Enkla tips för att välja rätt stjärnor när du köper på nätet

Stjärna

Vad ger man egentligen någon som har allt, eller åtminstone påstår att han eller hon redan har allt man kan önska sig i världen? En stjärna så klart! En stjärna är även en utmärkt present till paret som precis har gift sig, till den älskade på Alla hjärtans dag, till mor på mors dag eller till tonåringen som just har konfirmerat sig eller tagit studenten. Men, hur fungerar detta? Kan man verkligen köpa en stjärna till någon i present? Vem äger egentligen stjärnorna?

Självklart är det så att det inte är någon specifik person eller något företag som äger stjärnorna på natthimlen. Egentligen är det bara en organisation, Internationella Astronomiunionen, som får namnge stjärnor, men det hindrar inte att privata företag skapar egna register. MyStar är ett sådant företag. När du köper en stjärna hos MyStar får du inget papper som ger dig möjligheten att säga att du rent faktiskt är ägare till en stjärna men ditt namn förevigas i ett register som är bra mycket mer känt än det som Internationella Astronomiunionen äger.

Det här får du när du köper en stjärna

Givetvis får du ett bevis på att du har registrerats i MyStars register. Du får ett signerat certifikat med uppgifter om stjärnans namn och dess koordinater. Dessutom får du en stjärnkarta där din stjärna är inringad. Som om det inte vore nog med det får du även ett smycke där stjärnbilden och koordinaterna är ingraverade. Sedan är det bara att ta fram ett starkt teleskop och rikta det mot stjärnhimlen!

Köp en stjärna som present

MyStar.se erbjuder dig att köpa en stjärna till dig själv eller som present till någon du tycker om. Fem procent av köpebeloppet går till välgörenhet. Unicef och Läkare utan gränser är två av de organisationer du stödjer när du köper en stjärna. Leveranstiden för ditt paket med certifikat, stjärnkarta och smycke är mellan 1–3 dagar.

5 saker att tänka på

  • Du ”äger” inte en riktig stjärna genom att köpa ett stjärnpaket, men tills dess att någon astronaut närmar sig din stjärna eller någon nation gör anspråk på den är det ditt namn som är förknippad med den.
  • När du köper en stjärna går en del av köpesumman till välgörenhet. När du överraskar någon med den här annorlunda presenten eller köper en stjärna till dig själv gör du alltså även en god gärning.
  • Du kan när som helst kontrollera uppgifterna om din registrering.
  • Det är inte säkert att du kan se din stjärna på stjärnhimlen.
  • Även om leveranstiden är mycket kort, är det bra att vara ute i god tid, särskilt om stjärnan ska vara en present.

1 webbtjänster du bör överväga
Star4
Stjärnpaketet

Stjärnpaketet

I stjärnpaketet ingår ett signerat certifikat, där du ser var din stjärna befinner sig på stjärnhimlen. Du får också ett smycke i silver med din stjärnbild ingraverad.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.