datum Beskrivning
2024-11-06 Fyndiqs 100 bästa fynd! Se erbjudandet hos Fyndiq
Butiker som säljer webbtjänster
Billig teknik
Billig teknik
Billigteknik.se erbjuder ett brett utbud av en rad olika teknikprodukter, allt till låga priser. Billig teknik har båda nya och begagnade produkter, och ett sortiment som ständigt utvecklas. Butiken jobbar med säkra betalningar och trygga villkor. Hos Billig teknik får du också bra support och snabb leverans på dina beställningar.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Cool shop
Cool shop
Coolshop är butiken som är proppad med coola prylar. Med en enorm mängd coola prylar som kommer göra din vardag betydligt enklare. Hos Coolshop kan du klicka dig runt bland mängder av kategorier för att hitta de smarta prylarna inom just ditt intresseområde.
Fyndiq
Fyndiq
Fyndiqs koncept är att erbjuda företag att sälja sina prylar hos Fyndiq, som fyndlager. De anslutna webbutikerna uppdaterar dagligen Fyndiq med nya erbjudanden om produkter till fyndpriser, hos Fyndiq hittar du därför alltid roliga och prisvärda erbjudanden.
Megafynd.se
Megafynd.se
Megafynd.se säljer precis vad som helst! Produkterna hos Megafynd.se är ofta överskott från grossister där produkter som blivit överflödiga säljs till extra låga priser. Så hos Megafynd.se kan du fynda rejält. Här finns det varor som alla behöver i sin vardag.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer webbtjänster? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.