Enkla tips för att välja rätt deals när du köper på nätet

Prova på-deals

Att köpa saker tillsammans med andra konsumenter är ett koncept som slagit igenom stort på nätet och refereras ofta till som deals. Tanken är att om många köper samma produkt eller tjänst så kan man få helt andra rabatter och därmed få produkten betydligt billigare. Handlarna tjänar också på detta då de kan sälja sina produkter i betydligt större volymer samt förhoppningsvis få återkommande kunder i framtiden.

Olika webbtjänster fungerar lite olika när det gäller att köpa produkter tillsammans. Hos vissa finns en undre gräns på hur många som måste köpa produkten för att erbjudandet ska gå igenom. Till exempel måste kanske 25 personer bestämma sig för att köpa en viss sorts mobiltelefon för att alla ska få den till tex 20% rabatt.

Andra webbtjänster har vissa specifika tidsbegränsade erbjudanden som bara gäller under en viss period. Då får så många som möjligt beställa produkten eller tjänsten. Är det en tjänst, tex en fotvårdsbehandling eller massage, får man oftast ett presentkort och kan sedan beställa tid. Tänk dock på att när vissa populära tjänster erbjuds på dessa webbsidor så blir ofta väntetiden väldigt lång.

De flesta av dessa erbjudanden gör sig bäst genom att man skriver upp sig på sajternas mejlinglistor så att man får tipsen till sin inkorg. Att köpa tillsammans är något man absolut bör överväga när man ska köpa en lite dyrare produkt men kan också vara ett kul sätt att hitta erbjudanden och shoppa runt efter roliga kap.

3 saker att tänka på

  • Använd erbjudanden från dessa sidor till att prova på nya och roliga saker du annars kanske aldrig skulle ha provat!
  • Det händer att butikerna som är med på dessa deals får för många kunder om erbjudandet blir populärt, detta innebär att man kan få vänta väldigt länge på till exempel en behandling.
  • Skriv upp dig på sidornas nyhetsbrev så får du tips på bra erbjudanden först av alla direkt till din inbox.

2 webbsidor du bör överväga
Star5
Groupon
  • Kanonrabatter
  • Många erbjudanden
  • Lätt att boka

Groupon

Groupon är den största och mest kända sajten som erbjuder stora rabatter på olika produkter eller prova på-erbjudanden. Erbjudandena är indelade på stad och är tidsbegränsade.

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Star4
Lets Deal
  • Har deals på allt från produkter till upplevelser till resor

Lets Deal

Let's deal har dagliga deals med otroligt fina erbjudanden och rabatter. Det är lätt att förstå och enkelt att beställa på ett föredömligt sätt.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.