Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
Pomegranate Rund Gjutjärnsgryta 24 cm 4 l

Denna röda gjutjärnsgryta från Denby är perfekt för att tillaga smakrika rätter som soppor, grytor och såser. Grytan är tillverkad i robust gjutjärn som håller värmen länge och kan användas på alla typer av spisar, inklusive induktion och i ugnen. Med sin fina färg blir den ett blickfång både på spisen och på middagsbordet.

1300 kr

Grytor
Köksredskap
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Lätt Gjutjärn Stekgryta med glaslock4 liter
819 kr
Bagaren och Kocken
Ronneby Bruk stekgryta 4 liter, 24 cm med glaslock i lätt gjutjärn:
- Rostfritt handtag med silikonbeklädnad för bra grepp
- Tål ugnstemperatur upp till 220 grader
- Förinstekt med vegetabilisk olja
- Fungerar på alla typer av värmekällor från vedspis till induktionsspis
- Vikt 2,4 kg 
 
Med denna serie av stekpannor och grytor har vi för första gången möjligheten att erbjuda riktiga, äkta gjutjärnspannor som är så lätta i vikt så att de kan användas av alla. Enda kravet är att man kan använda en stekpanna överhuvudtaget.
 
Produkterna är tillverkade av exakt samma gjutjärnssammansättning som traditionellt sandgjutna, tyngre, pannor. Att de är så lätta och lätthanterliga beror på att Ronneby Bruk under ett par års tid deltagit i att utveckla en för husgeråd helt ny gjuteriteknik. Denna gör att produkterna går att gjuta mycket tunnare än de traditionellt gjutna, utan att tappa de fina stekegenskaperna hos gjutjärn. P.g.a att de är tunna, blir de också enormt mycket snabbare heta.
 
Vi rekommenderar att man endast använder sig av spisens medelvärme under stekning, och vid användande av induktionsspis ändå lägre, för att undvika att det man steker fastnar i ytan. Här får man prova sig fram lite, och komma på hur den egna spisen fungerar vid upphettning. En del spisar är ju mer “kraftfulla” än andra. Använder man sig av induktionsspis ska det s.k boosterläget inte användas, eftersom detta ger mycket snabb uppvärmning. Alltför snabb uppvärmning kan i olyckliga fall medföra att undersidan på pannan blir konvex, och pannan börja vicka.
 
Detta brukar i de flesta fall gå tillbaka när pannan fått kallna, och brukar inte uppträda igen om pannan i fortsättningen värms upp lite långsammare. Tänk på att det enda tillfälle när man verkligen har nytta av boosterläget är när man ska koka upp vatten. Vid alla andra tillfällen är det stor risk att detta läge ställer till mer problem än nytta.
Gryta rund 5,5 liter Med Järnlock
1699 kr
Bagaren och Kocken

Skepphult Grytor är en serie gjutjärnsgrytor i en stilren och klassisk design, de finns i rund eller oval form samt i varierande storlek. Denna 5,5 liters gryta i rund form med järnlock är utmärkt att laga traditionella viltgrytor i och kan med fördel serveras direkt ur på bordet då den är både vacker och håller maten varm.

Skeppshult Gryta rund 5,5 liter med järnlock med handtag i gjutjärn

Vikt 6,6 kg

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Österlen. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett s k Natural Non-Stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld. Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Skötselråd: 

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.

- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:

- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.

- Ställ produkten på hög värme på spisen.

- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.

- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.  

Barcelona Stekpanna 24 cm
679 kr
Bagaren och Kocken

En stekpanna med en beläggning som har oöverträffad livslängd och non stick-prestanda som kommer att förenkla hälsosamma måltider under många år framöver. Stekpannan från serien Barcelona är konstruerad i kombination med ett extra tjockt aluminiumhölje och den nyaste Magneto induktionstekniken, vilket gör att stekpannan har en snabb och jämn värmefördelning.

Handtaget är tillverkat i gjutet rostfritt stål, vilket passar handen perfekt och ger ett elegant utseende. Stekpannan har också fått den nyaste och hittills bästa versionen av Thermolons hälsosamma och keramiska non stick-beläggning, Infinity Professional. Beläggningen är förstärkt med diamanter som gör pannan till en utav de starkaste, mest långlivade och reptåliga stekpannor på marknaden. Thermolon Infinity keramisk non-stick förstärkt med extremt tålig keramisk non-stick-beläggning.

Bottenmått: 20 cm. = 14,5 cm., 24 cm. = 18,5 cm., 26 cm. = 20,5 cm., 28 cm. = 22,5 cm., 30 cm. = 24,5 cm.

Gjutjärnsgryta 26 cm/5,2 liter, pistachio
1510 kr
Bagaren och Kocken

En gjutjärnsgryta från KitchenAid är ett riktigt måste i varje kök. Den är robust och tålig, samtidigt som den har en riktigt elegant design – en välbalanserad kombination av stil och prestanda. Det högkvalitativa gjutjärnet håller värmen extremt bra, så att din gryta förblir varm när den väl har värmts upp. Ett bra val när du steker eller bryner, men även när du ska laga grytor och andra rätter som ska lagas långsamt och sjuda länge på spisen.

Den här varianten mäter 26 centimeter i diameter, rymmer 5,2 liter och fungerar på alla typer av spishällar inklusive induktion. Gjutjärnsgrytan är dessutom ugnssäker upp till 260°C, så att du smidig kan flytta dina rätter från spis till ugn till bord.

Fiskgryta Rostfritt 60 cm
822 kr
Bagaren och Kocken

En rejäl fiskgryta med perforerad insats för att pochera fisk, pochering kan alltså ske på spisen eller i ugnen. Vätskan, som består av vatten och vin eller buljong eller en kombination, skall täcka fisken till hälften. Kärlet täcks med lock, Fisken sjuder sakta och tas upp vid önskad kärntemperatur och hålls varm. Spadet silas och bereds till en sås.

Kärntemperatur för olika fiskarter, filé:
(Lägg till ca 4°C för hel fisk).

Vitfiskar t ex torsk, kolja, sej: ca 52°C.
Hälleflundra: 48-50°C.
Plattfisk: 50-52°C.
Marulk: 47-58°C.
Havskatt: ca 52°C.
Hajfiskar: ca 52°C.
Lax: ca 48°C.
Ål: ca 70°C.
Tonfisk: 31°C (bör alltid ha en rå kärna).

Generellt förordas en skonsam tillagning på låg temperatur. Feta fiskar kan i vissa fall behöva en tunn stekyta som håller ihop fisken. Då kan man först steka i panna för att sedan laga färdigt i ugn, eller tillaga på högre värme i ugn. Fungerar på alla hällar inklusive induktion.   

Roya gryta med glaslock 5,2 liter 24 cm, rostfritt stål
1549 kr
Bagaren och Kocken

Praktisk gryta i serien Roya från Pillivuyt Gourmet, tillgänglig i storlekarna 3 liter och 5,2 liter. Roya-serien är skapad för att ge dig de bästa resultaten i köket, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren matlagare. Grytans stomme är tillverkad av 90% återvunnet rostfritt stål, med även handtag och botten gjorda i rostfritt stål. Den tjocka sandwichbottnen på 4,1 millimeter ger snabb och jämn värmefördelning, så att du kan maximera din effektivitet i köket.

Grytan har en snygg matt finish som är fin både i köket och på bordet. De nitade handtagen blir inte heta, så att du slipper oroa dig för att bränna dig. Tack vare måttskalan på insidan blir det enkelt att dosera rätt mängd råvaror och vätska, och det medföljande glaslocket är utrustat med ångutsläpp för säker tillagning. Passar alla värmekällor inklusive induktion samt tål ugnsvärme upp till 240°C. Locket tål inte ugnsvärme. Handdisk rekommenderas.

Natural Canvas Rund Gjutjärnsgryta 24 cm 4 l
1819 kr
Bagaren och Kocken

Rund gjutjärnsgryta som kan användas till mycket mer än långkok och höstiga grytor. Den är utmärkt till att sautera grönsaker, göra läckra soppor och goda såser. Grytan går att använda på alla värmekällor, inklusive induktion, i ugn och över öppen eld. Gjutjärn blir snabbt varmt och håller värmen länge vilket gör grytan perfekt till att koka härligt fluffigt ris i. Den robusta grytan är även snygg att ställa på bordet och servera maten ur. När du är klar med grytan så diska den med varmt vatten och diskmedel, torka ur och smörj sedan in den med matolja. Tänk på att även handtagen på grytan blir varma så använd grytlappar när den är varm.

 

 

Specifikationer:

- Material: Gjutjärn

- 24 cm

- Rymmer 4 liter

Gjutjärnsgryta emaljerad, Svart, 24 cm.
759 kr
Bagaren och Kocken

Denna gjutjärnsgryta från Combekk är gjord av 100% återvunnet material då den är helt tillverkad av produktionsrester. Den är gjord för att vara så lätt som möjligt och är utmärkt för alla kockar. Den passar till alla sorters värmekällor, inklusive induktion, och är utmärkt för slow-cooking, rostning och många andra tillagningssätt. Gjutjärnsgrytan har en högkvalitativ beläggning som gör användning mycket enkel.

Staub Gjutjärnsgryta 24 cm, salviagrön
2035 kr
Bagaren och Kocken
Med Staub gjutjärnsgryta får du ett kokkärl som passar perfekt för att laga läckra familjemiddagar av färska ingredienser. Den finns i flera färger och levereras med ett matchande lock, som ger optimal värmefördelning och möjliggör en snabbare tillagning av till exempel kött. Grytan rymmer 3,8 liter och har en diameter på 24 centimeter – perfekt för vardagsmiddagar eller som huvudrätt på middagsbjudningen. Den är emaljerad på utsidan och har en grov struktur på insidan, vilket skapar tusentals mikrogrillpunkter som ger läckra rostningsaromer under tillagningen. Grytan är mycket tålig och blir faktiskt bättre för varje gång den används – en kvalitetsprodukt som kan gå i arv till nästa generation. Gjutjärnsmaterialet i grytan fördelar värmen jämnt och behåller den länge. Det tättslutande Aroma Rain-locket har en speciell struktur som säkerställer att avdunstad fukt droppar tillbaka, vilket ger ett saftigt kött och mjuka grönsaker. Den är inte bara lämplig för alla typer av grytor och grillat kött, utan passar även perfekt för att baka ett gott runt bröd. Locket håller då kvar ångan, vilket ger brödet en mjuk insida med ett riktigt krispig och god skorpa. Grytan kan användas på alla typer av hällar samt i ugnen. Den tål temperaturer från -20°C till 250°C men behöver värmas upp långsamt, så se till att hantera den varsamt. Använd ugnshanskar och ett underlägg när du hanterar grytan eftersom den blir mycket varm. Det är även bäst att använda trä- eller silikonredskap för att undvika repor. Grytan tål maskindisk, men handdisk rekommenderas.
Gjutjärnsgryta 4 liter
709 kr
Bagaren och Kocken

Det perfekta valet till dig som älskar soppor och grytor. Denna hållbara gjutjärnsgryta mäter 25 cm och kan användas på alla värmekällor. Locket ingår och kan med fördel användas för extra saftiga resultat. Grytan har också handtag som gör den lätt att lyfta eller hänga över öppen eld.

Gjutjärnsgryta 4 liter, svart
743 kr
Bagaren och Kocken

Stor gjutjärnsgryta med lock från HOLM – perfekt för att laga läckra soppor, grytor och andra sjudande rätter fulla av härliga näringsämnen och smaker. Grytan rymmer 4 liter och är tillverkad av mattemaljerat gjutjärn. Locket har en praktisk design som kan vändas och användas för sjudning ovanpå grytan. Kompatibel med alla värmekällor, även induktion. Handdisk med varmt vatten rekommenderas, även innan första användningen.

Gryta 4 liter, grå
572 kr
Bagaren och Kocken

Kockums Jernverks klassisk gryta är med sin tidlösa design perfekt till vardagen såväl som till festmiddagen och dekorerar elegant middagsbordet. Grytan passar även utmärkt till både servering och tillagning. Grytan har en kapacitet på 4 liter och det ingår ett praktiskt lock. Både grytan och locket tål maskindisk men vi rekommenderar att du diskar den för hand om du vill att emaljen ska förbli blank. 

Den smarta grytan är tillverkad av emaljerat stål i dubbla lager av hög kvalité och varje produkt är unik, detta då emaljen görs för hand. Det betyder också att det kan förekomma mindre och fina ojämnheter och färgskillnader. Därtill är materialet av naturliga råvaror, då Kockums Jernverk önskar visa hänsyn till både människor och miljö. Denna gryta finns dessutom i tre olika färger: creme, grå och vit.

Halo Rund Gjutjärnsgryta 26 cm 5,2 l
2085 kr
Bagaren och Kocken

Denna snygga gjutjärnsgryta är perfekt till en större familj eller när du ska ha gäster på besök och vill bjuda på en läcker gryta eller en krämig soppa. Grytan tål alla värmekällor inklusive induktion och ugn. Skulle du känna dig äventyrlig och vilja imponera på nära och kära en härlig sommarkväll kan du även använda den över öppen eld. Gjutjärn blir snabbt varmt och håller värmen länge så tänk på att använda grytvantar så att du inte bränner dig. När du är klar med grytan och den har svalnat så diska den för hand, torka av den och smörj sedan in den med matolja så att den inte rostar.

 

 

Specifikationer:

- Material: gjutjärn

- Rymmer 5,2 l

- ø 26 cm 

Gjutjärnsgryta 26 cm, salviagrön
2344 kr
Bagaren och Kocken

Att laga mat i en gjutjärnsgryta ger dig oräkneliga möjligheter i köket. Laga smakrika grytor, stek kött eller baka bröd – gjutjärnsgrytan kommer väl till pass, eftersom du kan slutföra tillagningen i ugnen. Staub gjutjärnsgryta med lock finns i flera fina färger och ger dig optimal värmefördelning, samtidigt som emaljbeläggningen ser till att ingenting fastnar i botten. Den rymmer hela 5,8 liter och har en diameter på 26 centimeter, så att du har gott om utrymme för att laga mat åt många eller förbereda storkok till matlådor.

Du kommer att märka att det finns många användningsområden för grytan och det medföljande Aroma Rain-locket. Locket ser till att avdunstad fukt släpps tillbaka in i maten, för ett otroligt mört, saftigt och smakrikt resultat. Perfekt när du vill ugnssteka en köttbit med vitlök, salvia och rosmarin, eller när du vill baka ett gott bröd med mjukt innanmäte och krispig skorpa.

Gjutjärnsgrytan kan användas på alla typer av hällar samt i ugnen. Den tål temperaturer från -20°C till 250°C men behöver värmas upp långsamt, så se till att hantera den varsamt. Använd ugnshandskar och ett underlägg, eftersom grytan blir mycket varm. Trä- eller silikonredskap rekommenderas för att undvika repor. Grytan tål maskindisk, men handdisk rekommenderas.

Rund Gryta 4 Liter Gjutjärn Glaslock
1199 kr
Bagaren och Kocken

Rund gryta 4 liter med glaslock från Skeppshult.

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld

Grytor med glaslock har en knopp av gjutjärn och glaslocket klarar att vara inne i ugn upp till en temperatur av 230 grader.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.

- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost. 

Gjutjärnsgryta 22 cm/3,3 liter, dried rose
1317 kr
Bagaren och Kocken

KitchenAids gjutjärnsgrytor är ett riktigt måste i alla typer av kök. De är robusta och tåliga, samtidigt som de har en elegant design – en perfekt kombination av stil och prestanda. Det högkvalitativa gjutjärnet håller värmen extremt bra, så att grytan förblir varm när den väl är uppvärmd. Ett bra val för stekning eller bryning, men även för tillagning av grytor och rätter som ska tillagas långsamt och sjuda länge på spisen.

Den här varianten mäter 22 centimeter i diameter, rymmer 3,3 liter och fungerar på alla typer av spishällar inklusive induktion. Grytan är dessutom ugnssäker upp till 260°C, så att du enkelt kan ta dina rykande varma rätter från spis till ugn till bord.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.