
Denna unika skärbräda är tillverkad av vackert olivträ och har en distinkt ådring som gör varje exemplar unikt. Den är perfekt för att skära bröd, kött eller servera ost, och dess praktiska design inkluderar ett spår för att samla upp vätska.

Stilrent skärredskap från Kockums Jernverk som är tillverkad av bok. Den naturliga variationen i trät gör varje skärbräda helt unik. Rengör skärbrädan för hand och torka den direkt efter med en trasa. Dessutom rekommenderas det att man olja in tärt med matolja med jämna mellanrum för bästa möjligha hållbarhet.
Skärbrädan har räfflor som samlar överflödig vätska. Förutom att skära bröd, frukt och grönt på skärbrädan så kan den också användas vid servering eller som en tapasbräda eller ost, korv och andra små snacks. Skärbrädan är perfekt till varje tillfälle - till vardags, till fest, när du är själv eller när du får gäster.

Hållbarheten hos en skärbräda är relaterat till vilken typ av trä den är gjord av. Teak är ett tropiskt trä med hög oljehalt som är vattenavvisande och dess medelhårdhet ger en lyxig skärupplevelse samtidigt som du håller dina knivar vassa. Teak är också lätt att underhålla: med bara några droppar olja kommer din skärbräda att se ut som ny igen.
Den praktiska skärbrädan är tillräckligt tung för att ge stabilitet vid hackning, men ändå lätt att smidigt plocka upp när rengöring behövs. De extra handtagen hjälper dig att enkelt flytta den från kök till bord. Du kan också smidigt använda båda sidorna för att enkelt kunna färdigställa ett helt recept. Skärbrädan diskas för hand.

Skärbräda av ek från Ukraina - Det Vilda Skafferiet
För att komplettera din matupplevelse har Det Vilda Skafferiet samarbetat med ukrainska sågverk för att producera denna unika skärbräda av ek. Den är gjord av spillbitar som annars skulle gått till spillo, vilket bidrar till en hållbar virkesproduktion. Den ukrainska eken har en mycket hög kvalitet och är ett av de bästa träslagen för skärbrädor.
Denna skärbräda har en speciell egenskap: den är tillverkad av ändträ, vilket innebär att träfibrerna kan öppna sig och stänga sig igen vid användning. Det gör att ytan kan “läka sig själv” och att kniven inte slits lika mycket. Om du behandlar din skärbräda regelbundet med parafinolja kommer den att hålla länge och se bra ut.
Beställ din skärbräda av ek från Ukraina idag och få en smak av Det Vilda Skafferiet!

Robust skärbräda från Mareld i tidlös design tillverkad i slitstarkt akaciaträ. Skärbrädan är skårad för att fånga upp köttsaft och smulor på båda sidor, detta för att främja användning av skärbrädans båda sidor. Om du använder och diskar båda sidor håller den längre och risken att skärbrädan skulle spricka eller slå sig minskar. Skärbrädan passar både till att förbereda maten och till att servera på. Bygg en härlig ost och charkbricka eller servera den hemgjorda pizzan.
Tips att lägga en antiglid matta under skärbrädan så ligger den still på bänken, samma typ du lägger under mattan på golvet. Innan första användningen, tvätta din skärbräda med varmt vatten med diskmedel och skölj den noggrant. Torka med en ren diskhandduk och låt den lufttorka helt.
För att hålla din träskärbräda i gott skick och förhindra att den spricker eller böjer sig, är det viktigt att olja den regelbundet. Applicera en livsmedelsklassad mineralolja eller bivaxbalsam på brädan någon gång i månaden eller vid behov. Låt oljan tränga in i träet i några timmar, sedan torka av eventuellt överskott med en ren trasa. För att förlänga livslängden på din skärbräda, använd båda sidorna. Detta förhindrar överdrivet slitage på en sida och främjar jämn användning. Kom ihåg att tvätta och olja båda sidorna regelbundet för att bibehålla hållbarhet.

Den här skärbrädan från danska AIDA har en elegant fiskbensmönstrad design i akaciaträ, vilket ger den ett klassiskt och tidlöst utseende. Den mångsidiga skärbrädan är mycket praktisk i köket, men kan även användas som elegant serveringsbräda för många olika typer av rätter.
För optimalt underhåll rekommenderas att du alltid diskar skärbrädan för hand och torkar av den med en kökshandduk innan du låter den lufttorka. För att bevara träets naturliga skönhet rekommenderas regelbunden behandling med en livsmedelsgodkänd olja. Om skärbrädan skulle dra åt sig oönskad lukt kan du strö salt på området och gnugga med en halv citron – en enkel lösning för att hålla den fräsch och redo att användas.

En vacker och robust skärbräda som är både praktisk och mångsidig, samtidigt som den är dekorativ när den står framme. RAW skärbrädan finns i sju olika storlekar: 43x19x1,5 cm., 32x24x2 cm., 32x15x1,5 cm., 40x30x2 cm., 37,5x17x1,5 cm., 32x22x1,5 cm. og 50x14x1,5 cm.
Skärbrädan är tillverkad av teak, vilket är ett vackert och robust högkvalitets material. Materialet Teak är CSR-godkänt. Dessutom är det nästa omöjligt att slita ut så länge man behandlar det korrekt. Det får aldrig köras i diskmaskin, utan rengör den för hand. Låt trät torka helt, innan du lägger den på plats. Börjar den lukta dåligt använder du grovt salt och en citron, och olja regelbundet in den med en födogodkändolja.

Skär bröd, grönsaker, frukt och kött på denna mångsidiga skärbräda som samtidigt är vacker och kommer att dekorera köket. Skärbrädan är nämligen tillverkad av teak som är både robust och slitstarkt, samtidigt som det är vackert och rustikt i sitt utseende. Skärbrädan är en del av RAW-serien och har måtten 45 x 33 x 2 cm.
Teak är ett robust material av hög kvalitet, och om det behandlas korrekt är det nästan omöjligt att slita ut. Materialet Teak är CSR-godkänt. Rengör skärbrädan för hand och kör den aldrig i diskmaskinen. Torka av den ordentligt och låt den sedan lufttorka helt. Dåligt lukt tas bort genom att grovt salt och en citron. Det rekommenderas även att olja in skärbrädan regelbundet med en födogodkändolja.



Stilrent skärredskap från Kockums Jernverk som är tillverkad av bok. Den naturliga variationen i trät gör varje skärbräda helt unik. Rengör skärbrädan för hand och torka den direkt efter med en trasa. Dessutom rekommenderas det att man olja in tärt med matolja med jämna mellanrum för bästa möjligha hållbarhet.
Skärbrädan har räfflor som samlar överflödig vätska. Förutom att skära bröd, frukt och grönt på skärbrädan så kan den också användas vid servering eller som en tapasbräda eller ost, korv och andra små snacks. Skärbrädan är perfekt till varje tillfälle - till vardags, till fest, när du är själv eller när du får gäster.

En äkta mångsysslare och ett viktigt tillskott till din kulinariska arsenal, den här skärbrädan passar utmärkt till att hacka olika råvaror eller som ett vackert serveringsfat. Då den är gjord av teak, utsöndrar den oljiga hartser som håller den välmående, vilket innebär att den kräver mindre underhåll än till exempel bambu eller andra träslag. Samma lätta oljighet hjälper till att skydda den från fläckar lite bättre än de andra naturfiberskivor.
Skärbrädan bör diskas för hand.

En vacker och robust skärbräda som är både praktisk och mångsidig, samtidigt som den är dekorativ när den står framme. RAW skärbrädan finns i sju olika storlekar: 43x19x1,5 cm., 32x24x2 cm., 32x15x1,5 cm., 40x30x2 cm., 37,5x17x1,5 cm., 32x22x1,5 cm. og 50x14x1,5 cm.
Skärbrädan är tillverkad av teak, vilket är ett vackert och robust högkvalitets material. Materialet Teak är CSR-godkänt. Dessutom är det nästa omöjligt att slita ut så länge man behandlar det korrekt. Det får aldrig köras i diskmaskin, utan rengör den för hand. Låt trät torka helt, innan du lägger den på plats. Börjar den lukta dåligt använder du grovt salt och en citron, och olja regelbundet in den med en födogodkändolja.

En grov och stilren skärbräda från Aida som är perfekt till att skära bröd på samt har framme på köksbordet som en fin dekoration. Skärbrädan tillhör RAW-serien och är tillverkad av teak av högsta kvalitet. Skärbrädan är 35 cm. lång, 37 cm. bred och 2 cm. hög.
Skärbrädan har ett snyggt och grovt utseende tack vare det vackra materialet. Teak är extremt tåligt och nästa omöjligt att sluta ut om det hanteras korrekt. Materialet Teak är CSR-godkänt. Rengör den för hand och kör den aldrig i diskmaskinen. Därefter bör den regelbundet oljas in med en matgodkänd olja. Luktar den illa tas detta bort med en sked grovt salt som gnids in med en halv citron.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.