BytBil.com - fordon


Kategori: Fordon från BytBil.com
rating
BytBil.com - fordon

Bytbil.com har det största utbudet av nya och begagnade bilar av motormarknaderna på nätet. Här ligger alltid upp mot 80 000 personbilar och över 10 000 MC ute till försäljning.

Tänk på det här när du köper fordon
  • Det främsta rådet du ska ha i bakhuvudet när du är spekulant på ett fordon är att du ska ta reda på så mycket du kan både om fordonet och om säljaren. Genom detta minskar du markant risken för att göra ett dåligt köp. Som minimum bör du provköra eller låta besiktiga fordonet, alltid se till att upprätta ett köpekontrakt samt aldrig erlägga betalning för fordonet förrän du är helt nöjd med affären och har fordonet i din ägo. Köper du ett fordon av ett företag ska du också begära att få ta del av en så kallad varudeklaration.
  • Testa fordonet innan du köper - Du kan upptäcka många fel och brister i ett fordon bara genom en yttre besiktning och genom att provköra fordonet. Det gäller bara att veta vad du ska leta efter. Det finns många bra köpguider för fordon du kan använda dig av i din undersökning. När du är nöjd med den första delen av inspektionen ska du givetvis även undersöka motorn och tillhörande elektronik.
  • Upprätta köpekontrakt - Det finns särskilda köpekontrakt du bör använda när du köper ett begagnat fordon. Genom att upprätta ett köpekontrakt, som båda parter skriver under, kan du undvika kostsamma och utdragna tvister.
  • Betala först när köpekontraktet är underskrivet - De flesta lurendrejerier när det handlar om begagnade fordon går ut på att säljaren lägger ut en annons för en bil som han eller hon inte äger i syfte att ta pengar av en ovetande köpare. För att undvika att bli lurad ska du erlägga betalning för bilen först när du vet att allt är i sin ordning.

Du kan läsa mer om detta i köpguiden för Fordon

Andra rekommenderade produkter inom kategorin fordon
Bilweb
Bilweb
Bilweb är en webbplats där man kan hitta bilar och andra fordon som är till salu direkt hos bilhandlare. Vill man slippa att köpa bil från privatpersoner är det här ett bra sätt att hitta bilar direkt från bilhandlarna
Blocket - fordon
Blocket - fordon
Blocket är Sveriges största köp- och säljmarknad för privatpersoner och företag. Här kan du köpa bilar, båtar, motorcyklar, lastbilar och till och med snöskotrar. Säkerheten är relativt hög på Blocket, men du ska alltid göra noga efterforskningar innan du ingår en affär.