
En robust och smidig fällkniv från norska Brusletto, perfekt för utomhusaktiviteter. Den har ett bekvämt handtag i olivträ och ett rostfritt stålblad som är lätt att fälla ut med en tumknapp. Med en praktisk fickklämma är den enkel att bära med sig.


Hunter Premium från norska Brusletto är den elegantare presentversionen av kniven Hunter, som är Norges mest sålda jaktkniv. Du får det bästa av båda världar – ett omsorgsfullt handtillverkat prydnadsföremål, och ett verktyg av högsta kvalitet som är redo för långvarig användning. Kniven är dessutom tillverkad i Bruslettos fabrik i Geilo, vilket innebär att den har livstidsgaranti.
Kniven är totalt 22,5 centimeter lång, och det smala konformade bladet har en längd på 13,2 centimeter. Bladet är tillverkat i rostfritt stål som är keramiskt blåst, vilket gör att det har en matt och silkeslen finish. Dessutom är stålet slipat även på bladryggen, så att du kan använda ditt tändstål på ryggen och slipper slita på knivens egg. Knivens bekväma skaft är tillverkat av vacker masurbjörk. Slipstål och slida i svart oxläder medföljer. Levereras i lyxig presentkartong.

Praktisk allroundkniv från norska Brusletto som är perfekt för jägaren och friluftsentusiasten. Kniven har ett rakslipat blad som är 9,3 centimeter långt, en stabil holk i nysilver och en slida i färgat oxläder med säkerhetsinlägg – en pålitlig och mångsidig kniv att räkna med.
Knivens blad är tillverkat av rostfritt stål i standarden 1.4116N, och det bekväma skaftet är tillverkat av vacker oljad björk. Levereras i lyxig presentförpackning.

Morakniv Wit BlackBlade är en handgjord och pålitlig bushcraft-kniv med medföljande knivskydd för säker förvaring. Den kan användas i en mängd olika utmanande situationer på ditt nästa långa äventyr. Med ett speciellt ergonomiskt handtag tillverkat av ljust askträ från europeiska FSC®-certifierade skogar finns det många olika greppalternativ. Det svarta återvunna svenska bladet i rostfritt stål, tillsammans med sin fulla krökning och spetslipning, gör att du kan få ut det mesta av din upplevelse. Bladryggen är även användbar med tändstål.
Det unika handtaget av noggrant utvalt askträ har ett funktionellt grepp och ett 2,5 mm tjockt svart knivblad av svenskt rostfritt stål, som tillsammans ger både styrka och stabilitet i varje snitt. Tack vare blad- och handtagskonstruktionen är kniven välbalanserad och speciellt utformad för precisionsarbete. Den svarta PC-beläggningen skapar en kontrast mellan det ljusa askträet och stålets blanka kant. Knivskyddet är tillverkad av vegetabiliskt garvat läder och har en bältesögla, vilket skyddar den vassa eggen från ytor som kan göra kniven slö. Morakniv Wit är även kompatibel med tillbehöret Morakniv Dangler 1, så att du enkelt kan bära kniven i bältet.


Set om tre knivar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en filékniv och en skalkniv. Kockkniven är en riktigt mångsidig kniv som är en oumbärlighet i köket. Den här varianten har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till såväl grönsaker som benfritt kött och fisk. Den smidiga filékniven i setet har ett smalt och vasst blad, 23 centimeter långt, som är perfekt för att skära upp tunna skivor av kött och fisk eller för att bena ur kött. Setets skalkniv är en utmärkt universalkniv som låter dig skala, skiva och skära med enkelhet. Den har ett kort och spetsigt rakt blad, 19 centimeter långt, som är utmärkt för frukt och grönsaker.
Samtliga knivar i setet har ett blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtagen har en ergonomisk design som ligger bra i handen och tillverkas av högkvalitativ komposit. Du får med andra ord stabila knivar som håller länge och kommer till nytta i köket i många år framöver. Slipa knivarna vid behov med en vinkel på 15° med slipstål. Skölj av dem direkt efter användning, då salt och syra påverkar eggen. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand och sedan torkar dem torra med en trasa.

Set om kockkniv och brödkniv från norska Brusletto. En bra kockkniv är ett måste i köket. Kockkniven som ingår i setet har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till såväl grönsaker som benfritt kött och fisk. Brödkniven har en bladlängd på 23 centimeter och har en tandad egg som gör det enkelt att skära alla typer av bröd, även när det är rykande färskt. Bägge knivarna är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtagen är tillverkade av högkvalitativ komposit och har en ergonomisk design som ligger bra i handen. Du får två stabila knivar som gör matlagningen enklare och som håller i många år.
Skötselråd: Slipa knivarna vid behov, på 15° med knivstål. Skölj knivarna direkt efter användning för att bevara skärpan, eftersom syra och salt sliper på eggen. Knivarna tål maskindisk, men för optimal hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem efteråt med en torr trasa.

Praktisk fiskekniv från norska Brusletto. Kniven har ett flexibelt konslipat knivblad, och ett skaft som är tillverkat av oljad björk med korkinslag. Mellan skikten ligger smarta gummiinlägg, vilket gör att kniven ger ett bra grepp även när den är blöt. Tack vare korken i skaftet håller sig kniven dessutom flytande om det skulle behövas – så att du inte tappar bort den i första taget.
Kniven är tillverkad av rostfritt sandviksstål av kvaliteten 440C. Det koniska bladet är 12 centimeter långt, och kniven är totalt 24 centimeter lång. Eftersom bladet är så pass tunt, kan du utan problem använda kniven för att filea fisk. Slida i rostbrunt oxläder medföljer. Kniven Fiskern är producerad i Bruslettos fabrik i Geilo, vilket innebär att du har livstidsgaranti vid normal användning.


Med den här skalkniven från norska Brusletto får du en praktisk liten universalkniv som du kan använda för att både skala, skiva och skära. Det korta, spetsiga och raka bladet gör den otroligt mångsidig och mycket lämplig för att hantera frukt och grönt. Knivens blad är gjort av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Den har ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit som ligger bekvämt i handen. Du får en oumbärlig hjälpreda i köket som du får glädje av i många år framöver.
Skötselråd: Slipa kniven med slipstål vid behov, med en vinkel på cirka 15°. Skölj kniven direkt efter användning eftersom salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för maximal hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr med en trasa efter avslutad diskning.

Knivset i tre delar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en brödkniv och ett slipstål som hjälper dig att hålla dina knivar i toppskick. Den mångsidiga kockkniven har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till allt från grönsaker till benfritt kött och fisk. Brödknivens blad är 23 centimeter långt och har en vass tandad egg som gör det enkelt att skära upp alla typer av bröd, även när det är rykande färskt från ugnen. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål som är värmebehandlat för att skapa en yta som är starkt och tålig mot korrosion och slitage. Knivarnas blad är gjorda av tyskt 1.4116-stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Alla setets delar har ergonomiska handtag av komposit som ligger bra i handen.
Användningsguide slipstål: Håll bladet mot stålet i 15-20° slipvinkel. Håll stålet i vänster hand och kniven med höger. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på bägge sidor av kniven 5-10 gånger tills kniven är slipad till önskad skärpa.


En kockkniv är A och O i köket, eftersom den klarar de flesta uppgifter och är den mest använda typen av kniv i köket. Den här kockkniven från norska Brusletto finns flera storlekar, så att du enkelt kan hitta rätt storlek, grepp och balans för just dina behov. Du kan välja mellan tre olika längder på bladet: 15, 20 eller 22 centimeter. Kniven är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell, så att du får ett robust blad som du kan använda i många år framöver. Den har även ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit med en lyxig design som ligger bra i handen.
Skötselråd: Slipa kniven vid behov med en vinkel på cirka 15° med slipstål. Skölj av kniven direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr direkt efter avslutad diskning.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.