Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
Chef´sChoice Knivslip M1520 3 steg

Chef'sChoice M1520 är en mångsidig knivslip som ger en vass egg till både europeiska och asiatiska knivar. Den har tre steg för att skapa och underhålla eggen, samt förfina och polera den. Med denna slip får dina knivar en bättre egg än när de var nya.

2250 kr

Knivslip
Köksredskap
Knivar
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Diamantslipstål, 25 cm
299 kr
Bagaren och Kocken

Med det här slipstålet från Essentials är det enkelt att hålla dina knivar i toppskick. Det allsidiga slipstålet är tillverkat av rostfritt stål, belagt med industriella diamanter som bryner ner slöa knivar på nolltid. Använd det regelbundet för att bibehålla skärpan i dina knivar och underlätta dina sysslor i köket.

Slipstålet har ett säkert och greppvänligt handtag i slitstark hårdplast. Kan användas på de flesta knivar, med undantag för keramiska eller tandade knivar. Torka av stålet med en fuktig trasa efter användning Knivar som inte längre upplevs vassa efter att du brynt dem behöver slipas med våtsten eller lämnas in för att få en ny egg.

Chef´sChoice Knivslip 3 steg Europeisk och Asiatisk Slipvinkel
750 kr
Bagaren och Kocken
En mycket effektiv handhållen knivslip från det kända slipföretaget Chef`sChoice. Slipen är en tvåstegsmodell som slipar med asiatisk och europeisk vinkel samt även vågtandade knivar. 

Steg 1
Asiatisk vinkel, skapar och underhåller grundeggen.

Steg 2
Europeisk vinkel, skapar och underhåller grundeggen. 

Steg 3
För tandade knivar (Brödkniv) samt polering av grundeggen. 

Om inte grundeggen blivit förstörd är det för det mesta endast steg 3 du behöver använda. 
Slipsten Startkit
499 kr
Bagaren och Kocken

Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med det här slipkitet från Mareld blir det otroligt enkelt. I setet ingår en Mareld slipsten 1000/3000 grit, en slipstenshållare i bambu samt en slipfixtur som hjälper dig att slipa dina knivar i 15 graders vinkel. 

Marelds dubbelsidiga slipsten 1000/3000 är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Med 1000-sidan kan du avlägsna mindre hack från eggen så den blir som ny igen. Med 3000-sidan polerar du sedan upp eggen och ökar skärpan ytterligare. Det ska vara kul att laga mat och med en vass kniv blir det just det!

Slipstenshållaren i bambu fixerar din sten under slipningen, tack vare den gummiklädda undersidan som står stadigt på många typer av underlag. Glöm inte att använda en av de två medföljande gummihållarna under stenen när du placerar den i hållaren.

Slipfixturen hjälper dig att hålla en konstant vinkel på 15 grader under slipningen. 15 grader lämpar sig för de flesta knivar och är standard för till exempel japanska knivar. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägga kniven platt mot slipstenen och låta stödet vila mot stenen medan du slipar.

Knivslip Diamant Vit 2 steg
1599 kr
Bagaren och Kocken

Skäm bort dina knivar med denna fantastiska knivslip från Chef'sChoice. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget förfinar och polerar grundeggen. Slipen slipar i en 20 graders vinkel, vilket är vinkeln som europeiska knivar har. Den första skåran har små diamantstavar som garanterar att kniven alltid slipas till perfektion. 

Slipvinkel: Europeisk (20°)

Steg 1
Skapar och underhåller grundeggen. 

Steg 2
Förfinar och polerar grundeggen. 

Elektrondiffraktionsrör - De Broglie
13200 kr
AstroSweden
Ett vakuumrör med en elektronkanon. Elektronstrålen får passera ett tunt kolskikt. Pga diffraktionen i kolskiktet uppstår ett interferensmönster av ringar på den luminiscerande ytan i rörets ände. Ett bevis på elektronens vågnatur och De Broglies ekvation l = h / mv.
Shāpu knivslip
1459 kr
Bagaren och Kocken

Satake Shāpu knivslip är en innovativ, patenterad knivslip som ger dig professionella resultat hemma. Med två slipsteg – diamant för att forma om slitna knivar och keramik för att polera och finjustera – är den utformad för att hantera både japanska knivar med en slipvinkel på 15-18 grader och europeiska knivar med 20-23 grader. Slipen är utrustad med fjäderbelastade, roterande slipstavar som automatiskt anpassar sig till knivens egg. Den ergonomiska designen garanterar enkel och säker användning, oavsett din erfarenhetsnivå. Med Satake Shāpu får du skarpa knivar som håller länge, utan krångel.

Knivslipen är enkel att underhålla och ger långvarig prestanda. Dess robusta konstruktion gör den lämplig för både professionella kockar och hemmakockar som söker en pålitlig lösning för att hålla sina knivar skarpa. Detta är en oumbärlig kökskamrat för dig som vill optimera din matlagning med sylvassa verktyg, snabbt och enkelt.

Fixtur / slipstöd med vinkel
99 kr
Bagaren och Kocken

Uppskattar du vassa knivar i köket? Med det här slipstödet från Mareld blir det otroligt enkelt att slipa dina knivar på rätt sätt. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägger kniven platt mot slipstenen och låter stödet vila mot stenen medan du slipar. På så sätt säkerställer du att kniven har samma position under varje drag, vilket gör det mycket lättare att få till den perfekta vinkeln.

Stödet ger en vinkel på 15 grader, vilket lämpar sig mycket bra till exempel för japanska kockknivar. Du kan med fördel använda det ihop med slipstenar och slipstenshållare från Mareld. Bör diskas för hand, tål ej maskindisk.

Slipstenar Expertkit
999 kr
Bagaren och Kocken

Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Det här kitet med två dubbelsidiga Mareld-slipstenar låter dig slipa dina knivar i fyra steg, en metod som ger en perfekt skärpa. Medföljer gör även en vinklad slisptenshållare i bambu samt en slipfixtur som hjälper dig slipa knivarna i 15 graders vinkel.

Mareld dubbelsidig slipsten 300/1500 låter dig slipa upp en helt ny egg med den grova 300-sidan och underhålla din kniv med den medelgrova 1500-sidan.

Med Mareld dubbelsidig slipsten 4000/8000 kan du sedan finslipa eggen på din kniv med 4000-sidan och slutligen polera upp den till perfektion med den extremt fina 8000-sidan.

Mareld vinklad slipstenshållare i bambu fixerar din sten under slipningen, tack vare den gummiklädda undersidan som står stadigt på underlaget. Den uppvinklade designen ger dig dessutom en bekväm arbetsvinkel på bordet eller bänken. Glöm inte att använda en av de två medföljande gummihållarna under stenen när du placerar den i hållaren.

Slipfixturen hjälper dig att hålla en konstant vinkel på 15 grader under slipningen. 15 grader lämpar sig för de flesta knivar och är standard för till exempel japanska knivar. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägga kniven platt mot slipstenen och låta stödet vila mot stenen medan du slipar.

Mareld Korrektionssten på 320 grit hjälper dig att hålla dina slipstenar släta. Efter en tids användning blir slipstenar ojämna i ytan, något som enkelt åtgärdas genom att slipa ner och jämna ut ytan med korrektionsstenen. Du kan även använda stenen för att arbeta upp en så kallad slurry, det vill säga stenmjöl och vatten, för att kunna polera eggen snabbare. Slurry-metoden ger ett ännu lite jämnare resultat och fungerar särskilt bra med stenar som har 3000 grit eller högre.

Chef´sChoice Knivslip Pronto 2 steg Europeisk Slipvinkel
569 kr
Bagaren och Kocken

Knivslipen M464 från Chef'sChoice ger dina 20° knivar (europeiska) en fantastiskt hållbar och vass egg på nolltid. M463 är den snabbaste manuella knivslipen för europeiska knivar på marknaden. Slipen är en tvåstegsmodell där det första steget skapar och underhåller grundeggen och det andra steget polerar och förfinar grundeggen. 

Slipvinkel: 20° för europeiska knivar

Steg 1
Skapar och underhåller grundeggen. 

Steg 2
Polerar och förfinar grundeggen. Om inte knivens grundegg är helt förstörd behöver du endast använda steg 2.

Kasumi Dubbelsidig Slipsten 3000/8000
1716 kr
Bagaren och Kocken
Slipsten från Kasumi som hjälper dig att underhålla dina knivar på bästa sätt. Slipstenen har en kombination av två slipstenar med olika grovheter av mycket god kvalitet som ger din knivar den slutliga finishen. #8000 vit superfin grit som används för att polera eggen efter slipning. #3000 gul fin grit, används för att underhålla vassa knivar. Med en polerat knivsegg får man perfekt resultat varje gång och kniven glider fint igenom råvaran.  
Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant
662 kr
Bagaren och Kocken

Med denna knivslip med keramiska blad kan knivarna slipas lättare och bättre. Slipbladen är förhandsinställda i en speciell vinkel så att kniven alltid har rätt vinkel när du slipar den. Den diamantbelagda slipen hjälper till att få en perfekt egg på kniven så att den förblir sylvass och det keramiska bladet anslutar processen. Skaftet har ett bra silikongrepp så att du enkelt och stabilt kan slipa dina knivar.

 

Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 

M-152 Våtslip med 3-hjul
749 kr
Bagaren och Kocken

En keramisk vattenslip är ett snabbt och säkert sätt att slipa dina knivar på. Fyll med vatten och dra några drag i slipspringorna så blir din knivegg så gott som ny. Har tre sliphjul: Grovt, medium och fint.

Denna knivslip passar till alla typer av knivar med Japansk slipning.

Good Grips Chef's Mandolinjärn 2.0
749 kr
Bagaren och Kocken

Med detta Good Grips Chef's Mandolinjärn 2.0 från OXO kan du skära på 21 olika sätt. Tjockleken kan ställas in med intervaller på 0,5 mm och knivarna kan varieras mellan raka, vågiga och inbyggda julienne- och pommes frites knivar, vilket ger dig en värld av möjligheter. Indikatorfönstret visar varje inställning från ovansidan. Med mandolinjärnet är det möjligt att förbereda råvaror som professionella kockar utan att behöva de professionella färdigheterna med knivarna.

Knivset 2 knivar + slipstål
999 kr
Bagaren och Kocken

Knivset i tre delar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en brödkniv och ett slipstål som hjälper dig att hålla dina knivar i toppskick. Den mångsidiga kockkniven har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till allt från grönsaker till benfritt kött och fisk. Brödknivens blad är 23 centimeter långt och har en vass tandad egg som gör det enkelt att skära upp alla typer av bröd, även när det är rykande färskt från ugnen. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål som är värmebehandlat för att skapa en yta som är starkt och tålig mot korrosion och slitage. Knivarnas blad är gjorda av tyskt 1.4116-stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Alla setets delar har ergonomiska handtag av komposit som ligger bra i handen.

Användningsguide slipstål: Håll bladet mot stålet i 15-20° slipvinkel. Håll stålet i vänster hand och kniven med höger. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på bägge sidor av kniven 5-10 gånger tills kniven är slipad till önskad skärpa.

#2100 Professionell elektrisk knivslip
5295 kr
Bagaren och Kocken

Detta är den största modellen från Chef's Choice. #2100 har utbytbara moduler av sliphuvuden som tål maskindisk. Det är hittills den enda knivslipen som tål detta. Det betyder även att du inte behöver rengöra dina knivar innan du slipar dem. Det rekommenderas dock ändå att du diskar dem först.

Chef's Choice #2100 klivslipens moduler ger alla en tre-stegs slipning - alltså grovlispning, finslipning och polering/ slipning av brödknivar. Det medföljer en modul till västliga knivar (30°). Vill du använda slipen till andra sorters knivar så kan dessa köpas till: asiatiska/ japanska knivar (15°) och ett till keramiska knivar.

Wüsthof Slipsten J1000/3000
695 kr
Bagaren och Kocken
Slipa dina knivar med slipstenen från tyska Wüsthof och se till att de alltid håller skärpan. Den keramiska våtstenen garanterar enastående resultat och gör matlagningen bra mycket lättare. Tack vare stenens fina, öppna struktur behåller den sin höga kvalité och ser till att slipa knivarna på optimalt sätt gång efter gång. Slipstenen blötläggs innan användning. Slipstenen har två olika sidor: en grov till för-slipning och en finare till slut-slipning. 1000 korn-sidan passar bra till att få bort mindre hack, medan 3000 korn-sidan är perfekt till efterbehandling. Slipstenen mäter 20 cm på längden, 6 cm på bredden och 3 cm på höjden.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.