
Denna röda gjutjärnsgryta från Staub är perfekt för långkok och andra maträtter som kräver jämn värme. Grytan är tillverkad i emaljerat gjutjärn och har ett tättslutande lock som bevarar fukt och smak. En investering för den seriösa hemmakocken.



Att laga mat i en gjutjärnsgryta ger dig oräkneliga möjligheter i köket. Laga smakrika grytor, stek kött eller baka bröd – gjutjärnsgrytan kommer väl till pass, eftersom du kan slutföra tillagningen i ugnen. Staub gjutjärnsgryta med lock finns i flera fina färger och ger dig optimal värmefördelning, samtidigt som emaljbeläggningen ser till att ingenting fastnar i botten. Den rymmer hela 5,8 liter och har en diameter på 26 centimeter, så att du har gott om utrymme för att laga mat åt många eller förbereda storkok till matlådor.
Du kommer att märka att det finns många användningsområden för grytan och det medföljande Aroma Rain-locket. Locket ser till att avdunstad fukt släpps tillbaka in i maten, för ett otroligt mört, saftigt och smakrikt resultat. Perfekt när du vill ugnssteka en köttbit med vitlök, salvia och rosmarin, eller när du vill baka ett gott bröd med mjukt innanmäte och krispig skorpa.
Gjutjärnsgrytan kan användas på alla typer av hällar samt i ugnen. Den tål temperaturer från -20°C till 250°C men behöver värmas upp långsamt, så se till att hantera den varsamt. Använd ugnshandskar och ett underlägg, eftersom grytan blir mycket varm. Trä- eller silikonredskap rekommenderas för att undvika repor. Grytan tål maskindisk, men handdisk rekommenderas.



Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.
Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.
En santokukniv är en japansk klassisk kockkniv som är allround och fungerar bra till mycket. Ordet santoku betyder ungefär "tre uppgifter", och innebär att det är en kniv som är gjord för att strimla, tärna och skära. Santokuknivar är dugliga när det gäller både kött, fågel, grönsaker och fisk.










Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.