Enkla tips för att välja rätt väckarklockor när du köper på nätet

Väckarklockor

Förr i tiden vaknade man när tuppen gal eller solen gick upp. Därefter kom väckarklockan som med sin ilskna ringande signal nog gjort många morgnar värre än de behövt vara! Nuförtiden finns det dock väckarklockor som antingen väcker en så mjukt och lätt att man knappt märker det förrän man sitter vid frukostbordet. Andra väckarklockor tar dock väckningen mer på allvar och ser till att du kommer upp och att du inte snoozar till sen eftermiddag.

Det fantastiska med moderna väckarklockor är vilket utbud det faktiskt finns och hur otroligt många alternativ man faktiskt har. När man tänker på det är det ett rent under att folk ändå kommer försent till morgonmöten och jobb, nästan i alla fall.

En väckarklocka som blivit populär på senare tid är den så kallade gryningssimulatorn. Man ställer in den på en väckningstid och vid den tiden börjar den lysa med ett varmt, gulaktigt ljus som påminner om gryningssolen. Den lyser sedan allt starkare tills du vaknar och stänger av den. De nyare varianterna har även en mp3-spelare som du kan använda till att vakna till stillsamt fågelkvitter också.

Det finns också andra väckarklockor som känner av ens sömnrytm och väcker en (kring utsatt tid) när man sover som lättast. På så sätt får man ett uppvaknande som en prinsessa eller prins och man vaknar alltid på rätt sida. Denna typ av väckarklocka finns även som app till iPhone.

För de vars primära problem inte handlar om obehaget i att vakna utan snarare har problem med att komma upp på morgnarna. Det finns ett större antal väckarklockor som löser det på det ena sättet värre, eller bättre, än det andra. Allt som oftast handlar det om att när väckningsignalen går så hoppar väckarklockan iväg och man måste göra något som får den att sluta, något som oftast innebär att man kommer upp på fötter och verkligen hinner vakna.

Illustration: Renjith Krishnan / freedigitalphotos.net

3 saker att tänka på

  • Har du en partner som inte går upp samtidigt som dig? Välj då gärna en väckarklocka som bara väcker dig.
  • Om du har en SmartPhone finns också många olika typer av väckarklocke-appar att ladda ned.
  • Välj väckarklocka efter hur du vill vakna: mjukt och lugnt eller hårt och säkert. Dagens väckarklockor är ganska avancerade och du har mycket att välja mellan.

3 produkter du bör överväga
Star5
Sleeptracker
  • Vakna alltid på rätt sida!
  • Otroligt mjuk och skön väckning

Sleeptracker

Sleeptrackern är en helt fantastisk väckarklocka som håller koll på din sömncykel och väcker dig när du sover som lättast.

På detta sätt kommer du alltid att vakna 'på rätt sida' vilket gör underverk för hur din dag startar.

1 395 kr
Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star4
Gryningssimulator
  • Mjukt tillvaknande
  • Naturlig väckning
  • Har även mp3

Gryningssimulator

Gryningssimulatorn börjar, vid utsatt väckningstid, att sakta men säkert stråla ett varmt gryningsaktigt ljus som blir starkare och starkare tills du vaknar.

1 495 kr
Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star3
Flygande väckarklocka
  • Garanterad väckning!

Flygande väckarklocka

Den flygande alarmklockan är bara en av många liknande väckarklockor på denna sajt. När väckarklockan ringer kan du inte stänga av den förrän du stigit upp ur sängen, fångat propellern som flugit iväg från väckarklockan och stoppat tillbaka den igen. Då är du garanterat vaken.

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Butiker som säljer väckarklockor
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
CoolStuff
CoolStuff
CoolStuff är en väletablerad svensk nätbutik som säljer allt möjligt i prylväg. CoolStuff säljer coola produkter för alla tillfällen, hitta smarta, användbara prylar eller fina, roliga presenter. Collstuff erbjuder snabba leveranser. De utvecklar hela tiden sortimentet och det går att tipsa om du tycker att något saknas.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Kjell & Company
Kjell & Company
Kjell & company har nordens bredaste sortiment av hemelektronik och tekniska prylar. Hos Kjell & company hittar du allt från sladdar till minneskort till kameran.
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer väckarklockor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.