Enkla tips för att välja rätt balconettes när du köper på nätet

Balconette

En Balconette-BH, eller som det också kan kallas, Balkong-BH, är en formande och upplyftande BH med en stadig bygel. Bygeln lyfter upp och formar brösten fint, de ser större ut och skjuter ut från kroppen likt en balkong eller avsats, därav namnet.

Balconetten är en BH-modell som tillverkats sedan början av 1900-talet, men den fick sitt genombrott först på 50-talet, då storbystade kvinnor började forma ett nytt skönhetsideal som många ville eftersträva. På 50-talet gjorde också klädmodet att det blev modernt med djupare, bredare urringningar, vilket framhäver bysten tydligare. En balconett-BH passar dessa djupare u-ringningar utmärkt, då den på ett fint sätt både framhäver bysten och urringningen. Dessutom har balconetten ofta halvkupa och sitter längre ner på bysten, vilket också passar djupare urringningar.

Idag är Balconetten fortfarande mycket populär och de flesta underklädesbutiker erbjuder olika typer av Balconetter i sitt sortiment. Balconetten är stadig och har ofta en lite kraftigare bygel och avtagbara axelband, passformen hålls uppe utmärkt ändå.

Balconettens kupor kan se väldigt olika ut, vissa modeller har även en stadig, upplyftande och formande kupa med mycket vaddering, andra är tunnare och slätare i kupan. Alla balconetter gör inte att dina byst ser större och mer utstående ut, balconetten passar både dig som letar efter en formande och upplyftande BH och dig som vill ha en bekväm och stadig BH.

Balconette är även vanlig som del i korsetter och nattlinnen, just för att den är så stadig.

Ett alternativ till Balconette kan också vara...

5 saker att tänka på

 • Tänk på att det är viktigt att din BH har bra passform, det blir bekvämast och snyggast. Det finns ofta bra storleksguider hos butikerna, mät innan du beställer, så ökar chansen att du blir nöjd med ditt köp.
 • Välj en färg som du tycker om och som också passar till dina kläder. Vill du inte att din BH ska synas under tröjan är en naturfärgad det bästa alternativet, det syns betydligt mindre än t.ex. en vit BH.
 • Om du är ute efter den fina push-up effekten som Balconetten kan ge, välj en modell med mycket vaddering.
 • Om du önskar Balconettens stadighet men inte vill ha så mycket push-up, välj en mer klassisk variant med liten eller ingen vaddering.
 • Om du vill framhäva fina urringningar i dina kläder, välj en Balconette med push-up och löstagbara axelband. BH:n sitter stadigt ändå och du undviker synliga BH-band samtidigt som urringningen fint framhävs.

3 produkter du bör överväga
Star5
Balconette-BH från Ellos
 • Mångsidig och mycket användbar
 • Mycket prisvärd
 • Snygg i sin enkla form

Balconette-BH från Ellos

En glamourös, stilren och mycket användbar Balconette. Har en formpressad kupa som gör den mycket diskret under tajtare kläder. Bra passform. Finns i flera färger.

Ev. priser är från 2024-02-18 och är exkl frakt.

Star4
Balconette från Lindex
 • Många att välja på
 • Enkla, vackra varianter

Balconette från Lindex

Många olika varianter av snygga, bekväma och sexiga balconette-behåar.

Ev. priser är från 2023-12-18 och är exkl frakt.

Star4
Balconette från Uppercut
 • Många att välja på

Balconette från Uppercut

Uppercut har balconette-BH från flera olika varumärken och med gott om storlekar och modeller att välja på.

Ev. priser är från 2024-02-18 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Balconette
Kod Sista datum Beskrivning
adANSWE20 2024-12-31 Gäller endast ordinarie pris och kan inte kombineras med andra erbjudanden Se erbjudandet hos Björn Borg
Butiker som säljer balconettes
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Björn Borg
Björn Borg
BjörnBorg är ett klädmärke för sportkläder, uppkallat efter den svenska tennisstjärnan Björn Borg. BjörnBorg säljer sportkläder och underkläder för kvinnor och män och i deras egen webbutik hittar du hela sortimentet av BjörnBorg-produkter. Du erbjuds handla enkelt och med snabb hemleverans.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Maxmode
Maxmode
Maxmode erbjuder damunderkläder och badmode online. Maxmode finns inte bara online utan är en väletablerad butik med butiker i båda Lidköping och Skövde. Verksamheten har funnits sedan 90-talet och under denna tid har Maxmode utvecklat en svårslagen kompetens och ett brett sortiment med känsla för vad kunderna efterfrågar. I webbshoppen kan du enkelt beställa dina kläder online och få dem hemskickade,
Timarco
Timarco
Vare sig det är underkläder, en finklänning eller ett par trendiga chinos du söker - Timarcos webshop är stället du ska leta på. Här hittar du alla möjliga artiklar ifrån en mängd kända märken, såsom Björn Borg, Hanky Panky och Resteröds. Frakten är fri på hela sortimentet, och man skyltar titt som tätt med förmånliga erbjudanden.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer balconettes? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Balconettes du kan köpa nu