
Denna emaljerade gjutjärnsgryta från Kockums Jernverk är perfekt för att tillaga smakrika grytor och bröd. Grytan är tillverkad av återvunnet gjutjärn och har en emaljerad insida som gör den reptålig och hållbar. Med ett tätt lock bevaras ångan och smakerna i maten.

Rund gryta 4 liter med glaslock från Skeppshult.
Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld
Grytor med glaslock har en knopp av gjutjärn och glaslocket klarar att vara inne i ugn upp till en temperatur av 230 grader.
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Skötselråd:
- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.

Gjutjärnsgrytan från Combekk är utmärkt för alla olika sorters matlagning då den fungerar på alla värmekällor inklusive induktion. Den har en högkvalitativ beläggning som gör användningen mycket enkel. Den är dessutom tillverkad av 100% återvunnet material från fabriksproduktionen och är gjord att vara så lätt som möjligt.


Kockums Jernverks klassisk gryta är med sin tidlösa design perfekt till vardagen såväl som till festmiddagen och dekorerar elegant middagsbordet. Grytan passar även utmärkt till både servering och tillagning. Grytan har en kapacitet på 4 liter och det ingår ett praktiskt lock. Både grytan och locket tål maskindisk men vi rekommenderar att du diskar den för hand om du vill att emaljen ska förbli blank.
Den smarta grytan är tillverkad av emaljerat stål i dubbla lager av hög kvalité och varje produkt är unik, detta då emaljen görs för hand. Det betyder också att det kan förekomma mindre och fina ojämnheter och färgskillnader. Därtill är materialet av naturliga råvaror, då Kockums Jernverk önskar visa hänsyn till både människor och miljö. Denna gryta finns dessutom i tre olika färger: creme, grå och vit.

En gjutjärnsgryta från KitchenAid är ett riktigt måste i varje kök. Den är robust och tålig, samtidigt som den har en riktigt elegant design – en välbalanserad kombination av stil och prestanda. Det högkvalitativa gjutjärnet håller värmen extremt bra, så att din gryta förblir varm när den väl har värmts upp. Ett bra val när du steker eller bryner, men även när du ska laga grytor och andra rätter som ska lagas långsamt och sjuda länge på spisen.
Den här varianten mäter 26 centimeter i diameter, rymmer 5,2 liter och fungerar på alla typer av spishällar inklusive induktion. Gjutjärnsgrytan är dessutom ugnssäker upp till 260°C, så att du smidig kan flytta dina rätter från spis till ugn till bord.

Praktisk och tidlös kastrull från Kockums Jernverk som garanterat dekorerar alla kök den hamnar i. Kastrullen kan användas på alla typer av spisar, inkl. induktion och den tål även användning i ugn. Den är utrustad med ett långt ergonomiskt handtag och ett praktiskt lock ingår. Den klassiska kastrullen har en kapacitet på 2,3 liter och finns i tre olika färger: grå, creme och vit.
I likhet med märkets många andra produkter är denna kastrull tillverkad av emaljerat stål i två lager av hög kvalitet. Kastrullen tål maskindisk med handdisk rekommenderas om du vill behålla det blanka utseendet. Varje produkt är unik då emaljen görs för hand, vilket gör att det kan förekomma små estetiska färgförändringar. Kockums Jernverk tar dessutom höjd för miljön och tillverkar samtliga produkter av naturliga råvaror.

Stor gjutjärnsgryta med lock från HOLM – perfekt för att laga läckra soppor, grytor och andra sjudande rätter fulla av härliga näringsämnen och smaker. Grytan rymmer 4 liter och är tillverkad av mattemaljerat gjutjärn. Locket har en praktisk design som kan vändas och användas för sjudning ovanpå grytan. Kompatibel med alla värmekällor, även induktion. Handdisk med varmt vatten rekommenderas, även innan första användningen.

Brasserie grytor är tillverkade av gjutjärn vilket är perfekt för långkok. Kokkärlet är redo för att användas direkt och fungerar på alla spishällar.
Tillverkad av gjutjärn vilket tål höga temperaturer och har en hög värmekapacitet. Beläggningen av porslinsemalj skyddar grytan mot rost och gör produkten enklare att underhålla. Endast handdisk. Tål metallredskap. Ugnssäker upp till 280 °C.
Gjutjärn med emaljerad in/utsida.


Rund gryta 5,5 liter med glaslock
Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.
Grytor med glaslock har en knopp av gjutjärn och glaslocket klarar att vara inne i ugn upp till en temperatur av 230 grader.
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Bottendiameter: 24 cm.
Skötselråd:
- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.

Emaljerat gjutjärn är känt för sin förmåga att fördela värmen jämnt och effektivt. Marelds gjutjärnsgryta är tillverkad av emaljerat gjutjärn som garanterar både enastående prestanda och värmefördelning. Här är varje detalj noggrant utformad för att säkerställa bästa möjliga matlagningsupplevelse. Tack vare den goda värmefördelningen tillagas dina råvaror jämnt oavsett vart du placerar dem i pannan. Hög prestanda innebär även att du har bättre kontroll över det du tillagar – det blir som du önskar oavsett om du sjuder en smakrik gryta eller gör en krispig gratäng.
Gjutjärnsgrytan är ugnssäker upp till 300 °C, så att du kan tillaga allt från mustiga soppor och grytor till krispiga gratänger och nybakat bröd. Den är kompatibel med alla typer av spisar, inklusive induktions- och gasspisar. Den är gjord för att hålla i många år framöver och blir snabbt en oumbärlig del av din matlagningsrutin.


Järnhälsa gjutjärnsgryta med 3 liters volym från Skeppshult. Namnet kommer ur det faktum att man får ett naturligt järntillskott när man lagar mat i gjutjärn. Formen är stilren och glaslocket med sin mässingsögla ger ett sobert och stilrent uttryck. Designen med sina mjuka rena former passar i alla sammanhang.
Vikt 4,3 kg.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Skötselråd:
- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.

Brasserie grytor är tillverkade av gjutjärn vilket är perfekt för långkok. Kokkärlet är redo för att användas direkt och fungerar på alla spishällar.
Tillverkad av gjutjärn vilket tål höga temperaturer och har en hög värmekapacitet. Beläggningen av porslinsemalj skyddar grytan mot rost och gör produkten enklare att underhålla. Endast handdisk. Tål metallredskap. Ugnssäker upp till 280 °C.
Gjutjärn med emaljerad in/utsida.

Emaljerat gjutjärn är känt för sin förmåga att fördela värmen jämnt och effektivt. Marelds gjutjärnsgryta är tillverkad av emaljerat gjutjärn som garanterar både enastående prestanda och värmefördelning. Här är varje detalj noggrant utformad för att säkerställa bästa möjliga matlagningsupplevelse. Tack vare den goda värmefördelningen tillagas dina råvaror jämnt oavsett vart du placerar dem i pannan. Hög prestanda innebär även att du har bättre kontroll över det du tillagar – det blir som du önskar oavsett om du sjuder en smakrik gryta eller gör en krispig gratäng.
Nu kan du experimentera i köket som aldrig förr - grytan tål nämligen ugnstemperaturer upp till 300 °C. Gör läckra soppor, långkok eller baka hembakat bröd utan krusiduller! Oavsett om du har induktions-, gas- eller annan typ av spis är Marelds mångsidiga gjutjärnsgryta kompatibel med dem alla. Fantastisk kvalitet och hållbarhet, det här är en gryta som kommer att vara med dig i många år framöver.

Den här gjutjärnsgrytan med lock från Carl Victor är det ultimata valet för dig som letar efter en gryta som är robust, har lång hållbarhet och ger jämn och stabil matlagning. Grytan är tillverkad av återvinningsbart gjutjärn, vilket inte bara ger utmärkt värmefördelning utan även har en otroligt lång livslängd. Gjutjärnets naturliga non-stick-egenskaper utvecklas naturligt över tid utan användning av kemikalier, en egenskap som uppskattas av både hemmakockar och professionella kockar världen över.
Carl Victor står för förstklassigt svenskt hantverk och design och varje gryta tillverkas och testas individuellt för att säkerställa högsta kvalitet. Grytan är förbehandlad med vegetabilisk olja, så att du kan börja använda den omedelbart. Tack vare gjutjärnets mångsidighet kan grytan användas på alla värmekällor, inklusive induktionshäll och över öppen eld. Det ergonomiskt utformade handtaget ger ett grepp som är både säkert och bekvämt, även vid höga temperaturer.
Det medföljande gjutjärnslocket ger optimal värmeisolering och jämn tillagning av dina rätter, vilket passar bra för allt från grytor till bröd. För att bevara din gryta på bästa sätt rekommenderas att du diskar den med enbart varmt vatten och torkar den noggrant efteråt. Efter varje användning kan du smörja in grytan med lite matolja för att bibehålla de naturliga non-stick-egenskaperna. Undvik maskindisk samt undvik fukt efter användning för att förebygga rost.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.