
Global G-45 är ett keramiskt strykstål som hjälper dig att underhålla dina knivar och bevara deras skärpa. Genom att regelbundet använda strykstålet kan du förlänga livslängden på dina knivar och säkerställa att de alltid är redo för användning. Det är ett viktigt verktyg för alla som värdesätter sina knivar.

Helsmidd skalkniv 8cm
En skalkniv från Global med ett långt skaft med Globals stilbildande prickar på. Skalkniven är smidd i ett helt stycke vilket ger den en helt annan balans än Globalknivar som blivit smidda i flera stycken. Denna skalkniv är perfekt för det så kallade finliret på skärbrädan. Små detaljer som kräver en fast hand och en skön kniv.
Bladets längd: 8 cm

G42 knivlisten från Global är perfekt att ha när det kommer till att hålla ordning på dina dyrbara knivar. Listen är tillverkad i kvalitetsstål, vilket ser till att den håller absolut högsta kvalité och den har Globals karakteristiska design. Du får därför en praktisk och stilren lösning som du kommer älska.

Global GS-25 stekspaden är tillverkad i rostfritt stål av högsta kvalité, vilket också innebär att dess hållbarhet är i topp. Stekspaden har en ergonomisk design som garanterar en optimal användarvänlighet. Den är både stilren och tidlös och passar utmärkt i såväl klassiska som moderna hem.

Ge dina knivar nytt liv med Globals utbytbara sliphjul till våtslip G-913/SB. Setet innehåller tre hjul med olika grovlekar: grov (kornstorlek 120), medelgrov (240) och fin (600), vilket ger dig full kontroll över hela slipprocessen – från återställning av slitna blad till finjustering av eggen.
Det här sliphjulssetet är perfekt för dig som vill bevara skärpan i dina knivar på ett professionellt och skonsamt sätt. Hjulen byts enkelt ut och gör det möjligt att anpassa slipningen efter knivens behov och användningsområde. Oavsett om du slipar köksknivar till vardagsbruk eller finare blad till specialuppgifter får du ett resultat som håller.
Ett måste i köket för den som värderar skärpa, precision och lång livslängd på sina verktyg.

Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö.
Rostfritt stål med diamantpulver. Handtag i rostfritt stål.
Förutom Globals fantastiska knivar så ingår även en mängd andra produkter i Globals breda sortiment, i detta finner vi bland annat en hel del slipverktyg. Det finns många olika sätt att slipa och skärpa sina knivar, du kan antingen använda en keramisk skärpstav, en diamatskärpstav eller varför inte slipa knivarna traditionellt mot en sten? Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.

Se till att alltid ha skarpa knivar redo för användning tack vare detta keramiska brynstål från tyska Wüsthof. Den hårda keramiska stången passar särskilt bra till slipning av knivens egg, och du säkrar en ytterst skarp kniv. Hitta bara rätt vinkel för att snabbt och smidigt slipa dina knivar.
Det keramiska brynstålet har en europeisk grovhet på 360 och en japansk grovhet på 800. Förutom att göra knivarna skarpare kan stålet även polera knivbladets kanter. Brynstålet har också ett ergonomiskt handtag med ett praktiskt hål för upphängning, och ligger stabilt i handen. Livstidsgaranti ingår.

Vill du ha en kniv som klarar allt? Då är Global Allkniv 11,5 cm ett utmärkt val. Den här kniven är tillverkad i Japan av högkvalitativt rostfritt stål som håller skärpan länge. Kniven har ett ergonomiskt handtag med svarta prickar som ger ett bra grepp och en balanserad vikt. Den raka kniven är idealisk för att skära tunna skivor av kött, fisk eller ost. Du kommer att uppskatta den smidiga och flexibla klingan som gör det lätt att följa konturerna av det du skär.
Global är ett välkänt varumärke som erbjuder en bred och kvalitativ serie av knivar för alla behov. Global Classic är den mest populära serien som har en elegant och tidlös design. I serien finns även andra redskap och tillbehör som hjälper dig att hålla dina knivar i toppskick. För att förlänga livslängden på din Global Allkniv 11,5 cm rekommenderar vi att du handdiskar den och slipar den regelbundet med en keramisk bryne eller en diamantbryne.
Passa på att köpa fler knivar från Global och komplettera din samling med de bästa knivarna på marknaden. Varför inte unna dig själv en Global Allkniv 11,5 cm idag?

Våtslip från Global med 2 hjul. Ett fint och ett lite grövre för snabb och effektiv slipning.
Fyll behållaren med vatten och stäng locket, sen är det bara att börja slipa. Dra några enkla drag med kniven i det båda hjulen och ens kniv blir som ny.
Material: Keramiska sliphjul med axlar i stål.
Handtaget är av plast och har inlägg av rostfritt stål.

En uppsättning av de mest användbara köksknivarna från Global. De är tillverkade i Japan och är kända för att behålla sin skärpa under lång tid. De är estetiskt tilltalande, hållbara, arbetsbesparande och är därför ofta professionella kockars favoriter. Det här är "Bagarens bästa val", men också ett suveränt val för hemkocken, grillmästaren, sushimakaren och den konstnärliga matskaparen.
Knivarna från Global är tillverkade av det särskilt hårda och rostfria stålet Cromova 18. Även om de är anpassade för olika ändamål består de flesta Global-knivar av två smidda, hamrade handtagshalvor och ett rullat eller smidd blad. Delarna svetsas sedan ihop och handtaget fylls med lite sand, vilket är ett traditionellt japanskt sätt att skapa exakta och hållbara knivar med perfekt balans i handen. De mindre knivarna är ofta gjorda av bara ett stycke stål, vilket gör att de känns som en förlängning av handen.
Handtaget på alla Global knivar är ergonomiskt anpassat för ett säkert grepp, vilket ger optimal prestanda och full kontroll över eggen. De små prickarna är inte bara Globals karaktäristiska design, utan har en funktion. De är egentligen små konkava paraboler, som är avsedda att låta värmestrålningen som utvecklas i handen spridas och skapa en isolerande luftficka mellan handtaget och handen. Det gör att handtaget inte känns så kallt och inte blir så svettigt att kniven glider ur handen. Här har varje detalj noga övervägts för en optimal, lätt och lyxig matlagningsupplevelse.
Setet består av fem knivar:
Knivarna från Global är indelade i serier, där G står för de största knivarna, GS för Global Small, medan GF står för Global Forged, vilket innebär att de är smidda av ett stycke stål, från bladets spets till änden av handtaget. GSF står för Global Small Forged. Läs nedan för specifikationer för varje enskild kniv.
De håller längst när du diskar dem för hand efter användning och torkar dem torr. Diskmaskinen kommer att göra stålet matt och förstöra dem med tiden även om de är gjorda av ett mycket hållbart material.

Global knivlisten hjälper dig att hålla ordning på dina dyrbara Global knivar. Listen är tillverkad av blankt stål i hög kvalitet. Med Global knivlisten får du ett praktiskt redskap som även är elegant - precis som dina Global knivar. Ska fästnas med skruvar.

Om du vill hålla dina knivar vassa och fina, så behöver du ett bra bryne som kan slipa dem regelbundet. Ett keramiskt bryne är ett utmärkt val, eftersom det är hårt, slätt och slitstarkt. Det kan ta bort små ojämnheter på knivens egg och ge den en fin glans.
Satake keramiskt bryne är ett högkvalitativt bryne som är tillverkat i Japan. Det har ett ergonomiskt handtag i trä, som ger dig ett bra grepp och en bekväm känsla när du bryner dina knivar. Det har också en ögla i änden, så att du kan hänga upp det på en krok när du inte använder det.
Satake keramiskt bryne passar för alla typer av knivar, oavsett om de är japanska eller västerländska. Det har en grit på 240, vilket innebär att det är ett grovt bryne som kan användas för att bygga om knivens egg. Det kan också användas för att underhålla knivens skärpa, men då bör du vara försiktig och inte trycka för hårt.
För att använda Satake keramiskt bryne, behöver du bara fukta det med lite vatten och sedan dra kniven längs brynet med en vinkel på cirka 15-20 grader. Du bör göra samma antal drag på båda sidor av kniven, och kontrollera att kniven är vass nog genom att skära i ett papper eller en tomat. Om du vill ha en ännu vassare egg, kan du använda ett finare bryne efter det grova.
Satake keramiskt bryne är ett prisvärt och praktiskt bryne som kan hjälpa dig att förlänga livslängden på dina knivar. Det är också ett snyggt och stilrent tillbehör som passar i alla kök. Beställ det idag och upplev skillnaden i din matlagning!

Globals flexibla kockkniv passar utmärkt både som kökets allroundkniv och till renodlade fliéuppdrag. Alla flexibla knivar från Global har ett något tunnare stålblad vilket gör dem flexibla och följsamma.
Globals knivar är indelade i olika grupper vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF där G är de vanligaste och lite större knivarna. GS (Global Small) är de mindre knivarna i Globals sortiment, med ett något mindre handtag. GF står för Global Forged och här hittar vi knivar smidda i ett stycke stål. GSF står således för Global Small Forged som är smidda knivar, modell mindre.
Även om Globals knivar kallas helstålsknivar är de inte gjorda i ett enda stycke (med undantag för GFS & GF knivarna). Handtaget skulle bli alldeles för tungt och ta lång tid att värma upp i handen. En Globalkniv består från början av två utstansade handtagshalvor och ett blad, valsat eller smitt beroende på knivmodell. När delarna är svetsade fylls handtaget med sand innan kniven går vidare till en kemifabrik där den doppas i olika bad för rengöring och för att det ska bildas svart kromoxid på handtaget. Kniven skickas sedan tillbaka till fabriken för slipning, bladets kilform skall slipas till och handtaget poleras så att svart kromoxid endast finns kvar i urgröpningarna. Det är detta som ger knivens handtag det karakteristiska Globalmönstret med prickar. De små prickarna, eller konkava paraboler som det egentligen är, har faktiskt ett syfte och är inte där bara för skönhetens skull. Prickarna gör att värmestrålningen som utvecklas i handen studsar tillbaka och ger en isolerande luftspalt mellan handtaget och handen. Därför känns inte handtaget så kallt. När knivens handtag är polerat skall eggen slipas. Beroende på modell fortsätter kniven antingen till sliproboten eller till handslipning. Slutligen är det dags för avsyning, etsning av loggan och packning innan kniven kan skeppas iväg till ytterligare en lycklig ägare.

Det är en bra idé att underhålla din knivar skarphet genom regelbunden slipning. Slipstålet från Wüsthof har en otroligt slitstark och hållbar diamantbeläggning, som garanterar fina resultat. Denna variant är lite grövre, vilket passar extra bra till riktigt slöa knivar. Stålet äter 26 cm på längden.
Diamantstålet är enkelt att använda och rengöra, torka bara av det med en lätt fuktig rasa efter användning. Slipstålet är tillverkat i de bästa material och beläggningen av industriella diamanter klarar de hårdaste stål-typerna. Slipstålet slits heller inte ut, vilket ger det lång livslängd.

Globals knivar är till för alla som älskar att laga mat och inte tummar på utrustning och kvalitet. Den här kockkniven har ett långt blad på 27 cm, som dessutom är högt för att ge plats för att stödja knogarna mot bladet när du hackar och skär. Kockkniven är smidd i ett stycke utan fogar, vilket gör den hygienisk och lätt att rengöra. Knivens handtag är smyckat med Globals klassiska prickade design, som både gör den vacker och säkerställer ett fast och säkert grepp om kniven för optimal ergonomi.
Kniven är tillverkad i Japan av högkvalitativt rostfritt Cromova 18-stål. För att behålla knivens skärpa rekommenderas alltid att du diskar kniven för hand.

För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.

Med skärpstålet från Brusletto kan du vässa alla dina knivar på nolltid. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål med ett ergonomiskt handtag av komposit som ligger bra i handen. Stålet är värmebehandlat för att göra ytan stark och motståndskraftig. På så vis blir stålet hårdare än knivbladet, vilket ger bästa effekt vid slipning. Rengör för hand med varmt vatten och torka noggrant efteråt.
Användningsguide: Håll bladet mot stålet i 15-20° vinkel. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Det gör du genom att dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på båda sidor av kniven 5-10 gånger tills du har slipat kniven till önskad skärpa.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.