Enkla tips för att välja rätt nätbutiker när du köper på nätet

Skräddarsydda skjortor

Att köpa skräddarsydda skjortor är inte bara att köpa en snygg skjorta utan innebär att man köper klass. Att en skjorta sitter snyggt är en helt annan sak än en skjort som sitter ok. En välgjord, skräddarsydd skjorta lyfter fram de manliga dragen och förminskar de mindre bra (till exempel en begynnande mage.

Förut var skräddarsydda skjortor endast något för de välbeställda som köpte sina skjortor på London-besök, sen blev det lite vanligare när man som turist åkte till länder som Thailand där det är vanligt med billigt uppsydda skjortor och kostymer. Numera är det dock möjligt att köpa skräddarsydda skjortor på nätet som kombinerar klassen hos de engelska skjortorna, priserna hos de thailändska och som adderar smidigheten det innebär att köpa kläder på nätet.

Man behöver inte känna till sina mått innan man besöker webbsidorna som säljer skräddarsydda skjortor. På alla sidor finns mycket detaljerade instruktioner på hur man tar sina egna mått. Sen behåller man måtten i butikernas databas så att man kan beställa skjortor utifrån färg och smak allt eftersom.

Om du ska köpa en skräddarsydda skjorta som present måste du dock känna till måtten och mäta på personern som ska få skjortan. Detta tar bort lite av överraskningsmomentet för presenten men kompenseras av en riktigt uppskattad present.

4 saker att tänka på

  • De webbsidor som säljer måttsydda skjortor har instruktioner på hur du ska mäta. Du behöver alltså inte veta detta innan.
  • Det blir enklare om du är lojal mot en viss skjortbutik då du då kan spara dina mått på sidan. Det blir då mycket lättare att beställa en andra gång, så var nogrann första gången du beställer.
  • Vissa butiker, tex Tailorstore, säljer även andra typer av måttsydda kläder. Passa på att fräscha upp hela garderoben med flera olika klädesplagg som sitter snyggt!
  • Skräddarsydda skjortor tar (förstås) längre tid att få levererade än om du köper färdigsydda skjortor. Var därför ute i god tid om du beställer skjortan till någon specifik högtid eller fest.

2 butiker du bör överväga
Star5
Tailorstore
  • Hög kvalitet
  • Bra priser
  • Har även andra skräddarsydda plagg, tex byxor

Tailorstore

Tailorstore är en butik som erbjuder många olika typer av skräddarsydda kläder, däribland skjortor. Man lägger in sina mått och sen har man en personlig klädesbutik med skjortor andra kläder som sitter perfekt - allt på en och samma plats.

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star3
Skjortmakarna
  • Hög kvalitet
  • Fokus på affärsmän

Skjortmakarna

Skjortmakarna är en lite mindre butik med fokus på skjortor åt affärsmän.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Skräddarsydda skjortor
Kod Sista datum Beskrivning
2024-04-17 Erbjudandet gäller till och med 17/4. Rabatten tillämpas i kassan. Köp 3 toppar eller t-shirts och betala för 2 - billigaste varan är "gratis". Erbjudandet går att kombinera med studentrabatt. Se erbjudandet hos Monki
Butiker som säljer nätbutiker
Monki
Monki
För de allra flesta är Monki en välkänd butik. I många städer är Monki snudd på en institution när det kommer till det senaste modet för tjejer. I Monkis webbutik hittar du precis som i butikerna snygga och trendiga accessoarer och kläder till bra priser.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer nätbutiker? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.