Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
Vedklyv

STIKKAN är en handgjord vedklyv tillverkad i Sverige. Den är gjord av gjutjärn och elzinkad för att tåla korrosion. Med STIKKAN kan du enkelt och säkert klyva tändved.

1995 kr

Verktyg
Vedklyvar
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Äppelskivepanna i gjutjärn 21 cm
699 kr
Bagaren och Kocken

En specialgjord gjutjärnspanna för stekning eller grillning av äppelskivor. En traditionell produkt från Skandinavien. Gjutjärnet får en naturlig non-stick beläggning av samma typ av fett som du annars använder till matlagning. Därför är gjutjärn ett mycket hälsosammare sätt att steka mat på.

Handtaget är gjort av bok och är en perfekt värmeisolator. Carl Victors gjutjärnsprodukter kan användas på alla typer av kaminer (inklusive induktion) och öppna lågor. Äppelskivejärnet är 2 cm tjockt och väger 2 kg och kan placeras på spisen, i ugnen, på grillen, men inte i mikron. Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor har redan eldats med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför klara att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Kedjesåg och tändstål - Wibbri
249 kr
CoolStuff
Ska du ut på tur gäller det att snabbt kunna sätta ihop ett vindskydd eller göra upp en brasa innan både kläder och humör blir sura. Med en kedjesåg i fickformat kan du smidigt såga till både stora och små grenar för friluftslivets alla projekt. Ett tändstål medföljer så att du blir klar med lägereldsfixandet på nolltid.
Kockums Träslev med 5 hål, 30 cm
79 kr
Kockums jernverk
Träslev i obehandlat europeiskt bokträ med ett klassiskt formspråk. Träslevens lena yta är skonsam att använda till dina emaljerade kärl, stekpannor eller gjutjärnsgrytor och bidrar därför inte till något onödigt slitage. Denna slev är praktisk till att röra runt i grytor och soppor eller när du vill sänka ner något i en gryta eller plocka ur utan att hälla bort vätskan. Slevar kan man inte få för många av och hos Kockums Jernverk finns fler modeller att komplettera med. Den naturliga variationen i träet gör varje slev unik. Diska alltid dina träredskap för hand och torka med handduk. Undvik blötläggning av träredskap. För bästa hållbarhet, återfetta dina redskap med jämna mellanrum genom att smörja in dem med matolja.
Eldstål Masurbjörk
305 kr
AstroSweden
Eldstål med handtag i oljad masurbjörk. Detta är en serie eldstål designat av Casströms i Lappland. De högkvalitativa eldstålen är tillverkade i Österrike. Varför nöja sig med ett eldstål i plast när man kan känna naturens närvaro i äkta vara! Diametern på själva eldstålet är i "army" storlek på ca 9,5 mm och det betyder att det håller för ca 12000 skrapningar. Storleken gör att den sitter bra i handen utan att du slinter. Total längd ca 11 cm. Eldstålet har en stretchbar rem med själva skrapan som gör att du får kontroll. "Hur gör man" Först skrapar du bort eventuell skyddsfärg från eldstålet med skrapan eller ryggen på kniven. För att du ska lyckas med att göra upp eld med eldstål så är det förberedelser som gäller. Se till att ha ordnat den ved du behöver till eldstaden och självklart att den är torr. Vad är mest lättantändligt i naturen, ja det varierar på vart du befinner dig. Har du med dig en tampong så kan du "fluffa till" den så funkar den utomordentligt. Men ska du använda tändmaterial från naturen så gäller det att veta vad som brinner. Längst ner på granen brukar det finnas massor med döda torra kvistar, bryt av dem och "rugga" till dem. Torrt gräs, näver från björk, torr mossa kan funka och samma sak gäller här att "rugga" till materialet. Samla ihop det som du ska tända med i en hög och håll dig själv som vindskydd. Enklast är att sitta på knä och att du har eldstålet mot tändmaterialet så det inte åker iväg. Börja med att dra skrapan sakta längs med eldstålet så det INTE gnistrar, upprepa detta tills du får en mängd. När du känner dig redo så drar du till hastigt och bestämt så det gnistrar ordentligt. Du kan få upprepa tills det börjar brinna. När det väl tar sig så gäller det att vara snabb, lyft in tändmaterialet i elden och fyll sakta på med större tändmaterial som kvistar och mindre ved. Du kan självklart även använda eldstålet till att tända ditt gaskök och liknande.
Hålslev 33 cm, Vit
249 kr
Bagaren och Kocken

Praktisk hålslev från Kockums Jernverk tillverkad av emaljerat stål i två lager och högkvalitet. Sleven är din hjälpande hand när du vill lyfta ur något ur grytan utan att få med vätska, oavsett om det gäller dumplings, grönsaker eller friterade grönsaker. Det ergonomiska skaftet har en praktisk längd så att du slipper bekymra dig om att bränna fingrarna på kokande vätska. Därtill är sleven utrustad med en praktisk krok på skaftet som gör att den enkelt hängs upp i köket.

Kockums Jernverk tar hänsyn till miljö och människor, och deras produkter är tillverkade av naturliga råvaror. Varje produkt är också unik då emaljen görs för hand. Detta bidrar till att det kan förekomma små eleganta färgförändringar i emaljen. Den praktiska hålsleven mäter 33 cm och tål maskindisk, men vi rekommenderar handdisk om du vill bevara det blanka utseendet så bra som möjligt. Hålsleven finns i färgerna vit och creme.

 

Plättpanna 23 cm Gjutjärnshandtag
524 kr
Bagaren och Kocken

Plättstekpanna med gjutjärnshandtag 23 cm diameter.

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

 



Kockumshäll, 35x35 cm
1372 kr
Bagaren och Kocken

Kockumshällen är en högkvalitativ stekplatta från Kockums Jernverk, tillverkad i Sverige av 6 millimeter svenskt kolstål. Hällen är förinbränd med vegetabiliska oljor. Det innebär att du kan börja använda den direkt efter inköp, utan att behöva genomföra en egen inbränning.

Stekbordet har en robust design med två rejäla handtag och en dekorativ Kockumslogga. Den fungerar på alla värmekällor, i ugnen och på grillen. Du kan använda den för att smasha burgare, steka större kött- eller fiskstycken eller tillaga egna pizzor. Hela hällen går dessutom att lyfta fram och använda för servering och varmhållning direkt på middagsbordet – perfekt för att bjuda in vänner och familj till en riktig festmåltid.

Gjutjärnsstekpanna 28 cm, stålhandtag
899 kr
Bagaren och Kocken

En gjutjärnspanna har en naturlig non-stick beläggning som är skapad av samma typ av fett som du annars använder för matlagning. Därför är detta ett mycket hälsosammare sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du lagar.

Carl Victors gjutjärnspannor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor inklusive induktion och öppen låga. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Du kan bryna (försluta) maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen försiktigt. På så sätt får maten en läcker stekskorpa, samtidigt som maten tillagas med hjälp av värmen som redan finns i järnet. Vikt 2,9 kg. Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor är redan brända med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför redo att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda middagsminnen i många år framöver.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Tändved
179 kr
Bagaren och Kocken

Tänd brasan och grillen enklare med tändelden från Muurikka. Tändelden är ekologiska vaxade tussar med lång brinntid. Passar utmärkt för tändning av t.ex. utomhuskök, grillar och lägereldar. 

Material: Furumassa som är behandlad med paraffinvax
Brinntid: ca 8-10 minuter
Paketet innehåller 32 tussar

Pepparkvarn 18 cm Brunbok
471 kr
Bagaren och Kocken
Skeppshult pepparkvarn i gjutjärn och bok är en rejäl kvarn med ett keramiskt ställbart malverk.
 
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn.
 
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Kockums Träslev med hörn, 30 cm
59 kr
Kockums jernverk
Träslev i obehandlat europeiskt bokträ med ett klassiskt formspråk. Träslevens lena yta är skonsam att använda till dina emaljerade kärl, stekpannor eller gjutjärnsgrytor och bidrar därför inte till något onödigt slitage. Med hjälp av slevens kantiga hörn kommer man enkelt åt att röra runt ända ut i kanten av grytan. Slevar kan man inte få för många av och hos Kockums Jernverk finns fler modeller att komplettera med. Den naturliga variationen i träet gör varje slev unik. Diska alltid dina träredskap för hand och torka med handduk. Undvik blötläggning av träredskap. För bästa hållbarhet, återfetta dina redskap med jämna mellanrum genom att smörja in dem med matolja.
Slev vit 33 cm.
209 kr
Bagaren och Kocken

Den perfekta sleven från Kockums Jernverk, som är både praktisk och funktionell såväl som stilren i designen. Det ergonomiska skaftet gör att den ligger bekvämt i handen under användning. Utöver det är skaftet utrustat med en krok som gör förvaringen praktisk, enkel och stilfull. Sleven mäter 33 cm och finns i färgerna creme och vit.

Den enkla sleven är tillverkad av emaljerat stål i två lager och håller hög kvalitet, samtidigt som den är effektiv mot smuts och fläckar. Den tål maskindisk men om du vill bevara det blanka utseendet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Kockums Jernverk har tagit hänsyn till miljön och producerar samtliga produkter av naturliga råvaror. Varje produkt är också unik då emaljen görs för hand, vilket innebär att det kan förekomma mindre ojämnheter och fina färgskillnader. 

Slägga, 30 cm
345 kr
Bagaren och Kocken

Med den här robusta släggan från Kindling Cracker blir det enkelt att klyva veden, gärna ihop med vedklyven från samma märke. Hammarhuvudet är tillverkad av lackat massivt stål och skaftet är gjort av vackert hickoryträ. Tack vare släggans längd på 20 centimeter och vikten på 1,35 kilo ligger den bra i handen och är smidig att hantera och använda.

Gjutjärnsstekpanna 24 cm, bok
799 kr
Bagaren och Kocken

Carl Victor gjutjärnsgrytor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor, inklusive induktion och öppen låga. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills pannan är varm och klar. Du behöver bryna (försluta) maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen - på så sätt får du en läcker skorpa medan maten tillagas med hjälp av värmen som redan finns i gjutjärnet.

Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor är redan brända i vegetabilisk olja vid 400°C och är klara att användas. Finns i tre storlekar. De är tillverkade och designade i Höganäs, beläget i Skåne, av Göran Ek och Robert Ek. Deras gjutjärnspannor är gjorda av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Det ger en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda middagsminnen i många år framöver.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Eldstål Ek
279 kr
AstroSweden
Eldstål med handtag i massiv ek. Detta är en serie eldstål designat av Casströms i Lappland. De högkvalitativa eldstålen är tillverkade i Österrike. Varför nöja sig med ett eldstål i plast när man kan känna naturens närvaro i äkta vara! Diametern på själva eldstålet är i "army" storlek på ca 9,5 mm och det betyder att det håller för ca 12000 skrapningar. Storleken gör att den sitter bra i handen utan att du slinter. Total längd ca 11 cm. Eldstålet har en stretchbar rem med själva skrapan som gör att du får kontroll. "Hur gör man" Först skrapar du bort eventuell skyddsfärg från eldstålet med skrapan eller ryggen på kniven. För att du ska lyckas med att göra upp eld med eldstål så är det förberedelser som gäller. Se till att ha ordnat den ved du behöver till eldstaden och självklart att den är torr. Vad är mest lättantändligt i naturen, ja det varierar på vart du befinner dig. Har du med dig en tampong så kan du "fluffa till" den så funkar den utomordentligt. Men ska du använda tändmaterial från naturen så gäller det att veta vad som brinner. Längst ner på granen brukar det finnas massor med döda torra kvistar, bryt av dem och "rugga" till dem. Torrt gräs, näver från björk, torr mossa kan funka och samma sak gäller här att "rugga" till materialet. Samla ihop det som du ska tända med i en hög och håll dig själv som vindskydd. Enklast är att sitta på knä och att du har eldstålet mot tändmaterialet så det inte åker iväg. Börja med att dra skrapan sakta längs med eldstålet så det INTE gnistrar, upprepa detta tills du får en mängd. När du känner dig redo så drar du till hastigt och bestämt så det gnistrar ordentligt. Du kan få upprepa tills det börjar brinna. När det väl tar sig så gäller det att vara snabb, lyft in tändmaterialet i elden och fyll sakta på med större tändmaterial som kvistar och mindre ved. Du kan självklart även använda eldstålet till att tända ditt gaskök och liknande.
Gjutjärnsstekpanna 28 cm, bok
899 kr
Bagaren och Kocken

Carl Victor gjutjärnsgrytor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor, inklusive induktion och öppen låga. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills pannan är varm och klar. Du behöver bryna (försluta) maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen - på så sätt får du en läcker skorpa medan maten tillagas med hjälp av värmen som redan finns i gjutjärnet.

Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor är redan brända i vegetabilisk olja vid 400°C och är klara att användas. Finns i tre storlekar. De är tillverkade och designade i Höganäs, beläget i Skåne, av Göran Ek och Robert Ek. Deras gjutjärnspannor är gjorda av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Det ger en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda middagsminnen i många år framöver.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.