Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
Lilie grytunderlägg 23 cm, white truffle

Detta eleganta grytunderlägg från Staub är tillverkat i gjutjärn och har en vacker liljedesign. Det skyddar bordet från värme och blir en fin detalj på middagsbordet. Finns i flera färger för att matcha din stil.

602 kr

Köksredskap
Grytunderlägg
Bordsunderlägg
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
24/12 To Go termosflaska, 0,5 liter, golden sand
214 kr
Bagaren och Kocken

Stilren termosflaska med skruvlock från Eva Solo. Tack vare flaskans smarta konstruktion håller den både varma och kalla temperaturer länge – kalla temperaturer i upp till 24 timmar, och varma temperaturer i upp till 12 timmar. Skruvocket är helt tätslutande, så att du kan ha flaskan i väskan utan problem, och flaskan har en integrerad rem som gör den enkel att ta med sig. 

Flaskan är tillverkad av rostfritt stål, som håller för långvarig användning och är tåligt mot slitage. Den rymmer 0,5 liter, är 19,5 centimeter hög och har en diameter på 7,4 centimeter. Tål att diskas i maskin.

Rund Gryta 26 cm 5,2 liter Grenadine
2619 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta grenadine 26 cm, 5,2 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
 
Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
 
Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
 
Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
 
Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
 
Skötselråd
Handdisk rekommenderas
 
Bra att veta
Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Rund Gryta 30 cm 8,35 liter Svart
2999 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta svart 30 cm, 8,35 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
 
Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
 
Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
 
Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
 
Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
 
Skötselråd
Handdisk rekommenderas
 
Bra att veta
Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Rund Gryta 24 cm 3,8 liter Svart
2170 kr
Bagaren och Kocken
Staub rund gryta 24 cm svart, rymmer 3,8 liter
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
- Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
- Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
- Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
- Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
- Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
- Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
- Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
Designer
- Staub
Skötselråd
- Handdisk rekommenderas
Bra att veta
- Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Rund Gryta 28 cm 6,7 liter Grenadine
2799 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta i färgen grenadine 28 cm, 6,7 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
 
Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
 
Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
 
Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
 
Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
 
Skötselråd
Handdisk rekommenderas
 
Bra att veta
Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Rund Gryta 22 cm 2,6 liter Svart
1912 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta svart, rymmer 2,6 liter, 22 cm i diameter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
 
-Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
 
-Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
-Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
 
-Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
-Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
-Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
-Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
 
Designer
-Staub
 
Skötselråd
-Handdisk rekommenderas
 
Bra att veta
-Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Rund Gryta 26 cm 5,2 liter Basilikagrön
2849 kr
Bagaren och Kocken

Staub- En smak för kvalité

Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation. Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.

 

 

Staubs unika gjutjärnsgrytor

 

Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 

 

Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!

 

Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 

 

Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 

 

Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 

 

Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 

 

Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 

 

Skötselråd

Handdisk rekommenderas

 

Bra att veta

Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 

Rund Gryta 24 cm 3,8 liter Grafit
1999 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta grafitgrå 24 cm, 3,8 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
- Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
- Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
- Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
- Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
- Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
- Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
- Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
Designer
- Staub
Skötselråd
- Handdisk rekommenderas
Bra att veta
- Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Gjutjärnsgryta 24 cm, eukalyptus
2599 kr
Bagaren och Kocken

Med Staub gjutjärnsgryta får du ett kokkärl som passar perfekt för att laga läckra familjemiddagar av färska ingredienser. Den finns i flera färger och levereras med ett matchande lock, som ger optimal värmefördelning och möjliggör en snabbare tillagning av till exempel kött. Grytan rymmer 3,8 liter och har en diameter på 24 centimeter – perfekt för vardagsmiddagar eller som huvudrätt på middagsbjudningen. Den är emaljerad på utsidan och har en grov struktur på insidan, vilket skapar tusentals mikrogrillpunkter som ger läckra rostningsaromer under tillagningen. Grytan är mycket tålig och blir faktiskt bättre för varje gång den används – en kvalitetsprodukt som kan gå i arv till nästa generation.

Gjutjärnsmaterialet i grytan fördelar värmen jämnt och behåller den länge. Det tättslutande Aroma Rain-locket har en speciell struktur som säkerställer att avdunstad fukt droppar tillbaka, vilket ger ett saftigt kött och mjuka grönsaker. Den är inte bara lämplig för alla typer av grytor och grillat kött, utan passar även perfekt för att baka ett gott runt bröd. Locket håller då kvar ångan, vilket ger brödet en mjuk insida med ett riktigt krispig och god skorpa.

Grytan kan användas på alla typer av hällar samt i ugnen. Den tål temperaturer från -20°C till 250°C men behöver värmas upp långsamt, så se till att hantera den varsamt. Använd ugnshanskar och ett underlägg när du hanterar grytan eftersom den blir mycket varm. Det är även bäst att använda trä- eller silikonredskap för att undvika repor. Grytan tål maskindisk, men handdisk rekommenderas.

Rund Gryta 30 cm 8,35 liter Blå
4297 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta blå 30 cm, 8,35 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
 
Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
 
Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
 
Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
 
Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
 
Skötselråd
Handdisk rekommenderas
 
Bra att veta
Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
La Cocotte Oval Gryta Svart 23 cm 2,35 l
2185 kr
Bagaren och Kocken

Laga utsökta grytor, stekar och mycket mer med denna snygga gryta från franska Staub! Det är enkelt att förälska sig i den stilfulla designen med sin klassiska svarta färg. Grytan fungerar både för tillagning och som behållare vid servering. Staub erbjuder mångsidiga köksverktyg för varje hem! 

 

Hemligheten bakom grytan är den unika konstruktionen. Staub använder sig av en kolhaltig bindning mellan gjutjärnet och emaljbeläggningen. Eftersom emaljen huvudsakligen består av glas leder den värme på ett imponerande sätt. Värmen fördelas snabbt och jämnt över din mat. På undersidan av locket finner vi ett antal knoppar. Dessa fångar upp ånga för att sedan fördela den över maten. Detta höjer matens smak ytterligare! Grytan finns i olika praktiska storlekar. 

 

Specifikationer: 

- Material: Gjutjärn
- Färg: Svart
- Fungerar på olika typer av spisar, inklusive induktion.
- Kan användas i ugn.
- Speciell knoppstruktur i locket med "regn"-effekt för bättre matlagning.
- Inre svart emalj som ej missfärgas. 
- Ideal för både matlagning och servering.
- Bredd: 18 cm
- Längd: 29,5 cm
- Höjd: 14,1 cm
- Höjd utan lock: 9,6 cm
- Diameter: 23 cm
- Bottens diameter: 19,7 cm
- Vikt: 3,36 kg
- Kapacitet: 2,35 L 

Twister gjutjärnsgryta 24 cm, white truffle
2995 kr
Bagaren och Kocken

Staub Twister gjutjärnsgryta är det perfekta valet för både matlagning och servering, med en vacker 3D-relief-design på utsidan som är inspirerad av klassiker från mitten av århundradet. De sammanflätade linjerna bildar ett geometriskt mönster som förlängs mot kanten och framhävs av emaljeringens tvåtonseffekt – en självklar mittpunkt på bordet som passar perfekt när du serverar grytor och andra läckra huvudrätter.

Gjutjärnsgrytan rymmer 4 liter, vilket gör den perfekt såväl för familjemiddagar som för att servera huvudrätten på middagsbjudningen. Ett självklart val när du kokar grytor, lagar rätter i ugnen eller varför inte när du vill baka surdegsbröd med riktigt krispig och läcker skorpa? Kan diskas i diskmaskin, men handdisk rekommenderas för att bevara grytan på bästa sätt.

Rund Gryta 30 cm 8,35 liter Röd
2699 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta röd 30 cm, 8,35 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
 
Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
 
Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
 
Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
 
Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
 
Skötselråd
Handdisk rekommenderas
 
Bra att veta
Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Staub Gjutjärnsgryta 24 cm, salviagrön
2035 kr
Bagaren och Kocken
Med Staub gjutjärnsgryta får du ett kokkärl som passar perfekt för att laga läckra familjemiddagar av färska ingredienser. Den finns i flera färger och levereras med ett matchande lock, som ger optimal värmefördelning och möjliggör en snabbare tillagning av till exempel kött. Grytan rymmer 3,8 liter och har en diameter på 24 centimeter – perfekt för vardagsmiddagar eller som huvudrätt på middagsbjudningen. Den är emaljerad på utsidan och har en grov struktur på insidan, vilket skapar tusentals mikrogrillpunkter som ger läckra rostningsaromer under tillagningen. Grytan är mycket tålig och blir faktiskt bättre för varje gång den används – en kvalitetsprodukt som kan gå i arv till nästa generation. Gjutjärnsmaterialet i grytan fördelar värmen jämnt och behåller den länge. Det tättslutande Aroma Rain-locket har en speciell struktur som säkerställer att avdunstad fukt droppar tillbaka, vilket ger ett saftigt kött och mjuka grönsaker. Den är inte bara lämplig för alla typer av grytor och grillat kött, utan passar även perfekt för att baka ett gott runt bröd. Locket håller då kvar ångan, vilket ger brödet en mjuk insida med ett riktigt krispig och god skorpa. Grytan kan användas på alla typer av hällar samt i ugnen. Den tål temperaturer från -20°C till 250°C men behöver värmas upp långsamt, så se till att hantera den varsamt. Använd ugnshanskar och ett underlägg när du hanterar grytan eftersom den blir mycket varm. Det är även bäst att använda trä- eller silikonredskap för att undvika repor. Grytan tål maskindisk, men handdisk rekommenderas.
La Cocotte gjutjärnsgryta 4,8 liter, white truffle
2474 kr
Bagaren och Kocken

Tillaga stora portioner i den höga grytan från Staub, tillverkad i gjutjärn med emalj. La Cocotte är en gryta som kombinerar fördelarna med gjutjärn och emalj av hög kvalitet, så att snabbt uppnår jämn värmefördelning och därmed optimala matlagningsresultat. Den mångsidiga grytan är 3 cm högre än den klassiska Cocotte, vilket ger den en kapacitet på 4,8 liter samt en diameter på 24 cm.

Den slanka formen gör grytan lätt att förvara och det praktiska locket ser till att stigande ånga samlas upp och faller tillbaka ner på maten, vilket bidrar till ett mört och otroligt smakrikt resultat. Därutöver tål grytan användning i ugn på upp till 482°C - dock bara upp till 260°C med lock. Den mångsidiga Cocotte kan användas på alla typer av spisar, inkl. induktion. Dessutom tål den maskindisk, även om vi rekommenderar handdisk.

Rund Gryta 28 cm 6,7 liter Grafitgrå
2821 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta grafitgrå 28 cm, 6,7 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
 
Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
 
Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
 
Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
 
Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
 
Skötselråd
Handdisk rekommenderas
 
Bra att veta
Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.