Crearome Ekologiskt Triphalapulver, 100 g


Crearome Ekologiskt Triphalapulver, 100 g

Triphala är kanske det mest kända och använda preparatet inom ayurveda (tillsammans med Chavana Prash) och är en blandning av tre ekologiskt odlade frukter: amalaki, bibhitaki och haritaki. Blandningen används först och främst för att balansera och stärka matsmältningssystemet. Inom ayurveda lägger man väldigt stor tonvikt vid att matsmältningen fungerar bra för att man menar att "maten bygger kroppen". Triphala anses balansera alla tre doshas och hjälpa till att rensa gifter ur kroppen. Fungerar därtill som en rejuvenator för matsmältningssystemet. Användning: Dosering: 3-5 gånger per dag. Blandas med lite varmt eller kallt vatten, juice, mjölk med mera. Triphala inom ayurveda: Det vanligaste sättet att ta triphala på är ½ -1 tsk vid sänggående med varmt vatten om man har normal eller trög mage. Har man lösare mage kan man ta den med rumstempererat vatten (viktigt att den inte tas med kallt vatten då det ger en förstoppande effekt). Triphala befrämjar regelbunden tarmtömning på morgonen vilket inom ayurveda anses som viktigt för att man inte ska ackumulera toxiner (ama) i kroppen. Har man kraftigare besvär med trög eller oregelbunden mage (mycket gaser) kan man ta en ½ tsk före varje måltid med varmt/ljummet vatten eller ghee. Den går väldigt bra att blanda med andra ayurvediska kosttillskott och sägs till och med kunna stärka effekten av andra preparat. Det finns därför en liten mängd av triphala i väldigt många ayurvediska kosttillskott. Ta exempelvis ¼ tsk triphala med ¾ tsk av en annat ört som till exempel ashawaganda, gukshura, shatavari eller bramhi. OBS! Innehåller inga klumpförebyggande medel eller andra E-nummer, vilket gör att pulvret lättare kan klumpa sig.

Andra produkter från Jordklok