Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
Traditionell Kökskniv 16 cm

Denna handgjorda kökskniv från Pallarès har ett blad av kolstål och ett skaft av buxbom. Kniven är slipad för hand och kommer med tiden att utveckla en unik patina. Perfekt för den som uppskattar tradition och kvalitet i köket.

589 kr

Köksknivar
Knivar
Kockknivar
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Grönsaks- & Skalkniv Spetsig 10 cm Nylonhandtag Gul
94 kr
Bagaren och Kocken

Skalkniv spetsig med gult nylonskaft, bladlängd 10 cm.

Bladets längd: 10 cm

En snygg skalkniv för den som vill ha en flärdfull kniv i köket som dessutom är funktionell och smidig. Ett bra komplement till de stora kockknivarna i kökslådan. Kniven lyser upp vardagen med färgglatt skaft i en klar gul nyans.

Tål maskindisk men handdisk rekommenderas. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd. 

Victorinx Swiss Classic är en serie knivar och köksredskap av klassiskt snitt och snygg finish. Knivbladen i rostfritt stål håller hög kvalité, har god skärpa och är lättslipade. Handtagen som är ergonomiska med nylonskaft i skön kvalitet, ger bra knivar i köket till ett bra pris.

Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable". 

Matkniv 4-pack, rostfritt stål/olivträ
953 kr
Bagaren och Kocken

Matknivarna från spanska Pallarès kombinerar traditionellt hantverk med förstklassiga material. Varje kniv är omsorgsfullt handtillverkad, med blad i rostfritt stål som ger skarpa och exakta snitt. Handtaget är tillverkat av vackert olivträ, vilket inte bara ger ett vackert grepp utan även ger en touch av naturlig elegans till din dukning.

Knivarna levereras i en låda i set om fyra stycken, vilket gör dem till en perfekt gåva såväl som ett elegant inslag på ditt eget middagsbord. För att bibehålla knivarnas optimala prestanda och handtagets kvalitet rekommenderas att du diskar dem för hand.

Sobrasada korkniv, buxbom
499 kr
Bagaren och Kocken

Sobrasada är korv från de Baleariska öarna och gjord på fläskkött och paprika. Denna lilla kniv från Pallarés är designad specifikt för att kunna skära upp denna typ av korv, men den passar naturligtvis även bra till annan korv, paté, mjuk och hård ost m.m. Kniven är lätt att underhålla och den bör diskas för hand. Därefter ska den torkas av direkt och förvaras på ett tort ställe.

Den lilla kniven har ett blad i rostfritt stål som mäter 10 cm. Det ergonomiska handtaget av trä ligger bekvämt i handen och mäter 9 cm. 

Stekplåt 25 x 34 cm
319 kr
Bagaren och Kocken
Pallarès stekbleck i kolstål är ett hantverk från Solsona, Katalonien. Rustika stekbleck för matlagning över öppen eld, på grillen, i ugnen och på gashällen.
Stekblecken är enkla att sköta och tål att användas mycket. Handdiska, torka & olja in! Blecken kommer över tiden att oxidera och utveckla en vacker patina.
 
Det knappa 100 år gamla företaget är det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona med en tradition daterat bak så långt som till 1600-talet. Med en kontinuerlig strävan efter högkvalitativa material och att de slipar varje kniv för hand, gör Pallarès till ett helt unikt företag med passion och kärlek i varje producerad produkt.  
 
Kolstål rostar, så låt aldrig plåten ligga i blöt. Torka av noga mellan varje användning. Tål ej att diskas i maskin.  
 
Mått:25 x 34 cm
by Garcima kolstålspanna, 28 cm
699 kr
Bagaren och Kocken

Mareld by Garcima kolstålspanna är en högkvalitativ stekpanna tillverkad i Spanien, ett land med en lång och stolt tradition av just kolstålspannor i olika former och storlekar. Kolstålspannan har i århundraden varit en del av spansk matlagningstradition och är än idag ett populärt val för både professionella kockar och hemmakockar. Pannorna är kända för sin tålighet, sin mångsidighet och sin förmåga för att ge jämn värmefördelning – en faktor som är särskilt avgörande för att uppnå ett perfekt stekresultat. Mareld by Garcima kolstålspanna finns i tre storlekar, med diameter på 24, 28 eller 32 centimeter.

För att ta hand om din kolstålspanna: diska den med hett vatten utan diskmedel, undvik ingredienser med hög syra och använd den regelbundet för att undvika att beläggningen torkar ut. Innan första användning behöver pannan brännas in, för att den ska få bästa möjliga rostsskydd och nonstick-egenskaper.

 

Classic 1891 Kockkniv 22 cm Röd
1750 kr
Bagaren och Kocken
Med ett 22 cm långt blad av svenskt rostfritt stål är kockkniven en pålitlig hjälpreda i köket. Knivbladet har ett integrerat fingerstopp, som hindrar fingrarna från att glida fram över det vassa bladet. Designen är noga genomtänkt och kniven har en utmärkt balans. Den avfasade spetsen bidrar dessutom ytterligare till säkerhetsaspekten, i och med att den förhindrar stickskador.
 
Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare.
 
Bladlängd: 22 cm
Färg på trähandtaget: Röd  
Kökskniv 9 cm, rostfritt stål/olivträ
450 kr
Bagaren och Kocken

Upplev kvalitet och hantverksskicklighet när det är som bäst med en kökskniv från spanska Pallarès. Den handgjorda kniven är en hyllning till traditionellt hantverk och modern funktionalitet, med ett blad i rostfritt stål som ger enastående prestanda och tålighet. Handtaget är tillverkat av vackert och robust olivträ, vilket ger ett bekvämt och säkert grepp under användning. För att bibehålla knivens kvalitet och livslängd rekommenderas att du diskar den för hand, så att bladet och handtaget förblir i optimalt skick.

Pallarès kökskniv finns i tre olika storlekar, så att du kan välja den perfekta kniven för varje behov i köket. Oavsett om du ska hacka grönsaker, skära kött eller hacka örter kommer den här kniven att vara ett oumbärligt verktyg i ditt kök.

Storleksguide:
Small — bladlängd 9 cm, totallängd 18 cm.
Medium – bladlängd 13 cm, totallängd 23,5 cm.
Large – bladlängd 16 cm, totallängd 27,6 cm.

Kansbol Dala Red Edition
445 kr
AstroSweden
Specialutgåva med knivfabrikens koordinater på knivbladet lyfter fram vår karaktäristiska Dala Red rödfärg och dess långa röda tråd genom historien. Det tog dem år att fullända de knivar de tillverkar idag och de tillverkas fortfarande i Mora, Sverige. För precis som du vet Morakniv att kvalitet inte tar några genvägar. Dala Red är en varumärkesskyddad färg från Morakniv. Pålitlig friluftskniv som kan användas i många olika utmanande situationer på ditt nästa äventyr. Utvecklad för jägaren och äventyraren har kniven exemplariska egenskaper för den som behöver ett säkert och robust verktyg nära till hands. Bladet av återvunnet svenskt rostfritt stål håller skärpan länge. Det är dessutom kompatibelt med tändstål. Det ergonomiska spolformade skaftet av polymer har ett mjukt friktionsgrepp, fingerskydd och ett 2,5 mm tjockt, profilslipat blad av återvunnet svenskt rostfritt stål, som ger både styrka och stabilitet i varje snitt och skär. Tack vare blad- och skaftkonstruktionen blir kniven optimal för att kunna arbeta säkert och effektivt i olika väderförhållanden under jaktens alla årstider. Knivslidan av polymer är symmetrisk vilket innebär att den passar både höger- och vänsterhänta samt har en läderstropp av svenskt vegetabiliskt garvat läder som enkelt kan fästas på bältet. Kansbol är det bästa av två världar. Flexibel som en lättviktskniv med styrkan av en mer robust modell. En verklig allroundkniv. Bladet är flåslipat för ökad precision och ryggslipningen gör att kniven kan användas med tändstål. Egenskaper - En allroundkniv flexibel som en lättviktskniv med styrkan av en mer robust modell - Bladet är flåslipat för ökad precision - Ryggen på bladet har slipats speciellt för användning med tändstål - Tändstål samt diamantbryne ingår Specifikation Bladtjocklek: 2,5 mm Bladlängd: 109 mm Totallängd: 250 mm Tillverkad i rostfritt stål Handtag av TPE-gummi Knivslida i Polymer Vikt 134 gram
Classic 1891 Skalkniv 8 cm Röd
850 kr
Bagaren och Kocken
Skalkniven med sitt 8 cm långa blad är en riktig mångsysslare: frukt, grönsaker, rotfrukter och andra tänkbara uppgifter som kräver sin precision. Dessutom är bladet tillverkat av svenskt rostfritt stål av högsta kvalitet, härdat enligt vårt hemliga företagsrecept i Mora.
 
Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare.
 
Bladlängd: 8 cm
Färg på trähandtaget: Röd
Kökskniv 15 cm
386 kr
Bagaren och Kocken

Kökskniv från Cook`n Bloom. En knivserie från Pallarès, som grundades 1917 av bröderna Lluis och Carles Pallarès Canal i norra Spanien.

Kniven har slipats för hand för bästa kvalitén på skärbladet. En tradition som har gått i arv i 100 år.

Kniven är handgjord i kolstål med ett träskaft av buxbom. Knivbladet har formen av ett lagerblad och kommer över tiden att oxidera och utveckla en vacker patina.

Materialet är i kolstål och träskaftet i buxbom. Måttet på knivbladet är 15 cm.

Handdiska och torka av kniven med en torr handduk samt förvara kniven på en torr plats.

Kolstål rostar, låt aldrig kniven ligga i blöt. Torka noga mellan varje användning. Tål ej att diskas i maskin. Behöver skärpas ofta, men lätt att få vass igen.

Pallarès ledord är Tradition Passion och Stolthet.

 

Lyonnaise stekpanneset, 28 cm & 20 cm
998 kr
Bagaren och Kocken

Det här är två perfekta stekpannor för dig som är på jakt efter köksutrustning som ska hålla i många år. I setet ingår en stekpanna med diameter på 28 cm respektive 20 cm. De är båda tillverkade i kolstål och återfinns ofta i professionella franska kök. Man kan säga att de motsvarar gjutjärnspannor, som är vanligare i Skandinavien, men en betydande fördel är att pannor i kolstål inte väger lika mycket. De är smidiga att använda och blir bara bättre och bättre med tiden. Du rengör dem enkelt med några droppar diskmedel och varmt vatten. Diska inte pannorna i diskmaskin.

Kolstål avger järn i maten när den används, vilket ger dig en naturligt järnberikad mat. De tål också att användas på induktionshällar men du bör vara försiktig med värmen. Värmer du upp pannan för snabbt finns det nämligen risk för att den slår sig. Häll heller aldrig kallt vatten direkt i den varma pannan. Innan du använder stekpannan första gången är det viktigt att du steker in den:
Rengör pannan med mycket varmt vatten. Häll ca 1 mm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter. Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper. Nu är pannan klar för användning.

Grönsaks- & Skalkniv Spetsig 10 cm Nylonhandtag Grön
226 kr
Bagaren och Kocken

Skalkniv spetsig med grönt nylonskaft, bladlängd 10 cm.

En smidig skalkniv för den som vill ha en högklassig kniv i köket. Ett bra komplement till de stora kockknivarna i kökslådan. Kniven lyser upp vardagen med färgglatt skaft i en skön grön nyans.

Tål maskindisk men handdisk rekommenderas. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd. 

Victorinox Swiss Classic är en serie knivar och köksredskap av klassiskt snitt och snygg finish. Knivbladen i rostfritt stål håller hög kvalité, har god skärpa och är lättslipade. Handtagen som är ergonomiska med nylonskaft i skön kvalitet, ger bra knivar i köket till ett bra pris.

Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable". 

Les Forgés brödkniv
1529 kr
Bagaren och Kocken

En brödkniv med en super läcker kvalitet. Den skär lätt igenom ditt läckra bröd oavsett om det är ljust eller grovt. Den är tillverkad av hållbart rostfritt stål och med ett handtag av trä. Detta ger kniven en lång hållbarhet och skärpa.

by Garcima kolstålspanna, 24 cm
449 kr
Bagaren och Kocken

Mareld by Garcima kolstålspanna är en högkvalitativ stekpanna tillverkad i Spanien, ett land med en lång och stolt tradition av just kolstålspannor i olika former och storlekar. Kolstålspannan har i århundraden varit en del av spansk matlagningstradition och är än idag ett populärt val för både professionella kockar och hemmakockar. Pannorna är kända för sin tålighet, sin mångsidighet och sin förmåga för att ge jämn värmefördelning – en faktor som är särskilt avgörande för att uppnå ett perfekt stekresultat. Mareld by Garcima kolstålspanna finns i tre storlekar, med diameter på 24, 28 eller 32 centimeter.

För att ta hand om din kolstålspanna: diska den med hett vatten utan diskmedel, undvik ingredienser med hög syra och använd den regelbundet för att undvika att beläggningen torkar ut. Innan första användning behöver pannan brännas in, för att den ska få bästa möjliga rostsskydd och nonstick-egenskaper.

 

Stekplåt 20 x 25 cm
289 kr
Bagaren och Kocken
Pallarès stekbleck i kolstål är ett hantverk från Solsona, Katalonien. Rustika stekbleck för matlagning över öppen eld, på grillen, i ugnen och på gashällen.
Stekblecken är enkla att sköta och tål att användas mycket. Handdiska, torka & olja in! Blecken kommer över tiden att oxidera och utveckla en vacker patina.
 
Det knappa 100 år gamla företaget är det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona med en tradition daterat bak så långt som till 1600-talet. Med en kontinuerlig strävan efter högkvalitativa material och att de slipar varje kniv för hand, gör Pallarès till ett helt unikt företag med passion och kärlek i varje producerad produkt.  
 
Kolstål rostar, så låt aldrig plåten ligga i blöt. Torka av noga mellan varje användning. Tål ej att diskas i maskin.  
 
Mått: 20 x 25 cm
by Garcima kolstålspanna, 32 cm
799 kr
Bagaren och Kocken

Mareld by Garcima kolstålspanna är en högkvalitativ stekpanna tillverkad i Spanien, ett land med en lång och stolt tradition av just kolstålspannor i olika former och storlekar. Kolstålspannan har i århundraden varit en del av spansk matlagningstradition och är än idag ett populärt val för både professionella kockar och hemmakockar. Pannorna är kända för sin tålighet, sin mångsidighet och sin förmåga för att ge jämn värmefördelning – en faktor som är särskilt avgörande för att uppnå ett perfekt stekresultat. Mareld by Garcima kolstålspanna finns i tre storlekar, med diameter på 24, 28 eller 32 centimeter.

För att ta hand om din kolstålspanna: diska den med hett vatten utan diskmedel, undvik ingredienser med hög syra och använd den regelbundet för att undvika att beläggningen torkar ut. Innan första användning behöver pannan brännas in, för att den ska få bästa möjliga rostsskydd och nonstick-egenskaper.

 

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.