Enkla tips för att välja rätt biljetter när du köper på nätet

Biljetter

Varje vecka arrangeras mängder av spännande och roliga evenemang runt om i Sverige. Bor du i Stockholm eller någon annan storstad har du säkerligen ett 100-tal konserter, föreställningar, shower, fotbollsmatcher och liknande att besöka varje vecka. Dessutom har du ju alltid möjligheten att gå på bio, när som helst under veckan. Utbudet av evenemang av olika slag brukar vara relativt omfattande även i lite mindre städer. De största och mest populära evenemangen anordnas dock nästan enbart i storstäderna.

Att få tag i biljetter till evenemang, även om det skulle handla om exklusiva och sällsynta evenemang, behöver inte vara så svårt, bara du gör på rätt sätt. När det handlar om biobiljetter behöver du inte göra något speciellt – det är bara att boka på biografens webbplats eller ringa direkt till bion. För konsertbiljetter, fotbollsbiljetter samt biljetter till shower och galor har du alternativet att gå direkt till arrangören eller boka biljetter genom en av de många webbplatser som erbjuder evenemangsbiljetter av alla de slag.

När du vill köpa biljetter hos en biljettsajt på nätet bör du välja en aktör som är både välkänd och erkänd. Hos dessa biljettsajter kan du nämligen räkna med att det alltid finns ett stort utbud av olika evenemang att välja mellan. Dessutom handlar du tryggt och säkert, och kan välja det leveranssätt som passar bäst. Du ska vara försiktig med att handla biljetter på annonssajter och auktionssajter på nätet. För vissa evenemang är biljetterna mycket åtråvärda. Det finns tyvärr mindre hederliga personer som drar nytta av detta och försöker sälja falska biljetter på nätet.

5 saker att tänka på

 • Välj en biljettsajt som du känner till och har förtroende för, följ till exempel någon av de butiker vi rekommenderar
 • Undvik att köpa biljetter på annonssajter och auktionssajter, framförallt om priset är anmärkningsvärt lågt
 • Se till att välja ett leveranssätt som gör att du har dina biljetter i handen i god tid före evenemanget
 • Dra öronen åt dig om du måste betala större administrationsavgifter och liknande
 • Om det handlar om ett populärt evenemang, jämför gärna priser hos olika biljettsajter

3 återförsäljare du bör överväga
Star5
Ticketmaster
 • Störst på evenemang i Sverige
 • Smart sökfunktion
 • Trygg handel

Ticketmaster

Ticketmaster är din kompletta leverantör av biljetter för alla tänkbara evenemang. Här hittar du biljetter till konserter, teaterföreställningar, festivaler, sporthändelser och shower. Ticketmaster är den största och mest kända aktören inom evenemangsbiljetter i Sverige. Med en smart sökfunktion hittar du snabbt biljetter till det evenemang du vill besöka.

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Star4
LiveNation
 • Evenemangs- och fotbollspaket till rätt pris
 • Trygghet genom statlig resegaranti

LiveNation

LiveNation är en av de största aktörerna på biljettmarknaden i Sverige med fokus på musik och musikfestivaler.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star3
Eventim
 • Riktigt bra på musik och festivaler

Eventim

Eventim är en intressant uppstickare som specialiserar sig på biljetter till konserter, festivaler och teater. Utbudet är inte lika brett som hos exempelvis Ticnet, man samtidigt kan du på Eventim hitta biljetter till lite mer udda evenemang.

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Återförsäljare som säljer biljetter
Abundo
Abundo
En smart abonnemangtjänst där du via ett enda medlemskap får tillgång till mängder av evenemang i Stockholm och Göteborg. Välj mellan teater, film, konserter, opera, musikal med mera. Eller varför inte stand-up? Med abonnemanget kan du enkelt komma ut och uppleva mer underbar kultur!
Ticketmaster
Ticketmaster
På Ticketmaster.se hittar du Nordens ledare vad gäller biljetter till evenemang, inom områden som musik, sport och kultur. Sidan har drygt en miljon unika besökare per månad! Finns det någon typ av upplevelse du önskar, vare sig det gäller en teaterpjäs eller en rockkonsert, är det med andra ord här du bör leta.
TT-Line
TT-Line
Hos TT-Line kan du hitta dina drömmars båtresa. TT-Line har bland annat den snabbaste förbindelsen mellan Skåne och norra Tyskland. Fartygen är både miljövänliga och säkra, vilket gjorde företaget till Årets Transport-företag 2000.

Övriga återförsäljare

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer biljetter? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.