Enkla tips för att välja rätt fotokalendrar när du köper på nätet

Fotokalender (fotoalmanacka)

En fotokalender är en almanacka man kan skapa utifrån sina egna foton. Det har blivit en mycket populär present på sistone för föräldrar som kan skapa almanackor med foton på barnen, att ge till morföräldrar, fastrar osv. Det är superlätt att göra och relativt billigt. Allt görs förstås på nätet.

Fotokalendern kan alltså göras personlig och man kan välja sina egna personliga foton och sätta in för de olika månaderna. Ett bra tips när man gör detta är att försöka matcha fotona man har mot månaderna i kalendern med vinterfoton under vintermånaderna och så vidare.

Ett annat tips när du ska köpa en fotoalmanacka är att faktiskt köpa en praktisk almanacka, så att de verkligen används. Köp inte nödvändigtvis den billigaste eller minsta utan köp hellre någon som man kan anteckna i och använda. Man vill ju förstås gärna ha en fotoalmanacka med sitt barnbarn framme, men det är lättare att ha det om den kan användas.

För många personliga fotokalendrar finns det möjlighet att lägga till egna datum, använd detta för att inte bara lägga in viktiga födelsedagar utan även roliga påminnelser så att det blir som små överraskningar under årets lopp.

Det finns många olika typer av fotokalendrar, dels olika hos olika nätbutiker men också olika hos olika nätbutiker. Titta runt så att du hittar någon du verkligen gillar.

4 saker att tänka på

 • Det är bättre att lägga några extra kronor för att kunna ge bort en lite mer praktisk almanacka, så att den faktiskt används.
 • Välj foton som representerar varje månad, tex vinterfoton för vintermånaderna.
 • Välj högupplösta foton och redigera/beskär dem så blir de lite roligare att titta på och ha framme.
 • Man skapar fotoalmanackorna lite olika på olika webbtjänster. Är du inte datavan kanske det lönar sig att välja en som du upplever som lättförståerlig, även om den är lite dyrare, så besparar du dig en del besvär.

3 butiker du bör överväga
Star5
Önskefoto.se - fotokalender
 • Snabbt och enkelt
 • Snygg kalender

Önskefoto.se - fotokalender

Önskefoto har sin smidiga, praktiska och snygga Fotokalender Klassisk som man snabbt, enkelt och prisvärt kan sätta ihop direkt på deras webbsida.

Rabattkod: AFFJUL = Ange rabattkoden i kundvagnen så får du 50% rabatt på alla fotokalendrar och fotokort, samt 25% rabatt på alla övriga fotoprodukter (gäller ej på presentkort)

Rabattkod: AFFBLACK = Black Friday-erbjudande på Önskefoto med 50% rabatt på alla fotokalendrar, fotokort och fotomuggar samt 40% rabatt på alla fotoböcker

Ev. priser är från 2020-11-22 och är exkl frakt.

Star4
Smartphoto - almanackor / kalendrar
 • Lättanvänt
 • Snygga kalendrar

Smartphoto - almanackor / kalendrar

Smartphoto är specialiserade på fotorelaterade presenter och har ett smidigt och enkelt system för att skapa fotoalmanackor.

Rabattkod: SU20AFS = Sommarpromotering: upp till 30% på alla produkter

Rabattkod: BLUE20AFS = Blue Week från 25/6 - 2/7: Upp till 50% rabatt på våra produkter

Rabattkod: XM20AFS = Upp till 40% rabatt på hela sortimentet

Ev. priser är från 2020-11-22 och är exkl frakt.

Star3
OptimalPrint
 • Enkel att skapa
 • Mycket billig
 • Många olika att välja på

OptimalPrint

OptimalPrint har förutom skrivbordskalendrar och väggkalendrar även många andra olika typer av roliga och snygga fotokalendrar.

Ev. priser är från 2020-11-22 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Fotokalender (fotoalmanacka)
Kod Sista datum Beskrivning
SU20AFS 2020-11-27 Sommarpromotering: upp till 30% på alla produkter Se erbjudandet hos Smartphoto
BLUE20AFS 2020-12-25 Blue Week från 25/6 - 2/7: Upp till 50% rabatt på våra produkter Se erbjudandet hos Smartphoto
XM20AFS 2021-01-06 Upp till 40% rabatt på hela sortimentet Se erbjudandet hos Smartphoto
AFFJUL 2020-11-26 Ange rabattkoden i kundvagnen så får du 50% rabatt på alla fotokalendrar och fotokort, samt 25% rabatt på alla övriga fotoprodukter (gäller ej på presentkort) Se erbjudandet hos Önskefoto.se
Butiker som säljer fotokalendrar
Önskefoto.se
Önskefoto.se
Önskefoto utvecklar, säljer och marknadsför olika fotoprodukter, så som kalendrar, tröjor med fototryck, studentplakat och mycket mer. Försäljning och beställning sker via deras hemsida där du enkelt laddar upp din bild/bilder och gör din beställning. Önskefoto erbjuder fina produkter med hög kvalité till fina priser.
Smartphoto
Smartphoto
Smartphoto är butiken som hjälper kunderna att få ut mer av sina bilder. Många tar bilder som aldrig lämnar digitalkameran eller telefonen. Smartphoto erbjuder enkel uppladdning av bilderna som sedan skickas hem i i vanligt pappersformat eller på någon av de dussintals produkter som Smartphoto trycker foton på.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer fotokalendrar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Fotokalendrar du kan köpa nu