Köpa.se Logo
x
569 056
PRODUKTER
x
1 542
KATEGORIER
Fiskekniv Laxen 16

Denna handgjorda filékniv är perfekt för att filea fisk med precision. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt stål och handtaget är gjort av vacker masurbjörk och renhorn. Medföljande slida i renskinn gör det enkelt att ta med kniven på fisketuren.

2445 kr

Filékniv
Köttkniv
Knivar
AstroSwedenKöp produkten hos AstroSweden
Liknande produkter
No.10 Swedish Forest Knife Masurbjörk med eldstål
2195 kr
AstroSweden
Casström No.10 är en kraftig full-tångekniv är byggd för mångsidig användning i jakt, bushcraft och allmänt bruk i skogen. Här med ett fint eldstål i samma träslag som på kniven.Casström No:10 är mycket robusta knivar som du kan flå en älg med, likväl som du kan snida ett träföremål eller klyva mindre vedträn. Eldstålet med matchande skaft har en Auermetall ferroceriumstav som konsekvent ger en jämn våg av gnistor, oavsett väder. Bladet är 103 mm långt och tillverkat i 4 mm tjockt Uddeholm Sleipnerstål. Knivarna är slipade med skandinavisk slipning och har en sidenmatt finish. Detta stål i kombination med den koniska slipningen gör dessa knivar mycket slagtåliga, även under kalla förhållanden, bevarar skärpan väl men är ändå mycket lätt att vässa och de går att få en mycket skarp egg förhållandevis lätt. Handtaget är i utvald oljad masur björk. Mellan handtagsskalorna och stålet finns svarta liners för att öka hållbarheten över tid. Handtaget är monterat med kraftiga mässingnitar. Träet har behandlats med en traditionell skandinavisk linoljebaserad blandning. Slidan har en extra bred bältesögla, öppning i botten för vätska och hål för förankringsrem. Detaljer: * Eldstål: oljad Masurbjörkstav 60 x 9,5 mm (12000+ dragningar) * Total längd: 220 mm * Bladlängd: 103 mm * Bladbredd: 27 mm * Bladtjocklek: 4 mm * Stål: Uddeholm Sleipner (Ej rostfritt) * Hårdhet: 59-60 HRC * Slipning: Skandinavisk slipning * Skaft/Handtag: Oljad Masurbjörk (hållbart skogsbruk), svarta mellanlägg, mässingnitar * Fodral/hölster: Vegetabilgarvat europeiskt läder, Cognacbrunt * Varumärke: Casström * Garanti: 25 år
Norden Filékniv 20 cm
1011 kr
Bagaren och Kocken

När du har rätt kniv för jobbet blir allt så mycket enklare! Denna filékniv från Fiskars serie Norden har ett långt och flexibelt knivblad. Detta gör produkten perfekt när du vill filéa fisk eller dylikt. Kniven är gjord av högkvalitativt tyskt stål med hög kolhalt, vilket garanterar långvarig skärpa och överlägsen funktionalitet. I Norden-serien finner vi produkter med tidlös, nordisk design med inspiration från nordiska matlagningstraditioner. Det snygga handtaget är tillverkat av finskt björkträ som blivit värmebehandlat. Kniven ligger skönt i din hand, vilket är en viktig aspekt! 

 

Specifikationer:

- Långt och flexibelt knivblad.
- Material: Tyskt stål med hög kolhalt, värmebehandlat björkträ från Finland.
- Bladhårdhet HRC 56
- Tillverkad i Finland.
- Optimal 26-graders slipvinkel.
- Handdisk rekommeneras.  

Jaktkniv Bäver 8
2445 kr
AstroSweden
Stilig rostrfri jaktkniv handtillverkad av masurbjörk, renhorn, mässing och Sandvik 12C27. Jaktkniven har en slät hygienisk design med ett mörkt handtag och vår logotyp på knivbladet. Medföljer gör en fin samisk knivslida i nötläder, med snibbar på sidorna samt en fast, snibbformad ögla för fäste i ett bälte. * Bladbredd [mm]: 21 * Bladlängd [mm]: 83 * Bladtjocklek [mm]: 3.2 * Bältesfäste: Bältesögla * Handtagsmaterial: Masurbjörk Renhorn Mässing * Hårdhet HRC: 58 * Stålsort: Sandvik 12c27™ * Totallängd [mm]: 180 * Vad ingår: Kniv, Slida * Vikt [gram] (utan slida): 87 * Ytbehandling handtag: Brun lasyr
No.10 Swedish Forest Knife Masurbjörk
1895 kr
AstroSweden
Casström No.10 är en kraftig full-tångekniv är byggd för mångsidig användning i jakt, bushcraft och allmänt bruk i skogen.Casström No:10 är mycket robusta knivar som du kan flå en älg med, likväl som du kan snida ett träföremål eller klyva mindre vedträn. Bladet är 103 mm långt och tillverkat i 4 mm tjockt Uddeholm Sleipnerstål. Knivarna är slipade med skandinavisk slipning och har en sidenmatt finish. Detta stål i kombination med den koniska slipningen gör dessa knivar mycket slagtåliga, även under kalla förhållanden, bevarar skärpan väl men är ändå mycket lätt att vässa och de går att få en mycket skarp egg förhållandevis lätt. Handtaget är i utvald oljad masur björk. Mellan handtagsskalorna och stålet finns svarta liners för att öka hållbarheten över tid. Handtaget är monterat med kraftiga mässingnitar. Träet har behandlats med en traditionell skandinavisk linoljebaserad blandning. Slidan har en extra bred bältesögla, öppning i botten för vätska och hål för förankringsrem. Detaljer: * Total längd: 220 mm * Bladlängd: 103 mm * Bladbredd: 27 mm * Bladtjocklek: 4 mm * Stål: Uddeholm Sleipner (Ej rostfritt) * Hårdhet: 59-60 HRC * Slipning: Skandinavisk slipning * Skaft/Handtag: Oljad Masurbjörk (hållbart skogsbruk), svarta mellanlägg, mässingnitar * Fodral/hölster: Vegetabilgarvat europeiskt läder, Cognacbrunt * Varumärke: Casström * Garanti: 25 år
Casström No.10 Swedish Forest Knife Masurbjörk med eldstål
2195 kr
PN Jakt
Casström No.10 är en kraftig full-tångekniv är byggd för mångsidig användning i jakt, bushcraft och allmänt bruk i skogen. Här med ett fint eldstål i samma träslag som på kniven.Casström No:10 är mycket robusta knivar som du kan flå en älg med, likväl som du kan snida ett träföremål eller klyva mindre vedträn. Eldstålet med matchande skaft har en Auermetall ferroceriumstav som konsekvent ger en jämn våg av gnistor, oavsett väder. Bladet är 103 mm långt och tillverkat i 4 mm tjockt Uddeholm Sleipnerstål. Knivarna är slipade med skandinavisk slipning och har en sidenmatt finish. Detta stål i kombination med den koniska slipningen gör dessa knivar mycket slagtåliga, även under kalla förhållanden, bevarar skärpan väl men är ändå mycket lätt att vässa och de går att få en mycket skarp egg förhållandevis lätt. Handtaget är i utvald oljad masur björk. Mellan handtagsskalorna och stålet finns svarta liners för att öka hållbarheten över tid. Handtaget är monterat med kraftiga mässingnitar. Träet har behandlats med en traditionell skandinavisk linoljebaserad blandning. Slidan har en extra bred bältesögla, öppning i botten för vätska och hål för förankringsrem. Detaljer: * Eldstål: oljad Masurbjörkstav 60 x 9,5 mm (12000+ dragningar) * Total längd: 220 mm * Bladlängd: 103 mm * Bladbredd: 27 mm * Bladtjocklek: 4 mm * Stål: Uddeholm Sleipner (Ej rostfritt) * Hårdhet: 59-60 HRC * Slipning: Skandinavisk slipning * Skaft/Handtag: Oljad Masurbjörk (hållbart skogsbruk), svarta mellanlägg, mässingnitar * Fodral/hölster: Vegetabilgarvat europeiskt läder, Cognacbrunt * Varumärke: Casström * Garanti: 25 år
Norden Förskärare 20 cm
999 kr
Bagaren och Kocken

Här har vi kniven som passar perfekt för den där saftiga köttbiten! Fiskars visar i sin serie Norden på perfekt tidlös nordisk design. Alla produkter är tillverkade i Finland med inspiration från nordiska matlagningstraditioner. Det raka, långa knivbladet är tillverkat i tyskt stål med hög kolhalt av bästa kvalitet. Det snygga handtaget är tillverkat av värmebehandlat björkträ från Finland. Med en sådan här kniv får du både stil och funktionalitet paketerat i ett, och du garanteras långvarig skärpa och hög prestanda. Denna överlägsna kniv blir snabbt en ny favorit i ditt hem! 

 

Specifikationer:

- Rak, lång kniv perfekt för kött. 
- Material: Tyskt stål med hög kolhalt, finskt värmebehandlat björkträ. 
- Bladhårdhet HRC 56.
- Tillverkad i Finland.
- 26-graders slipvinkel.
- Handdisk rekommenderas.  

Filékniv, 16 cm
499 kr
Bagaren och Kocken

Med en bra filékniv blir det betydligt enklare att klara uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller stycka kyckling. Den här filékniven från Mareld har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision under användning. Knivens låga profil med smalt blad gör dessutom att den lämpar sig väl även för att skiva skinka eller tranchera kött. Du får med andra ord en kniv som enkelt låter dig ta nästa steg i köket och bli en ännu vassare hemmakock.

Den här serien av Marelds köksknivar har en design som lutar sig mot tysk tradition. Knivarna är alla tillverkade i 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet som mäter 55-57 HRC på Rockwellskalan. På så vis får du en tålig egg som klarar det mesta, samtidigt som den är enkel att skärpa upp. Knivens handtag är tillverkad av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under högt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och som hämmar bakterietillväxt.

För att bevara eggen på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar kniven för hand, torkar av den med kökshandduk och förvarar på knivlist, i knivställ eller i knivfack. Bör underhållas med skärpstål och slipas med våtsten regelbundet för att bibehålla skärpan. Vi rekommenderar Mareld Skärpstål. För underhållsslipning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För att skapa en ny egg rekommenderar vi att du börjar med en slipsten med låg grit, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och sedan polerar eggen med en sten med finare grit, till exempel Mareld Slipsten 4000/8000.

Kniv Lapland
795 kr
AstroSweden
Brukskniv med älgmotiv på läderfodral. Wood jewel är tillverkade i finska Lappland och är bruksknivar för jakt, fiske och uteliv. Tillverkningen sker huvudsakligen manuellt (d v s inte automatiserat) och design och material återspeglar knivtraditionen i dessa trakter där man lever av och med naturen. Knivbladen är oftast av opolerat kolstål som håller skärpan bra och är enkelt att bryna. Skaftmaterial är oftast en kombination av masurbjörk, renhorn, renläder och mässing. Fodralet är gjort av våtformat vegetabilgarvat läder med bälteshängare av renläder. Material: Blad: Kolstål. Handtag: Masurbjörk och renhorn. Slida: Läder. Mått: Blad 80 mm, total längd: 200 mm. Vikt: Kniv 134 gr, Slida 49 gr.
Fiskern
1190 kr
Bagaren och Kocken

Praktisk fiskekniv från norska Brusletto. Kniven har ett flexibelt konslipat knivblad, och ett skaft som är tillverkat av oljad björk med korkinslag. Mellan skikten ligger smarta gummiinlägg, vilket gör att kniven ger ett bra grepp även när den är blöt. Tack vare korken i skaftet håller sig kniven dessutom flytande om det skulle behövas – så att du inte tappar bort den i första taget.

Kniven är tillverkad av rostfritt sandviksstål av kvaliteten 440C. Det koniska bladet är 12 centimeter långt, och kniven är totalt 24 centimeter lång. Eftersom bladet är så pass tunt, kan du utan problem använda kniven för att filea fisk. Slida i rostbrunt oxläder medföljer. Kniven Fiskern är producerad i Bruslettos fabrik i Geilo, vilket innebär att du har livstidsgaranti vid normal användning.

Filékniv
59 kr
AstroSweden
En ergonomisk filékniv tillvärkad i högkvallitativt stål och med soft grip material på handtaget.
Copenhagen Colors Curious Underlägg (Dusty Rose)
129 kr
Stor & Liten
Praktiskt, runt underlägg med motiv av två barn som håller handen från Copenhagen Colors. Underlägget är tillverkat i silikon vilket gör det lätt att torka av och ligger stilla och stadigt på bordet under måltiden.Tål maskindisk (max 230 grader) och frys ned till -20 grader.Material: 100% silikon.
Filékniv 16 cm, svart
499 kr
Bagaren och Kocken

Med en bra filékniv blir det mycket lättare att ta sig an uppgifter som normalt kan vara utmanande, som att filéa laxsida eller skära upp hel kyckling. Marelds filékniv har medelhög flexibilitet, vilket säkerställer hög precision under arbetet. Den har även ett smalt blad, vilken gör den idealisk för att skära tunna skivor av kött eller skinka. Kort sagt får du en kniv som låter dig ta matlagningen till nästa nivå och bli en ännu bättre hemmakock.

Marelds köksknivar är designade med inspiration från tysk knivtradition. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket ger ett slitstarkt knivblad som klarar de flesta köksuppgifter och är enkelt att slipa. Knivens handtag är tillverkat av pakkaträ, en sammansättning av tunna trälager som pressas samman med harts under högt tryck. Tillverkningsmetoden ger ett hårt och kompakt material, som är både vattenavvisande och motståndskraftigt mot bakterietillväxt.

För att bevara eggen på bästa sätt rekommenderas att du diskar kniven för hand, torkar den med en kökshandduk och förvarar den antingen i knivlist, knivhållare eller knivfack. Regelbundet underhåll med skärpstål och våtstensslipning rekommenderas för att bibehålla skärpan. För underhållsslipning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För att skapa en ny egg rekommenderar vi att du först använder en slipsten med låg grit, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och sedan polerar eggen med finare grit, till exempel Mareld Slipsten 4000/8000.

Companion Fishing Fillet 155 (S)
299 kr
Bagaren och Kocken

Morakniv Companion Fishing Fillet 155 (S) är en fiskekniv designad speciellt för att filéa fisk. Den har en bladtyp med en tunn och flexibel profil (tjocklek: 1,9 mm), vilket gör den lämplig för att skära längs skinn och ben på fisk. Bladet är tillverkat av återvunnet svenskt rostfritt stål och är otroligt motståndskraftigt mot rost och korrosion.

Handtaget är ergonomiskt utformat i ett gummerat material för ett säkert och bekvämt grepp. Morakniv Companion Fishing Fillet 155 (S) har en total längd på 27 cm och en total nettovikt på 95,7 g. Den är praktisk och lätt att underhålla, vilket gör den till ett populärt val bland många fiskeentusiaster.

Det medföljer en polymerslida som skyddar bladet när det inte används. Detta är en pålitlig och funktionell fiskekniv, lämplig för både nybörjare och erfarna fiskare. Kniven flyter inte och bör helst tvättas för hand med milt diskmedel. Läs mer om underhåll nedan.

Svarta kniven
495 kr
AstroSweden
Wood Jewel Svarta kniven i svartlackat trä med svart läderslida. Wood jewel är tillverkade i finska Lappland och är bruksknivar för jakt, fiske och uteliv. Tillverkningen sker huvudsakligen manuellt (d v s inte automatiserat) och design och material återspeglar knivtraditionen i dessa trakter där man lever av och med naturen. Knivbladet är av opolerat kolstål som håller skärpan bra och är enkelt att bryna. Skaftmaterial är av masurbjörk och mässing. Fodralet är gjort av våtformat vegetabilgarvat läder med bälteshängare av renläder. Material: Blad: Kolstål. Handtag: Björk. Slida: Läder. Mått: Blad 85 mm, total längd: 194 mm. Vikt: Kniv 72 gr, Slida 37 gr.
Hard Edge filékniv, 22 cm
438 kr
Bagaren och Kocken

Filékniv från Fiskars-serien Hard Edge med ett långt och flexibelt blad som är idealiskt för att filea upp den goda färska fisken, antingen från fiskdisken eller som du fiskat upp helt själv. Knivens blad är tillverkat av tjockt rostfritt stål, och tack vare att eggen är behandlad med den nya unika LZR-EDGE™-tekniken håller kniven skärpan upp till fyra gånger så länge som en standardkniv. Bladet är 21,7 centimeter långt, och kniven har en totallängd på 35,1 centimeter. Tål att diskas i diskmaskin.

Signifikant för knivarna i Hard Edge-serien är att de är exceptionellt vassa och tåliga. De tillverkas av japanskt rostfritt stål av hög kvalitet, och har ett ergonomiskt handtag med unikt 3D-mönster som ger dig perfekt grepp. Knivarna är dessutom enkla att slipa, så att du alltid kan få den ultimata knivupplevelsen. För optimalt resultat rekommenderas att du slipar knivarna med Fiskars Roll-Sharp™ knivslip. Serien levereras i en ny smart förpackning med minimalt plastinnehåll, så att den enkelt går att återvinna som pappersförpackning.

No.14 Swedish Forest Knife Micarta
1895 kr
AstroSweden
Casström No.14 Swedish Forest Knife - ett kraftfullt verktyg som gör dig redo för vildmarkens värsta utmaningar! Det kraftiga fulltångebladet klarar också de tuffare uppgifterna inom bushcraft, överlevnad och jakt. No.14 SFK är enastående när du ska spänta ved till brasan men fungerar även att tälja med. Vi har valt stålet A8 Mod för sin tålighet, och bryner du till en liten sekundäregg på bladets främre del så kan du även hugga med kniven utan större risk för eggskador. Kort om versionen med grön micarta: * Skaftet har handgjord finish och en slimmad, ergonomisk design. * Rejält och välsytt fodral med dräneringshål i vegetabilgarvat europeiskt läder. * 14 cm-blad i premiumstålet A8 Mod som håller eggen även vid vedspäntning och liknande hård användning. * Skandinavisk slipning tillsammans med stålets egenskaper gör den här kniven tålig och effektiv för täljning, och enkel att bryna i fält. Alla Casströmblad är specialbehandlade med djupkylning, även kallad ”Cryo Quench”. Djupkylningen under härdprocessen sker för att nå stålets fulla potential och optimera hållbarheten. ”Cryo Quenching” ökar knivens livslängd genom att hårdhet och slitstyrka förbättras med bibehållen seghet. Knivslida: Vegetabilgarvat läder (Europeiskt/Hållbart) Skaftmaterial: Syntet (G10/Micarta) Slipning: Skandinavisk slipning Stål: A8 Mod (Ej Rostfritt) med Djupkylning, HRC 58-59 Ståltyp: Verktygsstål (Ej rostfritt) Mått: Kniv 260 mm / Blad 140 x 4,2 mm

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.