Enkla tips för att välja rätt produkter inom sport, hobby och fritid när du köper på nätet

Sport, hobby och fritid

Sport- och hobbyaffärer har hittat sin plats på nätet och kan erbjuda sortiment som många vanliga butiker kan ha svårt att matcha. I denna köpguide hjälper vi dig att hitta rätt bland sportbutikerna och hobbyshopparna.

Den stora fördelen med att köpa dina sportvaror på nätet är utbudet och prisjämförelserna man kan göra. Man är inte bunden till den enda sportbutiken i området utan kan relativt lätt välja och vraka. Utnyttja detta!

Motsvarande fördel gäller även för artiklar inom friluft och fritid. Du kan lätt hitta exakt det märke du behöver samt få inspiration till andra smarta artiklar som kan vara praktiska att använda. Titta också på de utländska butikerna, tex Amazon, som har enormt stort utbud inom dessa segment.

För hobbyfantasten är också utbudet en mycket stor fördel. Du kan skapa helt andra kreationer med alla typer, former och kvaliteter det finns av garn, tyger, pärlor, scrapbooks. Inget område verkar för litet för att täckas in, även i Sverige.

3 saker att tänka på

  • Utnyttja det stora utbudet av butiker och begränsa dig inte nödvändigtvis till svenska butiker.
  • Väg in garantivillkoren om du köper avancerade träningsmaskiner eller dyra friluftsprodukter (som tex tält).
  • Passa på att köpa flera saker samtidigt så sparar du in på frakten.

3 butiker du bör överväga
Star5
Sporttema - Sportartiklar
  • Allt inom sport och fritid
  • Många prisklasser att välja mellan

Sporttema - Sportartiklar

Sporttema är den i princip kompletta butiken för allt inom sport och träning. Här hittar du allt från snygga träningskläder till träningsmaskiner.

Ev. priser är från 2022-11-27 och är exkl frakt.

Star4
Skapamer.se - Hobbyartiklar
  • Stort och detaljerat utbud av hobbyartiklar

Skapamer.se - Hobbyartiklar

SkapaMer har allt för hobbytillverkaren, vare sig man gör sina egna smycken, julpyssel eller bygger modeller. Här finns allt du behöver!

Ev. priser är från 2022-11-27 och är exkl frakt.

Star4
Outnorth - Fritidsartiklar
  • Bästa butiken för produkter inom friluftsliv

Outnorth - Fritidsartiklar

Outnet har allt för den som gillar att göra sina fritidsaktiviteter utomhus. Allt från ryggsäckar och tält till klätterutrustning och vandringskängor hittar du här.

Ev. priser är från 2022-11-27 och är exkl frakt.

Butiker som säljer produkter inom sport, hobby och fritid
AliExpress
AliExpress
Hos Aliexpress hittar du allt mellan himmel och jord. Här köper du dina prylar direkt från återförsäljarna i Kina och du på så vis ett pris som andra butiker har svårt att matcha. Kasta dig in bland kategorierna eller söka efter sådant du är van att hitta på hemmaplan, du kommer inte bli besviken på priserna.
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Beredd
Beredd
Beredd är webbutiken där du hittar ett brett sortiment inom friluftsliv och överlevnad. Beredd har allt från funktionella kläder och skor till den utrustning du behöver vid ett äventyr i naturen. Beredd erbjuder även inspiration och guider inom friluftsliv, camping och prepping. Här finns allt du behöver innan du ger dig ut!
Outnorth
Outnorth
Outnorth (tidigare Outnet) är en friluftsbutik med omfattande etablering i branschen. Här finns alla kläder du behöver för ett aktivt liv i friska luften, och även en hel del material och utrustning för friluftsliv. Här hittar du ett brett sortiment med fina priser, och i kundtjänst hjälper de dig gärna med dina frågor och funderingar.
Skapamer
Skapamer
Skapamer är en butik för dig som gillar skapande, kreativitet, måleri, hobbyverksamhet och mycket mer. Skapamer är en hobby- och pysselbutik på nätet med ett utbud av allt det du kan tänkas behöva för just din hobby. Här finns konstnärsmaterial, lera, färg, garn, pärlor och mycket mer till finfina priser. Välkommen in!
Sportproffsen
Sportproffsen
Hos Sportproffsen finns ett stort urval produkter inom sport och idrott. Sportproffsens sortiment håller högsta kvalitet, och jobbar med välkända internationella och nationella varumärken. Webshopen är fylld av produkter till bra priser, så att du får mer för pengarna. Sportproffsen erbjuder även en proffsig kundservice dit du kan vända dig med frågor och funderingar.
Sporttema
Sporttema
Sporttemas tanke är att till förmånliga priser kunna erbjuda sina kunder toppklassiga träningsredskap. Det ska vara enkelt och tryggt att handla, så företaget har hela 30 dagars öppet köp, snabba leveranstider, 3 års garanti samt en "lägsta pris"-garanti.
STIGA sports
STIGA sports
STIGA är ett välkänt varumärke, främst för sin bordetennisutrustning men det är inte allt. Hos STIGA sports kan du köpa snowracers, sparkcyklar, hockey- och fotbollsspel. STIGA sports säljer produkter inom sporterna som de är experter på.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer produkter inom sport, hobby och fritid? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.