Enkla tips för att välja rätt fotokalendrar när du köper på nätet

Fotokalender (fotoalmanacka)

En fotokalender är en almanacka man kan skapa utifrån sina egna foton. Det har blivit en mycket populär present på sistone för föräldrar som kan skapa almanackor med foton på barnen, att ge till morföräldrar, fastrar osv. Det är superlätt att göra och relativt billigt. Allt görs förstås på nätet.

Fotokalendern kan alltså göras personlig och man kan välja sina egna personliga foton och sätta in för de olika månaderna. Ett bra tips när man gör detta är att försöka matcha fotona man har mot månaderna i kalendern med vinterfoton under vintermånaderna och så vidare.

Ett annat tips när du ska köpa en fotoalmanacka är att faktiskt köpa en praktisk almanacka, så att de verkligen används. Köp inte nödvändigtvis den billigaste eller minsta utan köp hellre någon som man kan anteckna i och använda. Man vill ju förstås gärna ha en fotoalmanacka med sitt barnbarn framme, men det är lättare att ha det om den kan användas.

För många personliga fotokalendrar finns det möjlighet att lägga till egna datum, använd detta för att inte bara lägga in viktiga födelsedagar utan även roliga påminnelser så att det blir som små överraskningar under årets lopp.

Det finns många olika typer av fotokalendrar, dels olika hos olika nätbutiker men också olika hos olika nätbutiker. Titta runt så att du hittar någon du verkligen gillar.

4 saker att tänka på

 • Det är bättre att lägga några extra kronor för att kunna ge bort en lite mer praktisk almanacka, så att den faktiskt används.
 • Välj foton som representerar varje månad, tex vinterfoton för vintermånaderna.
 • Välj högupplösta foton och redigera/beskär dem så blir de lite roligare att titta på och ha framme.
 • Man skapar fotoalmanackorna lite olika på olika webbtjänster. Är du inte datavan kanske det lönar sig att välja en som du upplever som lättförståerlig, även om den är lite dyrare, så besparar du dig en del besvär.

3 butiker du bör överväga
Star5
Önskefoto.se - fotokalender
 • Snabbt och enkelt
 • Snygg kalender

Önskefoto.se - fotokalender

Önskefoto har sin smidiga, praktiska och snygga Fotokalender Klassisk som man snabbt, enkelt och prisvärt kan sätta ihop direkt på deras webbsida.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star4
Smartphoto - almanackor / kalendrar
 • Lättanvänt
 • Snygga kalendrar

Smartphoto - almanackor / kalendrar

Smartphoto är specialiserade på fotorelaterade presenter och har ett smidigt och enkelt system för att skapa fotoalmanackor.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star3
OptimalPrint
 • Enkel att skapa
 • Mycket billig
 • Många olika att välja på

OptimalPrint

OptimalPrint har förutom skrivbordskalendrar och väggkalendrar även många andra olika typer av roliga och snygga fotokalendrar.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Butiker som säljer fotokalendrar
Önskefoto.se
Önskefoto.se
Önskefoto utvecklar, säljer och marknadsför olika fotoprodukter, så som kalendrar, tröjor med fototryck, studentplakat och mycket mer. Försäljning och beställning sker via deras hemsida där du enkelt laddar upp din bild/bilder och gör din beställning. Önskefoto erbjuder fina produkter med hög kvalité till fina priser.
Solentro
Solentro
Solentro är ett företag med en filosofi; nämligen att det som ger inspiration och glädje i livet är att ge. Därför erbjuder man möjligheten att på ett smidigt och kreativt sätt själv få komponera sin egen bok eller fotobok. Låt din bok fyllas med bilder, brev och berättelser - behåll den själv eller ge bort som en uppskattad gåva!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer fotokalendrar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.