Enkla tips för att välja rätt designbutiker när du köper på nätet

Designprylar

Att leta efter roliga och vackra designprylar på nätet är både smidigt och roligt. Designprylar är utmärkta presenter till den inredningsintresserade vännen. Många hemsidor erbjuder dessutom även inspirerande tips för hur du enkelt kan förnya ditt hem.

Tänk på att även mindre designprylar kan göra underverk för ditt boende. En ny lampa till vardagsrummet, en ljusstake och nya bordstabletter till köket eller en ny tvålkopp till badrummet kan göra stor skillnad.

Ett tips är att gärna inspireras av trender men tänk på att resultatet brukar bli bäst om man följer sin personliga smak.

4 saker att tänka på

 • Du har ångervecka så är inte produkten så som du hoppades på kan du alltid skicka tillbaka den.
 • Ska du köpa en designpryl som present till "designsnobbar" så se till att du väljer saker som går i linje med vad de har alternativt behåll kvittot.
 • Köp kvalitet på direkten för de typer av produkter du vet att du kommer använda mycket. För lite mer slit-och-släng-prydnadssaker är det inte lika nogrannt.
 • Svensk design, och framförallt glasdesign, är mycket populärt som present till utländska gäster. Till exempel om ni får besök av, eller ska besöka, vänner från andra länder. Välj då klassiska svenska märken som Orrefors och klassisk svensk formgivning (enkelt, stilrent, minimalistiskt).

4 butiker du bör överväga
Star5
Royal Design - designprylar
 • Stort utbud
 • Låga priser
 • Mycket vackra prylar

Royal Design - designprylar

En av Sveriges största inredningssajter med design för både hemmet och kontoret. Här hittar du ett stort utbud av kända europeiska varumärken. Har även Sveriges största utbud av svenskt limiterat och unikt konstglas.

Ev. priser är från 2022-08-20 och är exkl frakt.

Star4
Design Online - designprylar
 • Stort utbud
 • Informativ sida
 • Fri frakt

Design Online - designprylar

Har ett sortiment av fler än 5000 noga utvalda inredningsartiklar från 150 skandinaviska varumärken som Marimekko, Pappelina, Iittala och Design House Stockholm. Nya produkter presenteras varje vecka.

Ev. priser är från 2022-09-28 och är exkl frakt.

Star3
Bluebox designprylar
 • Roliga och praktiska designprylar
 • Välkänd butik

Bluebox designprylar

Bluebox har framförallt roliga och smarta designprylar som passar extra bra att ge bort.

Ev. priser är från 2022-08-20 och är exkl frakt.

Star2
Designtorget
 • Bra för presenter

Designtorget

Designkedja som säljer designföremål med hög kvalité från kända och okända formgivare under en begränsad tid. Mycket bra presentbutik. Något krånglig webbshop dock.

Ev. priser är från 2022-08-20 och är exkl frakt.

Butiker som säljer designbutiker
Designtorget
Designtorget
Designtorget är en marknadsplats för formgivare och kunder som värdesätter förnyelse, funktion och form. Designtorget är en handelsplats där formgivare och deigners har möjlighet att nå ut med produkter och kollektioner till designintresserade kunder.
Granit
Granit
Granit är en onlinebutik, men många känner nog igen Granit från alla de butiker som finns runt om i landet. Granit är en väletablerad kejda inom smart och funktionell inredning och förvaring. Brett sortiment, samt en populär outlet-sektion.
Inspiri
Inspiri
Hos Inspiri hittar du de kitschiga och retroinspirerade produkterna. Med Inspiris produkter bjuds varje hem på en resa bakåt i tiden och hemmet blir garanterat mer lustfyllt och levande. Inspiri fokuserar på 30, 40, 50 och 60-talet. Här finns produkter från flera kända tillverkare som vet vad design och retro är.
Jotex
Jotex
Jotex säljer heminredning, hemtextilier och mycket annat som du kan tänkas vilja inreda ditt hem med. Jotex har själ och passion för sina produkter vilket gör att du som kund kan vara säker på att det du köper är noga utvalt med pris, kvalitet och design i omtanke.
Live Home
Live Home
LIvehome.se är designbutiken med ett handplockat och därmed unikt sortiment. Här kanske du inte hittar exakt allt men det du hittar har en personlighet som är svår att ta miste på. Kunder som vill köpa det där lilla extra till hemmet kan sluta leta, Livehome.se har garanterat något som får dig att känna att ditt hem blir mer...ditt.
Oscar & Clothilde
Oscar & Clothilde
Oscar & Clothilde är en exklusiv inredningsbutik online men har också en fysisk butik i två plan på anrika Birger Jarlsgatan i Stockholm. Här finner du allt från stilrena exklusiva inredningsdetaljer och möbler till mer kreativa skapelser som många nog skulle likna vid konstverk. Hos Osvar & Clothilde hittar du produkter från väletablerade och respekterade tillverkare.
Royal Design
Royal Design
Royal Design är en stor och etablerad nätbutik i branschen för hem- och kontorsinredning och designprylar. Här hittar du ett noga utvalt och brett sortiment av produkter för att styla ditt hem eller kontor, ge det en snygg finish och en personlig touch.
Zandvoort
Zandvoort
Hos Zandvoort köper du väl utvalda designmöbler till ditt hem. Ett väl utvalt sortiment med flera välkända designers i sitt produktutbud. Zandvoort har möbler för alla möjliga typer av rum. Allt från badrum till vardagsrum och utemöbler. Zandvoort har sin bas i Sickla utanför Stockholm.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer designbutiker? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.