Enkla tips för att välja rätt filmer när du köper på nätet

Filmer

Vad ska man tänka på när man köper filmer på Internet? Det råder ingen direkt brist av varken filmer eller återförsäljare på nätet. Samtidigt har de flesta människorna en skådespelare, regissör eller genre som de vet att de gillar. Har man problem med inspirationen finns det oftast en vän man kan vända sig till för en filmrekommendation. Det största problemet uppstår när man ska köpa filmen. Vart vänder man sig? Vilken webshop är bäst? Det ska vi titta närmare på nu.

Det finns många olika sidor som har ett brett utbud av filmer, många säljer även andra produkter så som böcker, musik och ibland hemelektronik. Möjligheterna att kombinera produkter och få förmånliga erbjudanden är stora. Två av de största svenska alternativen är CDON och Ginza samtidigt som många av de stora elektronikvaruhusen som exempelvis Elgiganten även har webshoppar.

Om man vet vilken film man vill ha finns det en par olika sidor man kan använda sig av för att se var man kan hitta det bästa priset. På prisjakt.se kan man jämföra priser mellan olika hemsidor samt se vilka andra fördelar olika webshoppar har gentemot varandra.

Några exempel på de vanligaste fördelarna hos olika sajter är:

 • Förmånliga priser
 • Brett sortiment
 • Snabb leveranstid
 • Aktuella erbjudanden
 • Fri frakt

Illustration: Idea go / freedigitalphotos.net

3 saker att tänka på

 • Är det rätt region på filmen för min dvd- eller blurayspelare? - Har du köpt din dvd- eller blurayspelare i Sverige är detta sällan något problem men om du inte gjort det eller köper DVD-filmer från utländska sidor som Amazon.com kan det vara bra att undersöka. I västeuropa har vi region 2 på våra filmer och i USA är det region 1. Du behöver ha en DVD-spelare som stödjer den regionen som filmen kommer ifrån.
 • Hur lång tid tar leveransen? - Hos många av de olika sidorna varierar detta, hos CDON brukar man få sina produkter efter bara ett par dagar medan andra har en leveranstid på upp till tio arbetsdagar.
 • Kan jag lämna tillbaka filmen om jag inte är nöjd? - Även här varierar det från företag till företag. På Ginza har man 14 dagars ångerrätt från den dag man fått produkten. Man får även möjlighet att se så att produkten fungerar förutsatt att förpackningen inte är förseglad. Då får man inte lämna tillbaka produkten med obruten förpackning. Vill man läsa mer om detta finns det ofta under fliken leveransvillkor.

3 butiker du bör överväga
Star5
CDon - filmer
 • Brett sortiment
 • Mycket snabba leveranser
 • Bra kampanjer

CDon - filmer

CDON är Nordens största webshop när det kommer till underhållningsprodukter. CDON har ett väldigt brett sortiment samt snabb leveranstid, förutsatt att varan finns i lager. CDON har ofta olika kampanjer med fördelaktiga priser.

Ev. priser är från 2021-05-09 och är exkl frakt.

Star4
Ginza - filmer
 • Ledande inom film på nätet
 • Billigt

Ginza - filmer

Ginza är Sveriges ledande företag när det kommer till filmköp via postorder. Från början sålde man enbart musikskivor men sedan en tid tillbaka säljer man också filmer. Under sin stora rea startar filmpriserna på tio kronor. Vanligen levereras varorna från Ginza mellan 2-4 dagar efter beställning.

Ev. priser är från 2021-05-13 och är exkl frakt.

Star2
Discshop.se
 • Bra recensioner

Discshop.se

Discshop är en uppstickare som jobbar mycket med att recensera så många av sina produkter som möjligt. Man tillhandahåller de flesta olika betalningssätten som finns vid e-handel. Alla beställningar som sker före 16:00 skickas samma dag.

Ev. priser är från 2021-05-09 och är exkl frakt.

Butiker som säljer filmer
Adlibris
Adlibris
Adlibris kallar sig för nordens största bokhandel och är en renodlad nätbutik för försäljning av böcker. Adlibris erbjuder böcker till låga priser samt god och snabb service med snabba leveranser. De jobbar också hårt på sin miljöprofil och försöker att ständigt utvecklas till ett miljövänligare företag.
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Cmore.se
Cmore.se
Cmore är en komplett streamingtjänst med allt från sport från världens största ligor inom till exempel fotboll och ishockey till tv-serier och filmer. Cmore producerar egna serier och tv-program men erbjuder också ett stort utbud av serier och filmer från andra producenter.
Discshop.se
Discshop.se
Discshop.se säljer DVDer, Blue-ray och musik till sina lägsta priser. Här hittar du det mesta inom film och musik och discshop erbjuder alltid snabba leveranser. De har också gott om specialerbjudanden och är måna om sina nöjda kunder.
Ginza
Ginza
Ginza säljer film, musik och spel på nätet till överkomliga priser. Här hittar du ett brett sortiment av det mesta som hör musik, film och spel till och även ljudböcker. Letar du efter en bra film, lite ny musik eller kanske en bra present att ge bort har du kommit helt rätt, Ginzas breda sortiment gör att du kan hitta något som passar alla.
SF anytime
SF anytime
Hos SF anytime hyr eller streamar du filmer från SF:s digra utbud. Under ett och samma abonnemang får du tillgång till mängder av filmer. Såväl nya som gamla. Hos SF anytime kan du även streama tv-serier.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer filmer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.