Enkla tips för att välja rätt fotokalendrar när du köper på nätet

Fotokalender (fotoalmanacka)

En fotokalender är en almanacka man kan skapa utifrån sina egna foton. Det har blivit en mycket populär present på sistone för föräldrar som kan skapa almanackor med foton på barnen, att ge till morföräldrar, fastrar osv. Det är superlätt att göra och relativt billigt. Allt görs förstås på nätet.

Fotokalendern kan alltså göras personlig och man kan välja sina egna personliga foton och sätta in för de olika månaderna. Ett bra tips när man gör detta är att försöka matcha fotona man har mot månaderna i kalendern med vinterfoton under vintermånaderna och så vidare.

Ett annat tips när du ska köpa en fotoalmanacka är att faktiskt köpa en praktisk almanacka, så att de verkligen används. Köp inte nödvändigtvis den billigaste eller minsta utan köp hellre någon som man kan anteckna i och använda. Man vill ju förstås gärna ha en fotoalmanacka med sitt barnbarn framme, men det är lättare att ha det om den kan användas.

För många personliga fotokalendrar finns det möjlighet att lägga till egna datum, använd detta för att inte bara lägga in viktiga födelsedagar utan även roliga påminnelser så att det blir som små överraskningar under årets lopp.

Det finns många olika typer av fotokalendrar, dels olika hos olika nätbutiker men också olika hos olika nätbutiker. Titta runt så att du hittar någon du verkligen gillar.

4 saker att tänka på

 • Det är bättre att lägga några extra kronor för att kunna ge bort en lite mer praktisk almanacka, så att den faktiskt används.
 • Välj foton som representerar varje månad, tex vinterfoton för vintermånaderna.
 • Välj högupplösta foton och redigera/beskär dem så blir de lite roligare att titta på och ha framme.
 • Man skapar fotoalmanackorna lite olika på olika webbtjänster. Är du inte datavan kanske det lönar sig att välja en som du upplever som lättförståerlig, även om den är lite dyrare, så besparar du dig en del besvär.

3 butiker du bör överväga
Star5
Önskefoto.se - fotokalender
 • Snabbt och enkelt
 • Snygg kalender

Önskefoto.se - fotokalender

Önskefoto har sin smidiga, praktiska och snygga Fotokalender Klassisk som man snabbt, enkelt och prisvärt kan sätta ihop direkt på deras webbsida.

Rabattkod: STUDAFF2024 = Offer: 15% rabatt på studentplakat Code: STUDAFF2024 Dates: 15th Feb 2024 - 31st August 2024 Link: https://www.onskefoto.se/erbjudanden/aff-studentplakat-15-2024 T*Cs: Ange rabattkoden ovan i kundvagnen så får du 15% rabatt på alla studentplakat. Raba

Rabattkod: AFFAPR30T = 30% rabatt på alla produkter.

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star4
Smartphoto - almanackor / kalendrar
 • Lättanvänt
 • Snygga kalendrar

Smartphoto - almanackor / kalendrar

Smartphoto är specialiserade på fotorelaterade presenter och har ett smidigt och enkelt system för att skapa fotoalmanackor.

Rabattkod: STU24AFS = Koden kan användas tom 31/5 2024 och gäller studentplakat och studentplakat deluxe. Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden. Frakt tillkommer.

Rabattkod: BTW1482AFS = Koden gäller t.o.m. 21/4 2024 och gäller canvastavlor, samt all övrig väggdekoration. Koden gäller inte Inramad Canvas, Inramad Poster och Poster med posterhängare. Koden kan inte kombineras med andra erbjudanden. Frakt tillkommer.

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star3
OptimalPrint
 • Enkel att skapa
 • Mycket billig
 • Många olika att välja på

OptimalPrint

OptimalPrint har förutom skrivbordskalendrar och väggkalendrar även många andra olika typer av roliga och snygga fotokalendrar.

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Fotokalender (fotoalmanacka)
Kod Sista datum Beskrivning
STUDAFF2024 2024-09-01 Offer: 15% rabatt på studentplakat Code: STUDAFF2024 Dates: 15th Feb 2024 - 31st August 2024 Link: https://www.onskefoto.se/erbjudanden/aff-studentplakat-15-2024 T*Cs: Ange rabattkoden ovan i kundvagnen så får du 15% rabatt på alla studentplakat. Raba Se erbjudandet hos Önskefoto.se
STU24AFS 2024-05-31 Koden kan användas tom 31/5 2024 och gäller studentplakat och studentplakat deluxe. Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden. Frakt tillkommer. Se erbjudandet hos Smartphoto
AFFAPR30T 2024-04-24 30% rabatt på alla produkter. Se erbjudandet hos Önskefoto.se
BTW1482AFS 2024-04-21 Koden gäller t.o.m. 21/4 2024 och gäller canvastavlor, samt all övrig väggdekoration. Koden gäller inte Inramad Canvas, Inramad Poster och Poster med posterhängare. Koden kan inte kombineras med andra erbjudanden. Frakt tillkommer. Se erbjudandet hos Smartphoto
Butiker som säljer fotokalendrar
Önskefoto.se
Önskefoto.se
Önskefoto utvecklar, säljer och marknadsför olika fotoprodukter, så som kalendrar, tröjor med fototryck, studentplakat och mycket mer. Försäljning och beställning sker via deras hemsida där du enkelt laddar upp din bild/bilder och gör din beställning. Önskefoto erbjuder fina produkter med hög kvalité till fina priser.
Smartphoto
Smartphoto
Smartphoto är butiken som hjälper kunderna att få ut mer av sina bilder. Många tar bilder som aldrig lämnar digitalkameran eller telefonen. Smartphoto erbjuder enkel uppladdning av bilderna som sedan skickas hem i i vanligt pappersformat eller på någon av de dussintals produkter som Smartphoto trycker foton på.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer fotokalendrar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Fotokalendrar du kan köpa nu