Enkla tips för att välja rätt spinningcyklar när du köper på nätet

Spinningcykel

Att få tid för träning är ett huvudbry för många. Mellan att hämta barn, jobba och gör annat finns det inte alltid tid att gå till gymmet eller lämna allt hemma för en löprunda. En lösning för många är att motionera i hemmet.

Spinningcykeln är ett väldigt effektivt träningsverktyg eftersom det kombinerar en hög arbetsfrekvens med relativt korta pass för hög träningseffekt. Det i kombination med en låg skaderisk och hög användarvänlighet gör spinningcykeln till ett mycket bra träningsverktyg att ha i hemmet. Även om variationen på spinningcyklar är ganska låg finn det ett par saker som kan vara bra att tänka på, nedan går vi igenom de viktigaste.

Det som egentligen är den största fördelen med en spinningcykel kontra en vanlig motionscykel är att svänghjulet är mycket tyngre på spinningcykeln. Svänghjulet är något som finns på de flesta motionsmaskiner. Det är det hjul man driver runt för att träna. Ju tyngre hjulet är desto jämnare och mjukare blir rörelsen. En mjukare rörelse gör att risken för slitningsskador mindre.

I regel kan man säga att ett tyngre svänghjul medför ett större pris på träningsprodukter men eftersom spinningcyklar sällan har en dator eller liknande så blir de ändå förhållandevis billiga. Man kan säga samma sak om spinningcyklar som om mycket annat. Ett högre pris på spinningcykel är inte alltid men oftast beroende på högre produktkvalitet samt ett mer erkänt märke.

På internet finns det flera olika sidor som säljer spinningcyklar och de flesta har samma märken så det man egentligen behöver titta på är vilka som har bäst garanti, lägst pris samt bäst leveransvillkor.

3 saker att tänka på

  • Ju tyngre svänghjul desto bättre, men också dyrare spinningcykel.
  • Tänk på att du kan alltid prova cykeln inom dina 14 dagars returrätt och känna om det är rätt för dig. Det är något bökigt att packa ihop och lämna tillbaka så det är inget att rekommendera för att "köpa och testa" utan köp bara om du verkligen tror att det är en bra cykel.
  • Även om priset kan te sig relativt högt så bör det jämföras med vad du sparar gentemot ett gymkort. Ett gymkort som du kanske ändå aldrig använder för att du har svårt att ta dig till gymmet? En fördel med att ha en spinningcykel hemma är att det är väldigt lätt att gå från beslut om att träna till att faktiskt träna.

3 produkter du bör överväga
Star5
Abilica
  • Prisvärd
  • Stadig
  • Snygg (kan stå framme)

Abilica

En bra spinningcykel för den som är lite mer seriös med sin träning och som är van med gymmens spinningcyklar. Är även bra för den som tränar cykling på riktigt.

4 190 kr
Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star4
Spinningcykel XL
  • Billig
  • Enkel

Spinningcykel XL

En klassisk, enkel och prisvärd spinningcykel utan för många funktioner.

3 999 kr
Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star3
Live Spinningbike
  • Många spännande funktioner

Live Spinningbike

En helt ny typ av spinningcykel med en sorts pendelmekanism som tillåter cykeln att pendla från sida till sida, som en riktig cykel. Har magnetbroms (som inte slits) och en massa andra finurligheter.

9 125 kr
Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Spinningcykel
Kod Sista datum Beskrivning
2024-04-22 Maximera din Träning med Explosiva PWO Produkter! Välkommen till kampanjen på PWO produkter hos oss på Sportgymbutiken.se Vi är glada att introducera dig för vårt sortiment av kraftfulla PWO (pre-workout) kosttillskott, skräddarsydda för att ta din tränin Se erbjudandet hos Sportgymbutiken
Butiker som säljer spinningcyklar
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Maxpuls.se
Maxpuls.se
Maxpuls är butiken för dig som ger allt för träningen. Maxpuls erbjuder ett brett sortiment av sportvaror, träningskläder, gymutrustning med mera. Större gymlösningar erbjuds även för till exempel kontor, hotell, bostadsrättsföreningar och så vidare. Utöver köp erbjud uthyrning, leasing och service/installation.
Sportgymbutiken
Sportgymbutiken
Sportgymbutiken har en stor butik i Skövde men även en riktigt stor butik online! Här hittar du allt mellan himmel och jord till ditt hemmagym eller kanske gymmet i källaren på företaget eller bostadsrättsföreningen. Hos Sportgymbutiken finns också kosttillskott, proteinpulver och träningskläder. Allt som behövs för att klara sig i gymmet!
Sporttema
Sporttema
Sporttemas tanke är att till förmånliga priser kunna erbjuda sina kunder toppklassiga träningsredskap. Det ska vara enkelt och tryggt att handla, så företaget har hela 30 dagars öppet köp, snabba leveranstider, 3 års garanti samt en "lägsta pris"-garanti.
Träningsmaskiner.com
Träningsmaskiner.com
Träningsmaskiner.com erbjuder ett brett och stort sortiment för den som vill bygga ett seriöst gym eller bara köpa något enstaka redskap till hemmagymmet eller gymmet på bostadsrättsföreningen. Hos Träningsmaskiner.com finns förutom klassisk gymutrustning grejer för crossfit, kampsport och cykling.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer spinningcyklar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Spinningcyklar du kan köpa nu