Enkla tips för att välja rätt ovadderade behåar när du köper på nätet

Ovadderad BH

Ovadderade Bh:ar finns i många olika utformningar. Gemensamt för alla modeller är att de inte har någon vaddering eller fyllning i kuporna som formar och lyfter bysten. Med en ovadderad Bh behåller bysten sina naturliga form.

Ovadderade Bh:ar tillverkas i många olika modeller och det finns modeller både med och utan bygel. En ovadderad bygel-Bh ger bra stöd för bysten och avlastning för ryggen. Tack vare de ovadderade kuporna behåller bysten sin naturliga form och passar dig som inte vill ha någon push-up effekt. Ovadderare bygel-Bh:ar passar både små och stora bröst.

Bh:ar utan bygel finns också med ovadderad kupa. Bygellösa Bh:ar passar främst små-medelstora bröst och här uppnås stadga och stabilitet istället med hjälp av resårband och sömmar i kupan. Passar dig som upplever att en bygel-Bh kan skava eller kännas obekväm att använda.

De flesta ovadderade Bh:ar har axelband för bästa stadga och passform, men det finns också modeller som är axelbandslösa och passar under bandlösa klänningar och toppar. En Bh med en kraftig bygel kan ibland vara ovadderad. Det finns också en modell som kallas Bandeau, som ligger som ett brett band runt kroppen, den påminner lite om en sport-Bh utan axelband. Bandlösa Bh:ar är försedda med silikon längs insidans kanter, som fäster mot huden och får Bh:n att sitta stadigt.

5 saker att tänka på

  • Tänk på att det är viktigt att din Bh har bra passform, det blir bekvämast och snyggast. Det finns ofta bra storleksguider hos butikerna, mät innan du beställer, så ökar chansen att du blir nöjd med ditt köp.
  • Välj en färg som du tycker om och som också passar till dina kläder. Vill du inte att din Bh ska synas under tröjan är en naturfärgad det bästa alternativet, det syns betydligt mindre än till exempel en vit Bh.
  • Välj en s.k. mjuk Bh, utan bygel, om du upplever att en bygel-Bh ofta skaver eller är obekväm. Det finns en rad olika modeller på mjuk Bh, ofta är de trekantsformade och med fasta axelband. Det kan vara skönt med en bred bottenkant på en sådan Bh, för extra stabilitet.
  • Om du använder tajta plagg och inte vill att sömmarna på kupan ska synas under kläderna, välj en Bh med formpressade, ovadderade kupor. En formpressad kupa har inga sömmar alls.
  • Om du är ute efter en axelbandslös modell, tänk på att passformen då blir extra viktig för att Bh:n ska sitta stadigt. Det kan vara värt att överväga att gå ner lite i storlek i omkrets, för att silikonet på Bh:ns insida ska kunna fästa på huden så att Bh:n sitter kvar.

3 butiker du bör överväga
Star5
Bygel-Bh från Ellos
  • Billig
  • Formpressad kupa

Bygel-Bh från Ellos

En mycket prisvärd Bh av god kvalité. Snygg passform med bygel och formpressade kupor utan vaddering.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Mjuk BH från Ellos
  • Billig

Mjuk BH från Ellos

Elegant och stilig BH i vit med läckra detaljer i spets. Förstärkning i sidan och kuporna ger extra stöd.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star2
Ovadderad BH från Triumph

Ovadderad BH från Triumph

Paisleymönstrad bygel-bh utan vaddering och med nätfodrade kupor.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer ovadderade behåar
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Maxmode
Maxmode
Maxmode erbjuder damunderkläder och badmode online. Maxmode finns inte bara online utan är en väletablerad butik med butiker i båda Lidköping och Skövde. Verksamheten har funnits sedan 90-talet och under denna tid har Maxmode utvecklat en svårslagen kompetens och ett brett sortiment med känsla för vad kunderna efterfrågar. I webbshoppen kan du enkelt beställa dina kläder online och få dem hemskickade,
Timarco
Timarco
Vare sig det är underkläder, en finklänning eller ett par trendiga chinos du söker - Timarcos webshop är stället du ska leta på. Här hittar du alla möjliga artiklar ifrån en mängd kända märken, såsom Björn Borg, Hanky Panky och Resteröds. Frakten är fri på hela sortimentet, och man skyltar titt som tätt med förmånliga erbjudanden.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ovadderade behåar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Ovadderade behåar du kan köpa nu