Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
Munkpanna 9 Hål Gjutjärn

Med denna munkpanna i gjutjärn kan du enkelt baka egna munkar hemma. Pannan är tillverkad i emaljerad gjutjärn och kan användas på alla typer av värmekällor, inklusive ugnen. Förutom munkar kan du även använda pannan till att göra frikadeller, muffins eller falafel.

379 kr

Köksredskap
Gjutjärnspannor
Pannkakspannor
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Stekpanna Svart, Ø 20x4 cm.
362 kr
Bagaren och Kocken

Med en Holm stekpanna som denna är du säkrad en god panna, som tack vare dess kraftiga botten på 4 mm. ger dig en bra värmefördelning. Den kan användas på alla värmekällor, även induktion, och den tål ugn upp till 260 grader.

Den har en 2-lagers non-stick beläggning, som stekpannan har invändigt och gör att det är lätt som en lek att rengöra den efter användning. Det rekommenderas att använda redskap i trä eller plast så uppnår du längre hållbarhet.

 

Stekpanna 28 cm Valnötshandtag
862 kr
Bagaren och Kocken
Valnöt är en traditionellt designad produktserie som knyter samman dåtid och nutid, gjutjärnsprodukterna passar i såväl moderna som rustika miljöer och med sitt exklusiva handtag i valnötsträ får man en gjutjärnspanna med extra känsla av lyx.
 
Skeppshult Valnöt Stekpanna 28 cm med valnötshandtag och öra i gjutjärn.
Vikt 2,8 kg
Stekpannan bör inte användas i ugnen p g a handtaget i trä. 
 
Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Skötselråd:
- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.
Pannkakspanna Gjutjärn 23 cm Trähandtag
769 kr
Bagaren och Kocken

Pannkakspanna från Skeppshult 23 cm med trähandtag.

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.

- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost. 

Gjutjärnspanna
765 kr
Bagaren och Kocken

Mångsidig gjutjärnspanna från Muurikka som är utrustad med sektioner, vilka gör det möjligt att tillaga flera olika råvaror samtidigt, utan att de kommer i kontakt med varandra. Pannan är särskilt bra till användning över öppen eld, gasbrännare eller på elektrisk grill. Den smarta pannan är tillverkad i gjutjärn av hög kvalitet och mäter 43 cm i diameter.

Tack vare den unika designen kan du tillaga middagens huvudingredienser på den stora sektionen, medan du tillagar tillbehör på den mindre. Gjutjärnspannan har överlägsna stekegenskaper samt en hög värmekapacitet, som gör att pannan upprätthåller en bra temperatur. Därutöver ingår en praktisk och stilren förvaringsväska som skyddar pannan när den inte används.

Stekpanna 24 cm Valnötshandtag
777 kr
Bagaren och Kocken
Valnöt är en traditionellt designad produktserie som knyter samman dåtid och nutid, gjutjärnsprodukterna passar i såväl moderna som rustika miljöer och med sitt exklusiva handtag i valnötsträ får man en gjutjärnspanna i sober elegans som "tuffar på och gör jobbet".
 
Skeppshult Valnöt Stekpanna 24 cm med valnötshandtag och öra i gjutjärn.
Vikt 2,45 kg
Stekpannan bör inte användas i ugnen p g a handtaget i trä. 
 
Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Österlen. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett s k Natural Non-Stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Skötselråd:
- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost. 
Munkpanna 20 cm.
499 kr
Bagaren och Kocken

Gör hemlagade äppelskivor och gör julen till något speciellt i år. Munkpannan från Kitchen Craft kan göra sju äppelskivor åt gången, så du kan bjuda in dina närmaste på äppelskivor serverande med florsocker och sylt - perfekt till en kall december eftermiddag.

Stekpannan är tillverkad av gjutjärn, vilket ger en jämn värmefördelning så att du kan göra perfekta äppelskivor varje gång. Du kan också vara kreativ och fylla de små, runda pannkakorna med choklad, marmelad eller något helt annat. Munkpannan är 20 cm. i diameter och är en perfekt gåva till något som älskar att göra julen till något speciellt.

Egg gjutjärnspanna, handtag i bok
799 kr
Bagaren och Kocken

En gjutjärnspanna har en naturlig non-stick beläggning som är skapad av samma typ av fett som du annars använder för matlagning. Att använda gjutjärn är ett hälsosamt sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du lagar. Här får du en specialgjord panna avsedd för att steka ägg – men den är även bra till pannkakor och mycket mer. Vikt 2 kilo.

Carl Victor gjutjärnspannor och kastruller kan användas på alla typer av spisar, inklusive induktion. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor bränns redan i vegetabilisk olja vid 400°C och är därför redo att användas. Tillverkade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek, de är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda frukostminnen i många år framöver.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Munkpanna Gjutjärn
719 kr
Bagaren och Kocken

En härlig gjutjärnsform för munkar, kakor, biskvier, desserter och cupcakes. Tack vare gjutjärnets fantastiska värmefördelning får bakverken en härligt krispig gyllenbrun yta. 

Pannan levereras instekt och färdig att användas. 

Material: Gjutjärn.
Längd: 32,7 cm.
Bredd: 28,75 cm.
Höjd: 2,85 cm.
Diameter Formar: 8,4 cm.

Skötselråd
- Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.

Hjälp! Min panna har rostat!?!
När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan). 

Hur steker man in en produkt?
- Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel.
- Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja (Eller din favoritolja) och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan.
- Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan. 
- Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.

Gjutjärnsform 33 x 24 cm
499 kr
Bagaren och Kocken

Essentials gjutjärnspanna på 33x24 cm kombinerar effektiv värmefördelning och hållbarhet för att ge jämna tillagningsresultat. Gjutjärnets naturliga förmåga att hålla värmen gör pannan idealisk för rätter som kräver precis och stabil värme, så att dina ingredienser tillagas perfekt. Denna variant är matt emaljerad, vilket gör den enkel att använda och rengöra samt ger ett professionellt matlagningsresultat. Pannan tål upp till 300 °C i ugnen och fungerar på alla spishällar, inklusive induktion, samt på grillen – perfekt för biffar, bakade rotfrukter och krämiga gratänger. Essentials gjutjärnspanna är det mångsidiga och pålitliga köksredskapet som tar din matlagning till nästa nivå.

Gjutjärnspanna med trähandtag
229 kr
Bagaren och Kocken

Mustangs gjutjärnspanna är ett robust och pålitligt val för matlagning både inomhus och utomhus. Med en diameter på 23 cm är den perfekt för allt från saftiga biffar till delikata grönsaker. Den matta emaljeringen på gjutjärnet ger en jämn värmefördelning och bevarar smakerna på ett utmärkt sätt.

Det långa träskaftet på 30 cm ger ett bekvämt och säkert grepp, även när du lagar mat över öppen eld. Skaftet är utrustat med en praktisk upphängningsring, så att du enkelt kan hänga upp pannan när den inte används.

Pannan är idealisk för alla som söker kvalitet och funktionalitet för matlagning utomhus, men den är också lika praktisk hemma i köket. Med rätt skötsel blir Mustangs gjutjärnspanna ett tidlöst verktyg som du kan lita på i många år framöver.

Gjutjärnspanna 26 cm
399 kr
Bagaren och Kocken

Essentials gjutjärnspanna, tillgänglig i 26 cm och 30 cm i diameter, är det perfekta valet för mångsidig matlagning, oavsett om du tillagar kött, grönsaker, pannkakor eller sås. Gjutjärnets utmärkta värmefördelning säkerställer att värmen sprids jämnt över hela ytan, vilket ger perfekta och enhetliga resultat varje gång. Pannan håller värmen länge, vilket gör den idealisk för både stekning och långkok.

Den mattlackade ytan gör pannan lätt att använda och rengöra samtidigt som den garanterar fantastiska stekresultat varje gång. Essentials gjutjärnspanna kan användas på alla typer av spishällar, inklusive induktion, och tål ugnstemperaturer upp till 300 °C. Den är även lämplig för användning på grillen, vilket ger extra flexibilitet och hållbarhet i köket.

Med Essentials gjutjärnspanna får du en slitstark och funktionell panna som gör det enkelt att skapa jämnt tillagade måltider, oavsett vad du lagar. Lägg till ett professionellt verktyg i ditt kök som gör vardagsmatlagningen till ett nöje.

Ministekpanna 10 cm, gjutjärn
159 kr
Bagaren och Kocken

Praktisk ministekpanna i svart gjutjärn från HOLM, 10 centimeter i diameter. Pannan är tillverkad av gjutjärn med en rå yta. Vid användning på glashäll behöver du därför se till att lyfta pannan när du flyttar den och inte skjuta den fram och tillbaka på spisen. Gjutjärn är ett bra material vid stekning, eftersom det behåller och fördelar värme jämnt och effektivt. Det är dock mindre lämpligt för sura livsmedel, till exempel tomater och citronsaft. Passar alla värmehällar inklusive induktion. Kan även användas i ugnen och på grillen (ej underlägget i trä).

Stekpanna till öppen eld
559 kr
Bagaren och Kocken

Denna stekpanna från Muurikka är perfekt till användning över eld tack vare det långa handtaget som är vikbart. Samtidigt är handtaget ergonomiskt och tillverkat av trä. Stekpannan är perfekt till användning över eld när du är ute i det fria. Själva pannan är tillverkad i kolstål, vilket består av ca 99 % järn. Med en järnpanna är det särskilt viktigt med bra underhåll, och om detta göra korrekt kommer pannan få non-stick egenskaper över tid.

Därutöver kan du utan bekymmer använda metallredskap i pannan, till skillnad från pannor med traditionell non-stick beläggning. Vi rekommenderar att du använder Muurikka Silava stekfett i pannan. Järnpannan mäter 24 cm i diameter och det vikbara handtaget mäter 40 cm på längden.

Munkpanna, gjutjärn
735 kr
Bagaren och Kocken

Praktisk munkpanna i gjutjärn från Lodge, utmärkt för att tillaga munkar, kakor, biskvier, cupcakes och andra desserter. Gjutjärnet ger dig en otrolig värmefördelning, vilket ger dina bakverk en jämn tillagning med krispig gyllenbrun yta. Pannan levereras inbränd och är färdig att användas. Den är 32,7 centimeter lång, 28,8 centimeter bred och 2,9 centimeter hög. Formarna har en diameter på 8,4 centimeter.

Diska formen för hand med varmt vatten utan diskmedel. Torka den ordentligt torr efter rengöring. Om du vill kan du avsluta med att spraya eller smörja in den med vegetabilisk olja och torka med hushållspapper för att lämna ett tunt lager olja.

Holm Brasserie stekpanna 20 Cm, svart
399 kr
Bagaren och Kocken

Brasserie-stekpannan på 20 cm från Holm kombinerar elegant estetik med praktisk funktionalitet – och blir snabbt en favorit i köket. Den är tillverkad i aluminium för optimal värmefördelning och har en slitstark, keramisk non-stick-beläggning som ger jämn stekyta och enkel rengöring.

Den svarta utsidan tillsammans med de matta, mässingsfärgade handtagen ger pannan ett sofistikerat uttryck som passar lika bra i moderna som i mer traditionella kök. Pannan fungerar på alla typer av värmekällor, inklusive induktion, och tål ugnsvärme upp till 220 °C – vilket ger dig stor flexibilitet i matlagningen.

Holm rekommenderar att du använder redskap i plast eller trä för att bevara beläggningen på bästa sätt. Stekpannan tål inte maskindisk utan bör rengöras för hand med varmt vatten och milt diskmedel. Glöm inte att diska pannan innan du använder den för första gången.

Brasserie-serien är skapad för dig som vill ha både stil och kvalitet i vardagen – med köksredskap som gör matlagningen enklare och mer inspirerande.

Holm Brasserie stekpanna 28 cm, svart
549 kr
Bagaren och Kocken

Brasserie-stekpannan på 28 cm från Holm kombinerar elegant estetik med praktisk funktionalitet – och blir snabbt en favorit i köket. Den är tillverkad i aluminium för optimal värmefördelning och har en slitstark, keramisk non-stick-beläggning som ger jämn stekyta och enkel rengöring.

Den svarta utsidan tillsammans med de matta, mässingsfärgade handtagen ger pannan ett sofistikerat uttryck som passar lika bra i moderna som traditionella kök. Pannan fungerar på alla typer av värmekällor, inklusive induktion, och tål ugnsvärme upp till 220 °C – vilket ger dig stor flexibilitet i matlagningen.

Holm rekommenderar att använda redskap i plast eller trä för att bevara beläggningen på bästa sätt. Stekpannan tål inte maskindisk utan bör diskas för hand med varmt vatten och milt diskmedel. Kom ihåg att diska pannan innan första användning.

Brasserie-serien är skapad för dig som vill ha både stil och kvalitet i vardagen – med köksredskap som gör matlagningen både enklare och mer inspirerande.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.