Blokus (SE/FI/NO/DK)


Blokus (SE/FI/NO/DK)

Blokus från Mattel är ett strategiskt brädspel där spelarna tävlar om att placera sina färgglada spelbrickor på brädet och blockera sina motståndares möjligheter samtidigt som de försöker expandera sitt eget territorium. Spelet är enkelt att lära sig men erbjuder ändå djup strategi och utmaningar för spelarna.

Målet med spelet är att placera så många av sina egna brickor som möjligt på brädet samtidigt som man förhindrar motståndarna från att göra detsamma. Varje spelare får en unik uppsättning spelbrickor som de placerar en i taget på brädet. Brickorna får endast röra vid varandra i hörnen och spelarens egna brickor ska vara anslutna diagonalt. Det gäller att tänka strategiskt och planera framåt för att maximera sina egna möjligheter samtidigt som man försöker blockera sina motståndare.

Blokus är ett spel som kan spelas av 2 till 4 spelare och passar både barn och vuxna. Spelet främjar logiskt tänkande, planering och spatial medvetenhet. Det är en utmärkt aktivitet för familjen eller för spelkvällar med vänner.

Rekommenderad ålder: Från 7 år | Antal spelare: 2-4 | Speltid: Cirka 20-30 minuter

Andra produkter från Adlibris