Enkla tips för att välja rätt amnings-behåar när du köper på nätet

Amnings-BH

En amnings-Bh är ett mycket smidigt plagg för dig som ammar. Den enkelt nedfällbara kupan gör amningsprocessen mycket smidig. De flesta amnings-Bh:ar har spännen på framsidan så att du lätt ska kunna knäppa upp och komma pt bysten med bara en hand.

Amnings-Bh:ar finns både med och utan bygel, det är helt en smaksak vad du känner passar dig bäst. Viktigast är att storleken är den rätta på din Bh, annars blir det väldigt obekvämt och i värsta fall kan du till och med få mjölkstockning. Det gäller alltså att veta vilken storlek du behöver när du beställer Bh.

Att välja storlek är inte så komplicerat. De flesta butiker brukar ha bra och detaljerade storleksguider, så att du själv kan mäta och avgöra vilken storlek du behöver. Tänk på att du kan vilja ha plats för både amningsinlägg och bystvärmare. Ett tips är att vänta rätt så länge med att prova ut en amnings-Bh, ända tills precis innan förlossningen eller till och med en vecka efter förlossningen. Då brukar bysten ha hunnit inta rätt form och storlek.

Även amnings-Bh:ar finns med formpressade kupor, som ger ett slätt intryck. Du slipper att sömmar på kupan syns tydligt under lite tajtare plagg.

5 saker att tänka på

 • Passformen är jätteviktig för att din amnings-Bh ska sitta bekvämt och vara lätt att använda. Se till att den inte sitter för löst eller för hårt och att bygeln, om du har en sådan, är rätt placerad. Det finns ofta bra storleksguider hos butikerna, mät innan du beställer, så ökar chansen att du blir nöjd med ditt köp.
 • För att veta vilken storlek på amnings-Bh:n du behöver kan du i regel räkna med att du behöver gå upp en storlek både i kupa och omkrets. Ett annat knep är att faktiskt vänta med att köpa en amnings-Bh till ca en vecka efter förlossningen. Då brukar brösten ha antagit den form och storlek de kommer att ha under amningsperioden och då kan du lättare mäta och välja rätt storlek.
 • Välj en färg som du tycker om och som också passar till dina kläder. Vill du inte att din Bh ska synas under tröjan är en naturfärgad det bästa alternativet, det syns betydligt mindre än t.ex. en vit Bh.
 • Tänk på att det kan vara skönt med lite bredare axelband på en amnings-Bh. Det hjälper till att stabilisera och avlasta.
 • För att öka passform och flexibilitet i din amnings-Bh kan du välja en modell med uttagbara amningsinlägg.

3 varianter du bör överväga
Star5
Amningsbh Carriwell
 • Enkel öppning
 • Breda axelband
 • Bekväm

Amningsbh Carriwell

Mycket söt modell i spets. Bred modell med strechig spets. Upptill med mjuk resårspets. Gjord i ekologisk bomull.

Ev. priser är från 2021-11-28 och är exkl frakt.

Star4
Amnings-bh Drop Cup
 • Snygg och stilren
 • Flexibel och justerbar

Amnings-bh Drop Cup

Snygg, enkel och stilren amnings-bh i svart med dekorativa spetsdetaljer. Utan bygel.

Rabattkod: = Enbart på produkter på denna kampanjsida. Kan inte kombineras med andra erbjudanden eller koder.

Rabattkod: OUTLET20 = Erbjudande gäller mellan 16/11-6/12, 2021, och endast på produkter på denna kampanjsida och kan inte kombineras med andra erbjudanden eller koder.

Rabattkod: = Enbart på produkter på denna kampanjsida. Kan inte kombineras med andra erbjudanden eller koder.

Rabattkod: = Enbart på produkter på denna kampanjsida. Kan inte kombineras med andra erbjudanden eller koder.

Ev. priser är från 2021-11-28 och är exkl frakt.

Star3
Abecita Mama Bra
 • Kan anpassas allteftersom man tappar vikt.

Abecita Mama Bra

Söt och bekväm modell med bygel. Breda axelband och extra bred över ryggen, för avlastning och komfort.

479 kr 499 kr
Ev. priser är från 2021-11-28 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Amnings-BH
Kod Sista datum Beskrivning
2021-11-29 Upp till -50% på utvalda artiklar Se erbjudandet hos Bonprix
2021-11-29 Kan inte kombineras med andra kampanjer/erbjudanden. Rabatten dras av i kassan. Se erbjudandet hos Lindex
2021-11-29 Erbjudandet kan inte kombineras med andra rabattkoder. Rabatten dras av i kassan. Se erbjudandet hos Lindex
Butiker som säljer amnings-behåar
Bonprix
Bonprix
Bonprix säljer dam, herr och barnkläder. De erbjuder moderiktiga kläder till lägre priser, allt från skor till underkläder. De har också ett brett sortiment av moderna inredningsdetaljer, allt för dig och ditt hem helt enkelt.
Lindex
Lindex
Lindex resa genom modehistorien har tagit märket dit det är idag: på toppen. Dam, herr och barn finner alla ett brett utbud av trendiga och välsydda kläder, till humana priser. På nätbutiken kan du ta hjälp av Lindex storleksguider, och shoppa loss bland aktuella erbjudanden.
Maxmode
Maxmode
Maxmode erbjuder damunderkläder och badmode online. Maxmode finns inte bara online utan är en väletablerad butik med butiker i båda Lidköping och Skövde. Verksamheten har funnits sedan 90-talet och under denna tid har Maxmode utvecklat en svårslagen kompetens och ett brett sortiment med känsla för vad kunderna efterfrågar. I webbshoppen kan du enkelt beställa dina kläder online och få dem hemskickade,
Timarco
Timarco
Vare sig det är underkläder, en finklänning eller ett par trendiga chinos du söker - Timarcos webshop är stället du ska leta på. Här hittar du alla möjliga artiklar ifrån en mängd kända märken, såsom Björn Borg, Hanky Panky och Resteröds. Frakten är fri på hela sortimentet, och man skyltar titt som tätt med förmånliga erbjudanden.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer amnings-behåar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Amnings-behåar du kan köpa nu