Enkla tips för att välja rätt kurslitteratur när du köper på nätet

Kurslitteratur

I augusti och september varje år är det full rusning till bokhandlarna på stan. Terminen har precis startat och det ska inhandlas mängder av böcker. Av någon anledning verkar det som att listorna över kurslitteratur bara blir längre och längre för varje år.

Ett sätt att minska kostnaderna för kurslitteratur, oavsett du läser på högskola/universitet, går på folkhögskola eller läser in gymnasiet, är att köpa kurslitteratur på nätet. Alla de stora bokhandlarna erbjuder ett stort utbud av kurs- och studentlitteratur, ofta till priser som är betydligt bättre än de som gäller i bokhandeln på stan.

Hos bokhandlarna på nätet har du alltid bra sökmöjligheter. Du kan söka på titel, författare, ämnesområde, ja till och med ISBN-nummer. Att söka på ISBN-nummer rekommenderas. Då kommer du direkt till den bok du söker. Du är då också säker på att hitta den senaste upplagan.

Ett alternativ till Kurslitteratur kan också vara...

5 saker att tänka på

 • Som studerande är det alltid lite knapert med ekonomin. Behöver du verkligen köpa alla böcker som står på kurslistan, och behöver böckerna verkligen vara nya? Kan du låna en eller flera av böckerna på biblioteket? Eller låna av en kurskamrat?
 • Har du möjlighet att skjuta upp betalningen av böckerna? Om pengarna från CSN inte har kommit än kan det vara svårt att köpa böcker för flera tusen kronor. Om du kan skjuta upp betalningen, räntefritt, får du lite mer utrymme för andra utgifter.
 • Har du returrätt på böckerna? Det kan visa sig att boken du har köpt för ganska många hundralappar bara ska användas under någon vecka i undervisningen. Att då kunna skicka tillbaka boken och få pengarna tillbaka kan vara en god idé.
 • Finns det en prisgaranti? Med en prisgaranti behöver du inte leta på flera ställen för att hitta den billigaste kurslitteraturen.
 • Får du gratis frakt om du beställer över ett visst belopp? Det kan då vara en god idé att samla några kurskamrater för att göra ett gemensamt inköp och därmed slippa fraktkostnaden.

3 bokhandlare du bör överväga
Star5
Bokus
 • Över 7 miljoner titlar
 • Snabba leveranser
 • Enkelt sök på ISBN-nummer

Bokus

Bokus är ett mycket bra val när det gäller kurslitteratur med stort utbud och bra priser.

Ev. priser är från 2024-04-06 och är exkl frakt.

Star4
Adlibris
 • Fraktfritt
 • 5 procent studentrabatt

Adlibris

Adlibris är duktiga på kurslitteratur för alla utbildningsnivåer. Med bra genvägar och smarta sökfunktioner är det lätt att hitta rätt.

Rabattkod: = Köp dina boknyheter hos Adlibris

Rabattkod: FEST10 = Få 10% rabatt på hela beställningen* på Adlibris.se. Villkor gäller, se hemsida.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
CDON.com
 • Prisgaranti
 • Fraktfritt över 100 kronor

CDON.com

CDON har ett klart godkänt utbud av kurslitteratur inom de flesta vanligare utbildningsområden på de flesta utbildningsnivåer.

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2024-03-18 och är exkl frakt.

Bokhandlare som säljer kurslitteratur
Adlibris
Adlibris
Adlibris kallar sig för nordens största bokhandel och är en renodlad nätbutik för försäljning av böcker. Adlibris erbjuder böcker till låga priser samt god och snabb service med snabba leveranser. De jobbar också hårt på sin miljöprofil och försöker att ständigt utvecklas till ett miljövänligare företag.
Bokbörsen
Bokbörsen
Bokbörsen för samman läsare med mängder av försäljare, såväl privatpersoner som antikvariat. Via bokbörsen hittar böcker som annars legat kvar på någon bokhylla eller i hörnet på ett antikvariat eller samlat damm hemma hos någon bokmal nya ägare. Sök bland tusentals och åter tusentals titlar.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Ord & bok
Ord & bok
Ord & bok säljer kurslitteratur anpassad efter alla nivåer. Från grundskola till högskola. Ord & bok samarbetar med flera distributörer och erbjuder böcker inom ett stort spektra av ämnen till ett bra pris. Här finns såväl digital litteratur som fysiska böcker.