Enkla tips för att välja rätt barnkläder när du köper på nätet

Barnkläder

Barnkläder är en stor utgiftspost för många småbarnsföräldrar och framförallt för det första barnet då man i princip måste köpa allting nytt. Det blir ju förstås lite lättare och billigare att ekipera småsyskon som då kan ärva sina storasyskons gamla kläder. I denna artikel får du reda på var du kan köpa nya och begagnade barnkläder på nätet.

Det roliga med att köpa nya barnkläder på nätet är det enorma utbud som finns. Det är många föräldralediga som passar på att starta en onlinebutik eller klädmärke för barn när man själv ser en öppning på marknaden och till viss mån har tid att göra något nytt. Därför är marknaden för barnkläder mycket bred, även om det finns några stora nätbutiker också.

Det man ska tänka på när man köper barnkläder på nätet är att man faktiskt har lagstadgad returrätt. Man kan alltså lämna tillbaka kläderna om de inte passar eller om de av någon anledning känns fel. Många nätbutiker erbjuder även gratis retur, vilket gör det än lättare att beställa och prova.

Man kan också köpa begagnade barnkläder på nätet, dels via annonssajter som Blocket.se men också via specifika nätbutiker som specialiserat sig på att förmedla begagnade barnkläder. Se våra rekommendationer nedan. Köper man begagnat från privatpersoner kan man köpa väldigt billigt men då har man inte möjligheten att returnera kläderna om de inte passar.

Fördelen med att köpa begagnat är att man kan hitta unika plagg, tex från andra tider och att det är just billigt. Ofta är plaggen i mycket gott skick också då barn växer ur kläderna snabbare än de hinner slita på dem. Nackdelen är att äldre kläder inte alltid är lika smarta och funktionella som de lite modernare plaggen.

3 saker att tänka på

  • Det finns otroligt många olika barnklädesbutiker så passa på att fönstershoppa. Sen blir det förstås billigast om du köper flera plagg från samma butik så du sparar in på frakten.
  • Du har alltid "ångervecka" på 14 dagar. Under denna tid kan du prova kläderna och se om de passar samt om barnet gillar kläderna. De kläder som inte faller er i smaken kan man sedan alltid skicka tillbaka. Oftast får man betala returfrakten själv.
  • Som du säkert känner till så växer barnen snabbt ur sina kläder och att köpa nytt hela tiden kan bli dyrt i längden. Lägg pengarna på de viktiga, snygga och ofta använda plaggen nya och försök hitta basplagg begagnat så sparar du pengar.

3 klädbutiker du bör överväga
Star5
Babyland - barnkläder
  • Funktionella barnkläder
  • Kända märken
  • Bra priser

Babyland - barnkläder

Barnklädesbutik med fokus på kända märken för bra och funktionella barnkläder. Babyland vet att barn lever aktiva liv och säljer barnkläder som tål detta.

Ev. priser är från 2023-10-23 och är exkl frakt.

Star4
Babyshop.se
  • Stor och känd nätbutik
  • Har outlet med stora rabatter

Babyshop.se

Babyshop är en av de största svenska nätbutikerna för barn och babys och har inte bara barnkläder utan även leksaker, barnvagnar och annat. Deras stora utbud och generösa villkor gör butiken populär.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Kids Brandstore - barnkläder
  • Snyggt barnmode

Kids Brandstore - barnkläder

Kids Brandstore erbjuder märkeskläder för barn där fokus ligger på snygga kläder och mode.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Klädbutiker som säljer barnkläder
AliExpress
AliExpress
Hos Aliexpress hittar du allt mellan himmel och jord. Här köper du dina prylar direkt från återförsäljarna i Kina och du på så vis ett pris som andra butiker har svårt att matcha. Kasta dig in bland kategorierna eller söka efter sådant du är van att hitta på hemmaplan, du kommer inte bli besviken på priserna.
Babymarkt.se
Babymarkt.se
Babymarkt.se (fd. Pink or blue) erbjuder alla möjliga produkter till barn och bäbisar. Pink or blue jobbar endast med certifierade leverantörer för att kunderna ska känna sig trygga med allt de köper. Pink or blue samarbetar med såväl stora som små tillverkare för att kunna erbjuda ett sortiment som är så brett som möjligt.
Baby V
Baby V
Baby V är din babybutik på nätet. Med säte i Ängelholm och lång erfarenhet av babyprodukter så kan du vara trygg när du handlar hos Baby V. Hos Baby V hittar du inredning till barnrummet, barnvagnar, ekologiskt med mera. Allt till den minsta!
Bonprix
Bonprix
Bonprix säljer dam, herr och barnkläder. De erbjuder moderiktiga kläder till lägre priser, allt från skor till underkläder. De har också ett brett sortiment av moderna inredningsdetaljer, allt för dig och ditt hem helt enkelt.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Geggamoja
Geggamoja
Gegamojja är onlineshoppen med funktionella och hållbara plagg till alla barn och bäbisar. Geggemojas sortiment är brett och här finns något för alla. Geggamoja har också leksaker, inredning till barnrummet och babyshowerpresenter med mera.
LekMer.com
LekMer.com
På LekMer hittar du leksaker till barn och baby samt ett utbud av barnkläder och spel. Lekmer är en komplett butik för ditt barn, här handlar du enkelt allt du behöver på samma ställe. Lekmer säljer kläder och leksaker av hög kvalité och strävar efter att både du och ditt barn ska bli riktigt nöjda med ditt köp.
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.
Netshirt
Netshirt
Hos Netshirt finns ett brett utbud av mode, kläder, arbetskläder, sport- och barnkläder. Dessa kan du själv designa genom att i din beställning lägga in bilder som du vill ha tryckta på dina kläder. Inom kort levereras plaggen direkt hem till dig med det egna trycket av hög kvalité, för ett roligt och unikt plagg.
Shirtstore
Shirtstore
Shirtstore är en butik med ett enormt stort utbud av t-shirts och andra trycksaker. Här finns alla möjliga olika t-shirtar med tryck samt hoodtröjor, byxor, jackor och mycket mer för både män, kvinnor, baby och barn. Servicen är god och leveranserna snabba!

Övriga klädbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer barnkläder? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.